Įkraunama...
Įkraunama...

Apie vaisingų dienų testerius

Laba!
Esu girdėjęs apie vaisingu dienu testerius (patobulintus termometrus) kurių pagalba galima nustatyti vaisingas dienas. Gal kas galėtumėte parašyti, kur, už kiek galima tokį aparačiuka įsigyti? Kokios firmos (jei yra iš ko rinktis) patikimesni?
Iš anksto dėkoju už atsakymus! :*
Atsakyti
Neesu nieko girdejus apie "patobulintus termometrus" g.gif

O gal tu turi galvoje vaisingumo indikatorius? Tai jie nelabai i termometrus panasus... Apie juos jau yra temele vaisingumo indikatoriai
Atsakyti
jauciu cia kalbama apie ovuliometrus, t.y. termometrus skirtus matuoti butent BT wink.gif bet tai jokio didelio skirtumo juk nera, gal tikslumas tik g.gif
Atsakyti
Aciu uz supratima! Nezinojau kaip ta aparaciuka pavadinti... biggrin.gif

Tai kaip supratau, tai 130 Lt. firmoje Abrorita. Pabandysiu susirasti.

O gal kas jau suradote ir kitos firmos? Buvo mineta ir May be Baby. Gal kiek pigesnis variantas?

Aciu!
Atsakyti
Sveikos!

Rasau, nes mane kamuoja stai toks klausimas:
ar ovulacijos testai visada parodo, kad vyksta ovulacija? Ar gali buti, kad atsiranda dvi juosteles, kurios rodo, kad LH kiekis krauje pakilo, bet ovulacijos vis tiek nera?

Mano abejones kyla del to, kad mes norime leliuko, ir kadangi per pirmus menesius naturaliai nesigavo, tai nusipirkau ovulacijos testus. Naudojames juos jau trecia karta, ir tikimes, kad trecias kartas nemeluoja. Taciau...

...pirma ir antra menesi, nors aiskiai pasirode tos dvi juosteles, tai gleives nebuvo tokios skaidrios, kokios man atrodo turetu buti, nebuvo slidumo jausmo. Na ir vaikutis taip ir neuzsimezge. Siandien ryte, kadangi yra 11 ciklos diena, pasidariau pirma ovulacijos testa, ir mano nuostabai jau siandien atsirado tos dvi juosteles (anksciau buvo 13 ciklo diena), dar- yra gleiviu, jos ryte buvo slidzios, dabar dregnos...Paziuresime vakare, ar sikart pataikome... smileysex.gif

Ar gali buti, kad vyksta ovulacija, bet nesilaukiu del to, kad gleives nevaisingos, ir spermatozoidai zuva?

Siaip jau pasidariau kraujo tyrimus, pas mane visos hormonos normoje isskyrus prolaktina, jo kiekis dukart didesnis, nei virsutine norma, gydausi siuo metu parlodeliu (1, 25 mg. per diena)

Jeigu kas gali man ka nors paaiskinti ar patarti, buciau labai labai dekinga...
Laukiu nesulakiu nestuke.gif ir 2.gif 2.gif ...
Atsakyti
Sveika Carino,
Nežinau kaip ten su tais ovuliacijos testais, bet jei tyreisi hormonus, tai progesterono kiekis 21 c.d. parodo ar ovuliacija tikrai įvyko. http://www.lab.lt/gy...gesteronas.html
Jei pas tave jis buvo normoje, reiškia ovuliacija vyksta.
Spermatozoidai gali nepasiekti kiaušinėlio dėl imuninio nesuderinamumo, nepraeinamų kiaušintakių ir daugelio kitų dalykų. Jei teisingai supratau, bandot maždaug pusę metų. Taigi panikuoti dar ankstoka. Suprantu, kad labai norisi, bet kartais 2.gif pats nusprendžia kada jam geriau ateiti į šį pasaulį.
Atsipalaiduokit, mėgaukitės vienas kitu ir smileysex.gif . Tikiu kad jau labai greitai 2.gif ateis pas jus. Linkiu sėkmės.
Atsakyti
Aciu, Plaskate!

Labai aciu uz informacija apie tai, kad progesteronas normoje reiskia, kad ivyko ovulacija. Tiesog kai pasidariau tyrimus ir parodziau ginekologui, galvojau tik apie tai, kad prolaktino kiekis per didelis, jaudinausi del to, ir nebeklausiau apie tai, ka reiskia progesteronas ir kiti hormonai. Gerai zinoti, kad nors ovulacija vyksta smile.gif

Jus teisi- labai svarbu atsipalaiduoti, laukti, kol vaikutis pats nuspres, kada mus aplankyti. Tik kazkodel nevisada galiu kontroluoti nerima- buna dienu, kad sakau sau, kad viskas bus savo laiku, kad viskas bus gerai, ir galiu ramiai ziureti i ta laukima 2.gif , bet buna, kad mano mintys niurios ir tik sukasi apie tai, kad neturiu vaikelio sad.gif . Na bet turbut kiekvienai moteriai, kuri labai nori tapti mama, buna tokie nuotaikos svyravimai...

Dar karta aciu uz padrasinima bei uz paaiskinima. smile.gif
Atsakyti
Ovuliacijos testai parduodami vaistinėse. Veikia tokiu pat principu, kaip ir nėštumo testai - daromi su šlapimo mėginiu, tik skirtingai nei nėštumo testą, ovuliacijos testą reikia reikia daryti popiet, tarp 15-18 val., prieš tai bent porą valandų nevalgius ir negėrus (jei teisingai atsimenu). Jei ciklas reguliarus ir numanoma, kada turi vykti ovuliacija, reikia pradėt daryt testus porą dienų prieš ją. Pvz., jei ciklas 28 d., ovuliacija 14 dieną, tai 12 dieną galima daryt pirmą testą. Kai atsiranda dvi linijos teste, reiškia, kad per 24 val. įvyks ovuliacija. Prieš metus Eurovaistinės bazėj pirkau už apie 8 Lt vieną testą, dabar manau jau pabrangę...
Atsakyti
QUOTE(carino @ 2005 01 07, 07:52)
Siaip jau pasidariau kraujo tyrimus, pas mane visos hormonos normoje isskyrus prolaktina, jo kiekis dukart didesnis, nei virsutine norma, gydausi siuo metu parlodeliu (1, 25 mg. per diena)

Jeigu kas gali man ka nors paaiskinti ar patarti, buciau labai labai dekinga...
Laukiu nesulakiu  nestuke.gif ir  2.gif  2.gif ...

Apie prolaktino nukrypimus patarčiau skaityti nesulaukiančioms gandro tema "prolaktinoma". Ten daug naudingos info. mirksiukas.gif Pagal juostelę matau, kad sėkmingai nestuke.gif . Sakyk, ar pastojai vaistus gerdama?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viotinola: 28 birželio 2005 - 14:59
Įtariu, kad carino čia nebelabai lankosi, o sėdi nestuke.gif skyrely mirksiukas.gif
Atsakyti
Norėčiau konsultacijos. Dariausi ovuliacinius testus sekmadienį, antradienį ir šiandien ryte. Ir visi jie teigiami. Net nebežinau kaip interpretuoti tokius rezultatus verysad.gif
Atsakyti
O visuose testuose vienodo ryškumo juostelės? Pagal instrukcija juostelės turi būti vienodo ryškumo. Aš irgi esu dariusis, tai pvz. 12 c.d. jau pradėdavo matytis antra juostelė, bet ji tokia neryški, 13 c.d. jau ryškesnė, o 14 analogiška kontrolinei, tai manau, kad kai juostelės vienodo ryškumo ir atsiranda per instrukcijoje nurodytą laiką, reikia pradėti laukti ovuliacijos.
Atsakyti