Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai, baimė pagimdyti ligoniuką

Sveikos mamytes 4u.gif , noreciau kad pasidalintumet savo nuomone, arba patirtim Choriono gaurelių biopsijos tyrimu.
Nes kovo menesi turiu daryti si tyrima ir baisiai bijojau, nes skaiciau kad yra rizika netekti vaikucio po to tyrimo, ir siaip kaskaip vien mintys kad adata i pilvuka durs baugina. tai noreciau isgirsti jusu nuomones?
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 02 17, 16:13)
Vien optimizmu remtis NEGALIMA. Aš už tai, kad bent jau ŽINOT, ar sveiką vaiką pagimdysi, ar yra kokia nors rizika ir taikytis su tuo po truputį.
Mano nėštumas buvo normalus, niekad 'biuletenio' neturėjau, ginekologai tik džiaugėsi tokiu sklandžiu nėštumu. Ir netyrė, pirmą echo padarė 21 sav, pačiai REIKALAUJANT. Aš jau nekalbu apie jokius sindromus. Jau tada poliklinos echoskopuotoja pasakė, kad mato vandenukus galvoje "DAUG". KMUK paneigė. Bet nėštumo pabaigoje vistik patvirtino (38 sav).
Mano dukrytei metukai, turi įgimtą hidrocefaliją, bėdų su regėjimu, priskirti akinukai nuo 6 men, kurie nepadeda. Operuosim žvairumą.
Nei mano, nei vyro giminėj nėra apsigimimų, net nėra žvairių. Pastojau 28,tai irgi manau, nesena dar...
Invalidumo neturim, vaikas vystosi normaliai...Bet aš matau, kaip auga normalūs vaikai, kiek džiaugsmo tėvams suteikia, kaip greit visko išmoksta ir nereikia tąsytis pas gydytojus, jaust nuolatinį stresą...pavargau...O grįžus iš gydytojų jaust dar didesnę nervinę įtampą,kai pasako, kad smegenys ne taip vystos, kaip normalių vaikų...kad niekad gerai nematys...o dar skatina gimdyt antrą, tik išsitirt patiems (ABIEMS TEVAMS) ir dukrytei, nuo ko ta ligelė. Tai norisi nusišaut...po tiek rūpesčių nesinori to paties kartoti iš naujo. Kaip jiems atrodo, jei būdama nėščia, tąsysiuos po kelis kartus į sav su dukrele į kineziterapijas, pas šeimos gyd, neurologus, okulistus, neurochirurgus,logopedus..
Epilogas: tokius gyd pasiųsčiau eit mokytis iš naujo, kurie sako, viskas gerai, nešiok ramiai, o patys net piršto nepajudina, kad ištirt...


Lelija stiprybės tau, bet del antro leliuko tai gal tik labai bijai. Mano draugai vieni pirma suneli Dauniuka pagimde, o antro mergyti sveikut sveikutele.
Tai verta tiketi, bet tirti butina.
Man labai keisti tie pasakymai nieko netiriam, nes gerai jautiesi ir t.t.O kiek yra slaptu infekciju, pvz. citomegalo, kuri gali lemti visokius negerumus su vaikuciu smegenimis ir rega, o simptomu daugelis visai nejaucia.
Be to 20 savaite jau galima darytis genetini testa ir tada jau spresi ar gimdysi, jei nustatys kazkoki apsigimima.
Sekmes tau ir laikykis 4u.gif
Atsakyti
Būtent, kad yra daug infekcijų, kurių net nejauti, o padaro juodą darbą. Mūsų atveju, mes išsityrėm, neturi mergytė jokių įgimtų infekcijų.
Mamos visada tiki, kad viskas bus gerai, aš irgi iš tokių buvau, tikėjau ir delsiau ir del tyrimų ir dėl echo...Juk galėjau ir privačiai nueiti...
Mamoms patarčiau labiau rūpintis savimi.
Atsakyti
QUOTE(Marmuriuk @ 2010 02 21, 12:26)
Sveikos mamytes  4u.gif , noreciau kad pasidalintumet savo nuomone, arba patirtim Choriono gaurelių biopsijos tyrimu.
Nes kovo menesi turiu daryti si tyrima ir baisiai bijojau, nes skaiciau kad yra rizika netekti vaikucio po to tyrimo, ir siaip kaskaip vien mintys kad adata i pilvuka durs baugina. tai noreciau isgirsti jusu nuomones?


man teko skaityti, kad atliekant šį tyrimą, didesnė tikimybė, kad numarinsi savo sveiką vaikelį, nei rasi apsigimimą.
aš verčiau išvis nei planuočiau, nei pastočiau, jei taip bijočiau apsigimimų, ryžčiausi tokiems tyrimams, o vėliau gal ir abortui... čia ne turgus, kad galėtum rinktis, ko nori, kam gimti, o kam ne.
Atsakyti
QUOTE(virvė @ 2010 02 26, 12:18)
man teko skaityti, kad atliekant šį tyrimą, didesnė tikimybė, kad  numarinsi savo sveiką vaikelį, nei rasi apsigimimą.

Esi labai neteisi. Tikimybė prarasti kūdikį tik nežymiai didesnė nei tokio tyrimo nedarant, bet kai kurioms iš mūsų tai yra kartais vienintelis ir būtinas tyrimas. Ir nebūtinai apsigimimui rasti - kartais būtent apsigimimo hipotezei atmesti. Žinau, nes tokį tyrimą, o taip pat ir du kartus vandenų tyrimą praėjau pati ir galiu tik pasakyti "ačiū Dievui, kad juos dariausi". Nėra taip baisu kaip visos prigąsdinamos. Mano mergytei beveik 3 metai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 02 balandžio 2010 - 14:53
genetiniai tyrimai neparodys ar tavo vaikas bus kurčias -aklas ir t.t gali būti ir gimdymo traumos:verysad:
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2010 04 02, 15:49)
... ir galiu tik pasakyti "ačiū Dievui, kad juos dariausi"

As ta pati sakau drinks_cheers.gif Ir padekojau gydytojai kuri mane nusiunte pas genetikus 4u.gif Nors man 26, ir kitos gines irgi sake nesiok toliau ramiai viskas pas tave Ok doh.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
Susiradau sia temele, nes pradejau mastyt, reikia man ar nereikia to genetinio tyrimo g.gif Per pirma nestuma (31m) man jo isvis nesiule. Dabar man 33m ir daktare sako, jei norit, galit darytis... rolleyes.gif Nors rizikos grupei nepriklausau, seimoje ir gimineje nera apsigimimu. Tai va ir galvoju, ar veltis i visa ta stresa g.gif
Kaip ir pirmas nestumas, antrasis toks pat idealus, nesijauciu nestuke.gif , sveikata visada buvo ir dabar ideali. Bet tikriausiai apsigimimai nuo to nepriklauso g.gif
Ech, labai mazai ziniu apie tai turiu, niekada rimtai nesidomejau... ax.gif
Atsakyti
jei gine echoskopuodama kazka uzsimintu, kad gali buti negerai, tada butinai papildomus tyrimus daryciausi, nes pirmame trimestre turejau infekcija.
Manau dauguma busimu mamyciu pergyvena del to, net jei viskas klostesi ir gerai
Atsakyti
Sveikos,
Šaunuolės, kad stengiatės išsitirti, bet aš galiu pasakyti, kad genetiniais tyrimais nustato ne visas ligas, tik keletą labiausiai galimų. Mano mergytei irgi tyrė, žiūrėjo KMUK viskas atrodė tvarkoje, visi organai, kuriuos gali ištirti echoskopu ir aš tikėjau, tiksliau gyvenau žinojimu, kad viskas gerai, deja, kai gimė, pasirodė, kad ne viskas gerai tiesiog nuo likimo ar jo išdaigų nepabėgsi, turi bėdų su ausim, nešioja klausos aparatą ir tai įgimta. Ir niekas to nematė ir bebūtų ištyręs. Taip ir gyveni, lankai specialistus ir kenti, kad tas vaikas negali pilnavertiškai girdėti, turi įdėti daug pastangų lavinime ir tt. o šiaip gudri, protinga mergaitė ir ką gali padaryti? Džiaugiuosi tuo, kad pirmoji mano dukrytė sveikutė ir labai daug mažoji sesutė iš jos gali išmokti, jos negali viena be kitos. Tiesiog suprantu, kad jei mano pirmas vaikas būtų gimęs nesveikas būčiau palūžusi, o kai antra gimė nesveika, kažkaip turi viską iškęsti. galiu aplyginti kas yra džiaugsmas su sveiku kūdikėliu, ir kokia beprotiška kančia ir skausmas su nesveiku. O dėl mylėjimo, abi labai myliu.
Atsakyti
siandien turejau vaisiaus vandenu tyrima. noriu apraminti nerimaujancias mamytes, kad procedura ne is maloniuju, bet skausminga jos irgi nepavadinciau. bent jau Vilniuje tai jas atlieka saunios ir profesionalios genetikes, del kitu miestu specialistu tai nieko negaliu pasakyti. skaiciau atsiliepimu kitu mamu, kurios turedamos blogus kraujo tyrimus, rizikavo ir nesidare genetiniu, dziaugesi kad vaikelis gime sveikas, dziaugiuosi uz jas be galo wub.gif bet siandien mano vaikus lanke musu privati gydytoja, ir pagyre kad pasidariau ta tyrima, nes jos gydoma seima apsigimimo rizika ivertino kaip mazai rizikinga, t.y. rode dauno ligai rizika 1:500, ir gime nesveika mergyte. linkiu priimti tinkama sprendima ir kad gimtu tik sveiki vaikuciai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes ir besiruosiancios jomis tapti smile.gif
Esu visiska naujoke siame forume smile.gif % ji atvede ivairus klausimai ir informacijos paieska ax.gif Sioje forumo dalyje kalbama apie nestumo planavima ir genetinius tyrimus, galimus apsigimimus..
Nors man 26 metai, priklausau manau rizikos grupei del busimo vaikelio sveikatos. Pries 7 menesius baigiau chemoterapijos kursa (6 men. ABVD), gydziausi Hodzkino limfoma IIa. Ne smagumynas gauti tokia "dovanele" gyvenime, bet tenka susitaikyti ir gyventi toliau. Kas liecia nestuma, gydytojai pataria palaukti metus ir daugiau po chemijos baigimo, as tiek ir ketinu laukti, ir netgi labai noreciau pasidaryti visus imanomus tyrimus del genetikos ir galimu apsigimimu.
Gal kas susidure su panasiais dalykais? O ku geriausia Letuvoje darytis tuos tyrimus, Vilniuje?
Pati esu is Klaipedos ir tuo paciu domiuosi kokia susirasti patyrusia ginekologe Klaipedoje susidurusia su onkologija/hematologija, sirgusiomis pacientemis..
Labai pagelbetu jusus mamyciu info ir atsiliepimai 4u.gif
Atsakyti