Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai, baimė pagimdyti ligoniuką

QUOTE(saulesmamyte @ 2007 10 19, 20:20)
Linkiu,kad greiciau pas jus ateitu mazylis ir jus padarytu laimingus wub.gif



labai aciu, mums be galo to reikia wub.gif

nu, geras, tavo vaikuciu gimtadieniai skirias tik dviem dienom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(1001ramune @ 2007 10 19, 21:56)
labai aciu, mums be galo to reikia  wub.gif

nu, geras, tavo vaikuciu gimtadieniai skirias tik dviem dienom  bigsmile.gif

Suprantu jus ir palaikau visa sirdimi wub.gif

Taip jau mums gavosi netyciukas ir istikro mergyte turejo gimti ta pacia diena,kaip sunelis lotuliukas.gif Bet nuejau pas gydytoja su kuriuo buvau sutarus,kad pas ji gimdysiu ir jis man sako,kad per jonines isvaziuos,tai as paprasiau,kad pagreitintu mergytes gimima blush2.gif Tai dabar gimtadienius svencia mano maziai kartu ir vis nepasidalina dovanu lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(organizatore @ 2007 04 03, 18:58)
o apsigimimai nepriklauso nuo kraujo grupiu? girdejau,kad du minusai - gresia apsigimimais  g.gif

nesamonė

QUOTE(virginta @ 2007 04 12, 13:54)
sveikos mergaites,
siaip pati planuoji si menesi vaikiuka pradeti, tikiuosi kad neuzilgo pavyks ir gims sveikas vaikutis, beskaitinedama forume uzkliuvo man del tu tevu kraujo grupiu ir apsigimimu, ir kazkuri atsake kad tai nesamone, patikekite manimi tai visiska teisybe, as prisimenu dar mokykloje biologijos mokytoja apie sia rizika kalbejo, o gyvenime ir paciai teko su tuo susidurti mano vyro tevai abu yra 1 rezus minus, mano vyras yra pirmas vaikas šeimoje sveikut sveikutelis, taciau jo sesuo gime dauniuke, nemoku mediciniskai paaikinti, bet ten kazkaip buna kad kai du minisai pas tevus pirmam vaikui gimti sveikam kazkoktais uztenka issivystyti, o antram dazniausiai ne, toki atveji zinau dar viena lygiai toki pat kaip mano vyro seimoje, tad del tu tevu grupiu tai tikrai ne nesamone, bet mano su vyru grupes skirtingos tad labai tikiuosi kad seneliu kraujo grupes mano busimam vaikuciui itakos netures

na čia tai bajeris- nesuprantu tokių tėvų kurie tokias nesamones skelbia. bigsmile.gif

O šiaip padrasinimui, mano istorija. Mano vyras turi kiškio lūpą. Tiesa ji nežymi (bent aš galvojau kai susipažinom, kad jam paprasčiausiai kažkada buvo praskelta viršutinė lūpa) Gydytoja iš karto manęs paklausė ar nutraukčiau nėštumą tokiu atveju jei vaikelis būtų su kiškio lūpyte ir iš karto bandė įtikinti, kad tai labai menkas apsigimimas- pirmiausiai mane ištiko šokas (kažkaip net nepagalvojau, kad mano vaikas gali tai paveldėti- ir kas keisčiausia- kai tekėjau apie tai rimtai masčiau, bet ilgainiui tai pasimiršo, o kai pastojau ir visai iš galvos išgaravo) po to iš karto atsakiau- gimdysiu. (dar tada pagalvojau- su šiuolaikine plastine chirurgija- tereiks paskolą pasiimti kad pirmą operaciją gerai atliktų) Taigis apie 20 savaitę gydytoja nedrąsiai prasitarė, kad vertėtų nuvykti pas genetikus- vis tik geriau, kai iš karto žinai. Na aš sutikau... bet... paskambinus užsiregistruoti man pasiūlė sausio pačią pabaigą arba vasario pradžią blink.gif man gimdyti vasario gale. Nelabai įsivaizdavau kaip atliekami tie tyrimai, o ir viską "primetus" nusprendžiau nevykti. (o dar registratūroje pasakė- kad pakeisti vis tiek nieko negalės- tik pasakys) Tada net nepagalvojau, kad ir negalėsiu... Sausio gale egzaminai, vasario pradžioje susirgau ir teko gultis į AK stebėjimams. Kai gimdžiau net buvo išgaravę tai jog gali gimti su kiškio lūpyte sulaukėm savo stebūklėlio ir tiek. Tik aplinkiniai su savo klausimais "ar viskas gerai- kaip lūpytės" grąžino ant žemės. Viskas buvo gerai.
Ir dar- viso nėštumo metu aš buvau tikra, kad viskas bus gerai- kad mažylė gims sveika. Daug kas bandė mane anot jų "nuleisti ant žemės" ir sakydavo kad o jei bus kiškio lūpytė? Aš maniau- bus... na ir kas... tikrai mylėsiu tokį vaikelį koks yra.
Tai štai kokia istorija. Kitą nėštumą vis tik planuoju nuvykti pas genetikus. Ir iš karto registruosiuos. Praeitą nėštumą gydytoja patarė ilgiau vartoti folio rūgštį. Sako ši mažina apsigimimų galimybę, bet mano atveju tikėjosi, kad gal jei jau kiškio lūpa- tai mažesnis laipsnis bus, taigi sąžiningai gėriau ją iki pat 7 nėštumo mėnesio. O ko vyksiu pas genetikus? Ogi iš smalsumo- tegul anksčiau pasako kas gims, o tai dabar mano mažylė vaikšto su traktoriukų ir mašinyčių paveikslėliais padabintais rūbeliais lotuliukas.gif mat tik 7nėštumo mėnesį pasimatė, kad bus mergytė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 10 19, 22:44)
nesamonė
na čia tai bajeris- nesuprantu tokių tėvų kurie tokias nesamones skelbia. bigsmile.gif

O šiaip padrasinimui, mano istorija. Mano vyras turi kiškio lūpą. Tiesa ji nežymi (bent aš galvojau kai susipažinom, kad jam paprasčiausiai kažkada buvo praskelta viršutinė lūpa) Gydytoja iš karto manęs paklausė ar nutraukčiau nėštumą tokiu atveju jei vaikelis būtų su kiškio lūpyte ir iš karto bandė įtikinti, kad tai labai menkas apsigimimas- pirmiausiai mane ištiko šokas (kažkaip net nepagalvojau, kad mano vaikas gali tai paveldėti- ir kas keisčiausia- kai tekėjau apie tai rimtai masčiau, bet ilgainiui tai pasimiršo, o kai pastojau ir visai iš galvos išgaravo) po to iš karto atsakiau- gimdysiu. (dar tada pagalvojau- su šiuolaikine plastine chirurgija- tereiks paskolą pasiimti kad pirmą operaciją gerai atliktų) Taigis apie 20 savaitę gydytoja nedrąsiai prasitarė, kad vertėtų nuvykti pas genetikus- vis tik geriau, kai iš karto žinai. Na aš sutikau... bet... paskambinus užsiregistruoti man pasiūlė sausio pačią pabaigą arba vasario pradžią  blink.gif  man gimdyti vasario gale. Nelabai įsivaizdavau kaip atliekami tie tyrimai, o ir viską "primetus" nusprendžiau nevykti. (o dar registratūroje pasakė- kad pakeisti vis tiek nieko negalės- tik pasakys) Tada net nepagalvojau, kad ir negalėsiu... Sausio gale egzaminai, vasario pradžioje susirgau ir teko gultis į AK stebėjimams. Kai gimdžiau net buvo išgaravę tai jog gali gimti su kiškio lūpyte sulaukėm savo stebūklėlio ir tiek. Tik aplinkiniai su savo klausimais "ar viskas gerai- kaip lūpytės" grąžino ant žemės. Viskas buvo gerai.
Ir dar- viso nėštumo metu aš buvau tikra, kad viskas bus gerai- kad mažylė gims sveika. Daug kas bandė mane anot jų "nuleisti ant žemės" ir sakydavo kad o jei bus kiškio lūpytė? Aš maniau- bus... na ir kas... tikrai mylėsiu tokį vaikelį koks yra.
Tai štai kokia istorija. Kitą nėštumą vis tik planuoju nuvykti pas genetikus. Ir iš karto registruosiuos. Praeitą nėštumą gydytoja patarė ilgiau vartoti folio rūgštį. Sako ši mažina apsigimimų galimybę, bet mano atveju tikėjosi, kad gal jei jau kiškio lūpa- tai mažesnis laipsnis bus, taigi sąžiningai gėriau ją iki pat 7 nėštumo mėnesio. O ko vyksiu pas genetikus? Ogi iš smalsumo- tegul anksčiau pasako kas gims, o tai dabar mano mažylė vaikšto su traktoriukų ir mašinyčių paveikslėliais padabintais rūbeliais  lotuliukas.gif mat tik 7nėštumo mėnesį pasimatė, kad bus mergytė lotuliukas.gif

Labai grazi istorija thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir labai dziaugiuosi,kad mazyle sveika thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes visos besilaukiancios ir norincios pastoti!
Visiskai normalu, kad pergyvenate del savo vaikeliu sveikatos.
Man labai sunkiai suprantama ka reiskia rizikos grupe? Pas mus (Lietuvosje ) taip traktuojamas nesciosios amzius (nuo 35 m)- visiska nesamone, ogi todel, kad, kiekviene nescia patenka i ta rizikos grupe nepriklausomai nuo amziaus ir siuntimus genetinaim tyrimui, jei tik jus norite, privalo duoti kiekviena gine! Galu gale be siuntimo tas tyrimas kainuoja tik 100 Lt, palyginus su galimom pasekmem - tai tik lasas juroje. Tarp kitko uzsienyje genetinius tyrimus daro visoms be isimties.
Pirma karta tyrimas turi buti atliktas apie 16 sav. (kraujo tyrimas ir echo). Jau kita diena gausite kraujo tyrimu atsakyma ar yra padidinta rizika pagimdyti nesveika vaikeli. Jei tokia rizika atsiranda (skaiciuojama procentaliai), tuomet su mamos sutikimu imami vaisiaus vandenys - tuomet atsakymas 100 procentinis. Jei jau taip nutinka - iki 22 sav. leidziama apsispresti del nestumo nutraukimo.
As pati turiu 4 vaikucius ir del kiekvieno labai pergyvenau. Kai laukiausi ketvirto jau zinojau, kad yra toks centras. Nors mane visi atkalbinejo ir gine sake, kad nera jokio reikalo tirtis, mat visi vaikuciai sveiki ir apsigimimo tikimybes nera, vistiek issireikalavau siuntimo ir nuvaziavau.
Likau suzaveta gydytoja - tikras savo srities profesionalas! Visakas buvo nuodugniai isaiskinta apie pasigimimus ir ju atsiradimo priezastis. Nors atvaziavau vedina nerimo, net nezinodama atsakymu isejau visiskai rami!
Aciu dievui susilaukiau sveikuteles mertgaites!
Sia zinute rasau, noredama paskatinti visas apsilankyti pas genetikus - kuo maziau abejoniu ir nerimo- tuo daugiau dziaugsmo besilaukiant mazylio!
Sekmes visoms!
P.S. O del eiliu - galima uzsirasyti tik pastojus, tik apsiskaiciuoti kada bus ta 16 sav. Del svento reikalo galima ir pameluoti, kad siuntima jau turite(uzsirasant klausia), o po to vis tiek jo issireikaluasit - reikia tik griezciau!
Dazniausiai gines mano, kad jaunutes mamytes nelabai ka ismano, o juk Mes zinome tierk daug ir norime dar daugiau!
Atsakyti
Rizika apsigimimams yra sunku sumazinti. Genetiniai tyrimai atliekami tada, kai jau nebegalima nestumo nutraukti, todel, manau, ju neverta darytis, nes auginant savo pilveli zinant, kad kazkas negerai ir stresuoti, gali tik dar labiau pakenkti vaikeliui. Ne vieni tevai nera apsaugoti nuo tokiu dalyku, bet viska reikia priimti taip kaip yra. Jeigu jau gimes vaikelis kitoks nei visi, reikia jam suteikti kuo pilnavertiskesni gyvenima.
Atsakyti
QUOTE(andraja @ 2007 10 24, 23:08)
Rizika apsigimimams yra sunku sumazinti. Genetiniai tyrimai atliekami tada, kai jau nebegalima nestumo nutraukti, todel, manau, ju neverta darytis, nes auginant savo pilveli zinant, kad kazkas negerai ir stresuoti, gali tik dar labiau pakenkti vaikeliui. Ne vieni tevai nera apsaugoti nuo tokiu dalyku, bet viska reikia priimti taip kaip yra. Jeigu jau gimes vaikelis kitoks nei visi, reikia jam suteikti kuo pilnavertiskesni gyvenima.




jei pokyciai yra nesuderinami su gyvybe nestumas nutraukiamas iki 22 savaites.

Atsakyti
Na kad nuramintumėt iki galo, papsakokit, kam buvo atlikti tie tyrimai, kaip tai atliekama. Ar tikrai duriama per bambą ir nusiurbiamos placentos kraujagyslės? ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2007 10 26, 20:49)
Na kad nuramintumėt iki galo, papsakokit, kam buvo atlikti tie tyrimai, kaip tai  atliekama. Ar tikrai duriama per bambą ir nusiurbiamos placentos kraujagyslės? ohmy.gif

hihihi.gif Na tikrai ne schmoll.gif
Echoskopo prieziuroj duriama per pilvo sienele pacioj apacioj pilvo, praduriama vaisiaus vandenu pusle ir paimamas pats vandenukas, o ne kraujas. Skamba gal baisiai, bet procedura isties nera baisi ir tetrunka max 10 min su visu pasiruosimu.
Atsakyti
ir tie genetiniai tyrimai dar ne viskas... kai gulejau nestumo patologiniam palatos drauge pasakojo,kad jos draugei nestumo metu pasake, kad kudikis 100% dauniukas bus. jinai nesiryzo daryt aborto,argumentuodama,kad "kaip bebutu tai mano vaikas, gal daugiau nebeturesiu..". ka jus manot? pagimde sveikiausia mergyte mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muncius @ 2007 10 22, 08:08)

1. Pirma karta tyrimas turi buti atliktas apie 16 sav. (kraujo tyrimas ir echo). Jau kita diena gausite kraujo tyrimu atsakyma ar yra padidinta rizika pagimdyti nesveika vaikeli. Jei tokia rizika atsiranda (skaiciuojama procentaliai), tuomet su mamos sutikimu imami vaisiaus vandenys - tuomet atsakymas 100 procentinis. Jei jau taip nutinka - iki 22 sav. leidziama apsispresti del nestumo nutraukimo.
2. Sia zinute rasau, noredama paskatinti visas apsilankyti pas genetikus - kuo maziau abejoniu ir nerimo- tuo daugiau dziaugsmo besilaukiant mazylio!
Sekmes visoms!

1. Šimtaprocentinio atsakymo neduoda nė vienas tyrimas schmoll.gif
2. Del abejonių ir nerimo sumažėjimo, tai dar didelis klaustukas. Nuo mamos priklauso daug. Kaip man sakė gydytoja - jei pasidarysi ir nurimsi, tai darykis, bet jei paskui galvosi ir pergyvensi, kad sakykim 1 galimybė iš 1000, kad tavo būsimas vaikas nesveikas - tai kam dar papildomai stresuotis. Aš iš jautriųjų ir nenorėjau žinoti jokių tikimybių, nors man jau virš 30.

Dar vienas dalykas, kurį reikia išpręsti prieš genetinius tyrimus - ar ryšies nutraukti nėštumą, jei tyrimai bus blogi. Jeigu ne - vėlgi nėra prasmės tyrinėtis. O va kaip ir ankstesnėje žinutėje rašo - tyrimas blogas, o vaikas gimė sveikas. Tai kiek būsima mama be reikalo prisinervavo per tokį netikslumą doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
matau, kad cia visos daugiausiai pasisako jau tapusios nestuke.gif del genetiniu tyrimu. o man labai aktualu yra pries planuojant vaikeli. gal kuri lankesi Vilniuje genetikos centre pas gydytoja Birute Tumiene. As vakar kaip tik pas ja lankiausi - tai skyre pasidaryt abiems su vyru kariotipo tyrimus, daugiau kaip ir nieko. siaip gydytoja tai labai maloni buvo ir graziai bendravom - tik kazkaip man neramu kad ji jauna ir neturi nei docentes nei daktares laipsnio. todel as jauciuosi netvirtai zinodama kad konsultavausi ne su kokiu daktaro laipsni ar docento turinciu gydytoju. nors gal dar siekiantys aukstesnio laipsnio gydytojai buna labiau priekabesni ir gal daugiau gilinasi i tavo bedas g.gif
kazkaip dziaugiuosi kad lankiausi ten bet ir nesijauciu gerai. musu seima turejo dideli pergyvenima - netekom dar negimusios ir pilnai neisnesiotos dukrytes. gydytojai savam mieste sako, kad tai gali but del infekcijos, genetikos centre mano kad kalta genetika (dukrytei pradejo vystytis plauciu augliukas dar isciose). todel su vyru vaziuosim daryt kariotipo tyrimu - gal sakau nuramins ir suteiks vilciu kitam vaikeliui, arba atvirksciai - pasakys ka nors baisaus unsure.gif todel labai butu aktualu man suzinot ka nors daugiau sia tema...
Atsakyti