Įkraunama...
Įkraunama...

Apie vaisingų dienų testerius

QUOTE(Linutas @ 2008 06 26, 00:12)
va va, štai ir atradėjos  thumbup.gif  thumbup.gif
Aš iškėliau problemą, o tu ją išsprendei  bigsmile.gif
Gerai, galima sakyti dabar visom, kurios nežino ar jos jau  nestuke.gif  ar ne, pasiūpyti pradžiai pasidaryti OT  smile.gif
Nu žinai, net įdomu pasidarė  g.gif
aij, sugadinsiu dar vieną juostelę ryt, žiūrėsiu kas bus, mat juos šimts tuos pinigus  biggrin.gif

drinks_cheers.gif

Vat ir man dabar kirba mintis, gal sugadinti dar OT, mažu ryškėja kontrolinė juostelė bigsmile.gif Nes Nt dar kaip ir anksti darytis, nes ryt bus tik 8 DPO, o tokiam geram NT gaila pinigų (OT pigiau kainuoja) blush2.gif Nes penktadienį- šeštadienį planuoju pasidaryti Hcg tyrimą. rolleyes.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
Svajune,fotkes tai geros,bet galvele visai susisuko lotuliukas.gif
Kaip keistai su tais visais testais g.gif
Atsakyti

Jei skaitei ankstesniuose puslapiuose rasiau, kad ir man tokia pat situacija kaip pas tave. As OT jau pritrukau ir 4 diena nebedariau, nors 3 dienas buvo teigiami. praejo menuo , bet nesilaukiu nors viska dariau kaip priklauso. Nusipirkau ir Arbor mikroskopa. Ten man rodo irgi nesamones. Jau nuo antros dienos vien paparciai. Nors planuoju tik antra menesi, taciau darau isvadas, kad kazkas negerai su hormonais. Todel nesamones ir rodo. Nors atsakymas tai rupi. Galvoju, kad reikia laikytis instrukcijos, kad kai gauni teigiama testa ,toliau darytis nebereikia. Nes nei vienoj instrukcijoj neradau, kad butu paaiskinta kiek laiko gali buti teigiamas.
Atsakyti
QUOTE(Karkaselis 223 @ 2008 06 26, 08:45)
Jei skaitei ankstesniuose puslapiuose rasiau, kad ir man  tokia pat  situacija kaip pas tave.  As OT jau pritrukau ir  4 diena nebedariau, nors 3 dienas buvo teigiami. praejo menuo , bet nesilaukiu nors viska dariau kaip priklauso. Nusipirkau  ir Arbor mikroskopa. Ten man rodo irgi nesamones. Jau nuo antros dienos vien paparciai. Nors planuoju tik antra menesi, taciau darau isvadas, kad kazkas negerai su hormonais. Todel nesamones ir rodo. Nors atsakymas tai rupi.  Galvoju, kad reikia laikytis instrukcijos, kad kai gauni teigiama testa ,toliau darytis nebereikia. Nes nei vienoj instrukcijoj neradau, kad butu paaiskinta kiek laiko gali buti teigiamas.

Va,va...as ir nebedarydavau,pamacius teigiama rezultata.
Atsakyti
QUOTE(Karkaselis 223 @ 2008 06 26, 09:45)
Jei skaitei ankstesniuose puslapiuose rasiau, kad ir man  tokia pat  situacija kaip pas tave.  As OT jau pritrukau ir  4 diena nebedariau, nors 3 dienas buvo teigiami. praejo menuo , bet nesilaukiu nors viska dariau kaip priklauso. Nusipirkau  ir Arbor mikroskopa. Ten man rodo irgi nesamones. Jau nuo antros dienos vien paparciai. Nors planuoju tik antra menesi, taciau darau isvadas, kad kazkas negerai su hormonais. Todel nesamones ir rodo. Nors atsakymas tai rupi.  Galvoju, kad reikia laikytis instrukcijos, kad kai gauni teigiama testa ,toliau darytis nebereikia. Nes nei vienoj instrukcijoj neradau, kad butu paaiskinta kiek laiko gali buti teigiamas.

Aš tai Tavo vietoje išsitirčiau homonus, nes kiek teko skaityti, OT negali būti pastoviai teigiamas. g.gif Nes homonas kurio pikas būna O metu, iškart po O mažėja, o jei nemažėja, tai jau negerai...

QUOTE(agnyte344 @ 2008 06 26, 09:47)
Va,va...as ir nebedarydavau,pamacius teigiama rezultata.

Aš tai dar darydavausi po teigiamo rezultato dar 2-3 dienas. Ir visada jau sekančią dieną po teigiamo testinė juostelė būna perpus blankesnė kontrolinės, o trečią dieną testinės juostelės išvis nebebūna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajūnė: 26 birželio 2008 - 12:06
Dar klausimas. Perskaiciau labai daug literaturos apie hormonus. Tai jei gerai suprantu ta pakilusio LH hormono banga gali trukti net 2 paras ( Kyla ir leidziasi) .O OT instrukcijose parasyta, kad ovuliacija prasideda po sios bangos praejus mazdaug 36 val. Tai kaip as suprantu, jei testas teigiamas tai nereiskia, kad tau prasidejo ovuliacija. O tikl vaisingas periodas. Taigi ta diena kai rezultatas teigiamas labai maza tikimybe, kad prasides ovuliacija, nes dar turi praeiti LH banga. ? Ar kaip? Susipainiojau.
Atsakyti
QUOTE(Karkaselis 223 @ 2008 06 26, 14:39)
Dar klausimas. Perskaiciau labai daug literaturos apie hormonus. Tai jei gerai suprantu ta pakilusio  LH hormono banga gali trukti net 2 paras ( Kyla ir leidziasi) .O  OT instrukcijose parasyta, kad ovuliacija prasideda po sios bangos praejus mazdaug 36 val. Tai kaip as suprantu, jei testas teigiamas tai nereiskia, kad tau prasidejo ovuliacija. O tikl vaisingas periodas. Taigi ta diena kai  rezultatas teigiamas  labai maza tikimybe, kad prasides ovuliacija, nes dar turi praeiti LH banga. ? Ar kaip? Susipainiojau.

Pasinaudosiu kažkieno anksčiau įkelta lentele:
user posted image

Čia aiškiai parodyta to hormono LH banga.

Ir dar išsitraukiau instrukciją savo OT, tai ten rašo: "Dažniausiai ovuliacija ateina po 24- 48 valandų nuo to momento kai organizme padidėja hormono LH." Tai ir parodo teigiamas OT testas.
Vadinasi tą vakarą kai OT teigiamas, tai dar nėra O, ji ateis per artimiausias 2 paras, tai teoriškai galima prielaida, kad OT gali būti teigiamas 2- 3 dienas, bet ne daugiau.

Vat ir dar info iš Wikipedijos: "Ovuliacinė fazė yra maždaug ciklo viduryje (12–16 dieną) – ji prasideda LH banga, kurią sąlygoja hipofizė; praėjus maždaug 16–32 valandoms po šio koncentracijos pakilimo, Grafo folikulas galutinai subręsta ir plyšta – įvyksta ovuliacija. Šiuo metu moters organizme yra didžiausia estrogenų koncentracija. Gimdos gleivinė dar labiau sustorėja ir pasiruošia priimti apvaisintą kiaušinėlį. Estrogenai sustiprina lytinį potraukį, todėl daugelis moterų ciklo viduryje patiria padidėjusį lytinį geismą. Ovuliacijos dieną yra palankiausios sąlygos pastoti. Kadangi spermatozoidai moters lytiniuose takuose yra gyvybingi keletą dienų, galima pastoti ir tuomet, jei lytiniai santykiai buvo prieš kelias dienas iki ovuliacijos."

Išvada: ir diena, kai jau OT rodo teigiamą rezultatą gali būti vaisinga + 2 dienos po teigiamo OT. 4u.gif
Atsakyti
Ir dar radau:

"Liuteinizuojantis hormonas (LH) yra glikoproteinas, gonadotropinis posmegeninės liaukos gaminamas hormonas. Tiesioginė jo funkcija yra subrendusio kiaušinėlio išleidimas iš kiaušidės. Smarkus LH lygio padidėjimas serume ir šlapime, vadinamas LH banga, yra ovuliacijos proceso pradžios indikacija. Šlapimo mėginiuose LH visuomet aptinkamas baziniame apie 20 mTV/ml lygyje. LH bangos metu hormono koncentracija padidėja 10-20 kartų. Pikas tęsiasi 1-2 dienas, LH lygis greitai krenta iki bazinio. Ovuliacija įvyksta per 20 - 44 valandas po šios bangos.

Norint tiksliai numatyti LH bangą bei ovuliaciją, būtina anksti mėnesinių pradžioje pradėti kasdien tikrinti LH koncentraciją. Tyrimas turi būti pradėtas maždaug 10 dieną po mėnesinių pradžios bei atliekamas kasdien, kartais net 10 dienų iš eilės."
Atsakyti
QUOTE(Karkaselis 223 @ 2008 06 26, 12:39)
Dar klausimas. Perskaiciau labai daug literaturos apie hormonus. Tai jei gerai suprantu ta pakilusio  LH hormono banga gali trukti net 2 paras ( Kyla ir leidziasi) .O  OT instrukcijose parasyta, kad ovuliacija prasideda po sios bangos praejus mazdaug 36 val. Tai kaip as suprantu, jei testas teigiamas tai nereiskia, kad tau prasidejo ovuliacija. O tikl vaisingas periodas. Taigi ta diena kai  rezultatas teigiamas  labai maza tikimybe, kad prasides ovuliacija, nes dar turi praeiti LH banga. ? Ar kaip? Susipainiojau.

Iš tos pačios lentelės ir matyti, kad pati bangos viršūnė ir yra ovuliacijos metu.
Darantis testus,kaip suprantu, galima matyti ryškėjančią testinę juostelę, kuri ir parodo, kad hormono lygis kyla. Ir taip nebūna, kad tas hormonas - bum atsiranda - po to iš karto ovuliacija ir bum - dingsta. Banga lyla palaipsniui, palaipsniui ir krenta.

Va šiandien jau OT neigiamas bigsmile.gif thumbup.gif
Vadinasi, tas hormonas taip ir neskubėdamas pasišalino iš organizmo smile.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2008 06 26, 15:57)
Va šiandien jau OT neigiamas  bigsmile.gif  thumbup.gif
Vadinasi, tas hormonas taip ir neskubėdamas pasišalino iš organizmo  smile.gif user posted image

thumbup.gif Tai viskas šaunu- į normas tilpai- 3 dienas teigiami OT. biggrin.gif Šiandien kol mažoji miega vien tik ir klaisiuojuos nete ieškodama kiek dienų OT gali būti teigiami. Radau, kad priklausomai nuo moters organizmo tai gali būti 2- 3 dienas. Ir tai norma. Jei yra daugiau- geriau pasirodyti gydytojui. Tiesa dar radau, kad artėjant menopauzei OT beveik pastoviai gali būti teigiami, bet tai normali fiziologinė būklė, todėl menopauzės metu OT daryti nereikia. Bet tai manau mums neaktualu bent kol kas tongue.gif
Atsakyti
Tos 2-3 dienos , kai OT teigiami nepriklauso nuo ciklo trukmės? nes pvz, pas mane 35 dienos, pagal planą O pikas kaip tik turėtų būti šiandien.
Va todėl taip derai ite testukai.
Aš irgi knaisau nete apie LH (gaila, kad Lt kalba labai ribotai yra info). Bet dar iskaičiau, kad tas LH, kaip tik dar būna ir vėžio indikatorius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2008 06 25, 15:27)
štai kokią lentelę radau, bet taip būna (turėtų būti) jei kiaušinėlis nėra pavaisintas, ciklas baigiasi ir vėl viskas iš naujo.
user posted image
o kaip jei įvyko apvasinimas  g.gif

Keliu dar kazkieno lentele ideta. As nebesuprantu literatura priestarauja viena kitai. Pagal cia jau ovuliacija prasideda kai LH banga mazeti pradeda. aplamai visa informacija kuo daugiau skaitau tuo saltiniai skirtingai teigia.
Papildyta:
[quote=Svajūnė,2008 06 26, 14:23]
Ir dar radau:

LH bangos metu hormono koncentracija padidėja 10-20 kartų. Pikas tęsiasi 1-2 dienas, LH lygis greitai krenta iki bazinio.[/b] Ovuliacija įvyksta per 20 - 44 valandas po šios bangos.

Tai vat sitas sakinys man labiausiai ir uzkliuvo. Jei jau taip tiksliai tiksliai nustatyti ovuliacija tai kai pasidarau OT. tai praeina mazdaug dar para kol LH banga baigsis ir tik tada prasideda ovuliacija. Nu cia as taip suprantu.
Atsakyti