Įkraunama...
Įkraunama...

Apie vaisingų dienų testerius

Sveikos merginos. O man tai visai juokingas nuotykis vaistineje buvo. Ateinu i vaistine, kurioje dar ne karto nesilankiau, ir klausiu, "ar turite testu ovuliacijai nustatyti?" o vaistininke ir sakys: "o taip, turime daug ir visokiausiu.." Taip apsidziaugiau, galvoju, oh kokia gera vaistine atradau! sakau, parodykit, tai ji istraukia susni nestumo testu ir sako- prasom rinkites. Ne, ne, papriestaravau, man ne nestumo o ovuliacijos testa, o ji ziuri i mane kaip i kvailele ir sako labai pasitikinciai savimi " o kas tavo nuomone ir yra ta ovuliacija?" taip ir netekau zado!
Va tokia vaistine atradau Alytuje biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Deja, bet realybe tokia.. ne vien tik Alytuje galima su tokiu reiškiniu susidurti doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės ir būsimos mamytės 4u.gif

Darausi ovuliacijos testus jau 3-ią mėnesį ir susiduriau su paradoksaliais parodymais: man beveik kasdieną ovuliacija unsure.gif , bet to juk negali būti?

Pamaniau, o gal aš jau laukiuos??? g.gif Dėl to testai rodo "žvaigždžių išsidėstymą" smile.gif

Gal kam nors teko darytis ovuliacijos testus pastojus? Ką jie turi rodyti?

P.S. Beje, neštumo testą darytis dar ankstoka, tad ir vaikštau nežinioje.

Ačiū. ax.gif
Atsakyti
Ovuliacijos kasdien nebūna, nesąmonė g.gif "Ovuliaciniai testai", tai yra ne kas kita, kaip LT (liuteinizuojančio hormono) "naminis" tyrimas..šis testas parodo ne pačią ovuliaciją, o minėto hormono piką..esant LH pikui nsutatoma, kad vėliausiai iki 40 val. įvyks ovuliacija (per ateinančias 1-2 dienas). Jei LH testai rodo pastovią ovuliaciją, tai galima įtarti, kad yra sutrikusi LH apykaita..šį hormoną išskiria hipofizė ir jis atsakingas už tam tikrus procesus org-me, šio hormono dažnai randama per daug, kai yra kiaušidžių hipofuknkcija ("silpna veikla").
Nėštumo metu LH testas nerodytų jokios ovuliacijos, nes nėštumo metu LH beveik nėra.
Bet neišsigąsk, gal tai tiesiog laikina..o šiaip pas tave su menstruaciniu ciklu viskas normaliai?? g.gif
Viskas bus gerai, linkiu sėkmės mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 09 gegužės 2006 - 16:16
O testas vertinamas, kaip teigiamas, kai antra juostele RYSKESNE us kontroline. Ar tikrai ji visada ryskesne? Gal tu tiesiog pamacius II testa laikai teigiamu?
Atsakyti
QUOTE(studente @ 2006 05 09, 18:02)
O testas vertinamas, kaip teigiamas, kai antra juostele RYSKESNE us kontroline. Ar tikrai ji visada ryskesne? Gal tu tiesiog pamacius II testa laikai teigiamu?

pas mane labai keistai rodo... blink.gif
testine vargu ar buna ryskesne, bet panasiai ryski buna.
o kitomis dienomis testine biski blyskesne, bet tikrai negaliu pasakyti, kad visai blyski...
ai, kazkokia nesamone cia. verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2006 05 09, 17:04)
Ovuliacijos kasdien nebūna, nesąmonė g.gif "Ovuliaciniai testai", tai yra ne kas kita, kaip LT (liuteinizuojančio hormono) "naminis" tyrimas..šis testas parodo ne pačią ovuliaciją, o minėto hormono piką..esant LH pikui nsutatoma, kad vėliausiai iki 40 val. įvyks ovuliacija (per ateinančias 1-2 dienas). Jei LH testai rodo pastovią ovuliaciją, tai galima įtarti, kad yra sutrikusi LH apykaita..šį hormoną išskiria hipofizė ir jis atsakingas už tam tikrus procesus org-me, šio hormono dažnai randama per daug, kai yra kiaušidžių hipofuknkcija ("silpna veikla").
Nėštumo metu LH testas nerodytų jokios ovuliacijos, nes nėštumo metu LH beveik nėra.
Bet neišsigąsk, gal tai tiesiog laikina..o šiaip pas tave su menstruaciniu ciklu viskas normaliai?? g.gif
Viskas bus gerai, linkiu sėkmės mirksiukas.gif

O kuria prasme su ciklu normaliai? Ar reguliarus? - Taip, bet skausminga labai pirma diena. unsure.gif
Atsakyti
Aha, ar reguliarūs..na, jei reguliarūs, tai su LH turi būti viskas gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2006 05 09, 21:50)
Aha, ar reguliarūs..na, jei reguliarūs, tai su LH turi būti viskas gerai g.gif

na, pas mane būna viena diena anksčiau prasideda... arba vėliau (neskaitant postresinių laikotarpių), bet aš nemanau, kad tai nukrypimas g.gif

Atsakyti
sveikos,

as irgi bandziau naudoti tuos testukus, bet vis kas sutrukdydavo (keliones ar kt.) sulaukti ovuliacijos, pora pasidariau ir daugiau nedariau, bet si menesi, siaip sau vidury ciklo pasidariau viena, ir buvo ryskios abi, tai man toks klasimas iskilo, ar to hormono issiskyrimas suaktyveja pries ovuliacija tik trumpam (po poros dienu sumazeja), ar laikosi iki ciklo galo ?

o siaip tai kiek ciklo pradzioj dariau, tai ta antra juostele visada buvo, tik neryski, as nusprendziau kad tai normalu g.gif
Atsakyti
QUOTE(spigle @ 2006 05 10, 12:20)
man toks klasimas iskilo, ar to hormono issiskyrimas suaktyveja  pries ovuliacija tik trumpam (po poros dienu sumazeja), ar laikosi iki ciklo galo ?

Šis hormonas org-me išskiriamas nuolat, net pas vyrus, o ką jau kalbėt apie moteris..be jo sutriktų estrogenų apykaita..šio hormono l. pagausėja prieš ovuliaciją, nes jis ir yra vienas iš atsakingų už tai, kad ovuliacija vyktų..ciklo pradžioje jo randama nedaug, vėliau koncentracija didėja, piką pasiekia 1-2 dienas prieš ovuliaciją, o vėliau kiekis vėl krinta..
Atsakymas į klausimą: hormono konc. būna didžiausia prieš ovuliaciją (t.y. "trumpam"), bet šio hormono yra bet kuriuo ciklo metu..tik aišku skirtingas kiekis..nuo ovuliacijos iki pat ciklo galo toks pat aukštas LH kiekis nebus ax.gif

Namuose svarbu LH testą daryti ne iš rytinio šlapimo smile.gif
Atsakyti
dekui labai uz issamu atsakyma smile.gif
tai gal ir pataikem si karteli g.gif
Atsakyti
Aš tai net nerimaut pradėjau kai Rasma man parašė, kad gali būti kiaušydžių hipofunkcija... skaitinėti internete pradėjau... siaubas verysad.gif
Atsakyti