juk svarbiausia, kad jums šventė bus graži..o tie svečiai, kurie norės nusigerti, gali puikiai pasirinkti ir neiti..niekas jų neverčia, ne katorga
QUOTE(ruttaly @ 2013 06 14, 10:32)
juk svarbiausia, kad jums šventė bus graži..o tie svečiai, kurie norės nusigerti, gali puikiai pasirinkti ir neiti..niekas jų neverčia, ne katorga
supykciau netodel, kad man noretusi isgerti (kaip mano vyras ta apstinente, per vakara isgeriu max. 2 taures vyno ir viskas ) bet del nepagarbos sveciu, o jeigu as atvaziuosiu visai be pinigu cia tas pats kaip daryti baliu kaime su lauko tualetu ir be vandens ir nepasakyti sveciams apie tokias salygas
Na jau, perlenkiat. 20 lt tai tikrai turėsit piniginėj. Nors aš svečius irgi įspėčiau.
Deja, tarp mano artimų giminių trys užkietėję agresyvūs alkoholikai (tėvas, teta ir dėdė, o senelis ir dar vienas dėdė nusižudė vedami alkoholizmo), todėl alkoholiui jaučiu gilią antipatiją. Mano dauguma draugų negeriantys arba tokie, kurie vienodai linksmi ir esant alkoholio, ir nesant. Iš sužadėtinio pusės giminės kaip dauguma lietuvių - per šventes išgeria, bet problemų su alkoholiu rimtų neturi. Mes abu beveik abstinentai (na šampano ar vyno retkarčiais po pusę taurės išgurkšnojam be entuziazmo). Todėl savo nervų ramybės labui vis labiau svarstau vestuves daryti be alkoholio (draugams bus linksma ir taip, o giminėms teks arba įsijungti, ar anksti važiuot namo ir palikt mus ramybėj).
Tik svarstau, kokiu skaniu ir nekasdieniu gėrimu būtų galima pakeisti šampaną? Šviežių sulčių kokteiliais? Nealkoholiniu šampanu ir vynu (svečiams, nes mums tai tas skonis vyno ir šampano apskritai fui)? Namų darbo šalta arbata? Japoniku alijošiaus gėrimu? Kažkur skaičiau apie kažkokį nealkoholinį gėrimą su aukso dulkėmis - gal girdėjote kaip vadinasi ir kiek kainuoja?
Tik svarstau, kokiu skaniu ir nekasdieniu gėrimu būtų galima pakeisti šampaną? Šviežių sulčių kokteiliais? Nealkoholiniu šampanu ir vynu (svečiams, nes mums tai tas skonis vyno ir šampano apskritai fui)? Namų darbo šalta arbata? Japoniku alijošiaus gėrimu? Kažkur skaičiau apie kažkokį nealkoholinį gėrimą su aukso dulkėmis - gal girdėjote kaip vadinasi ir kiek kainuoja?
Paskaičiau ir pasidžiaugiau šiuo atveju, kad negyvenu Lietuvoje, kur tikrai daug žmonių (jokiu būdu ne visi ) nesupranta baliaus be alkoholio. Nei aš, nei vyras alkoholio nevartojam, o ir svečių maždaug 40 proc. irgi jo negeria, tad tikrai puikiai pasilinksminom ir be kvaišalų. Niekada negirdėjom nieko besiskundžiant, kad kaip čia išgert nėra. Suomija dėkinga šalis - čia labai daug skanių įvairių nealkoholinių gėrimų, tad svečiai jais ir vaišinosi. O kad savo alkoholio neštis į vestuves, kai pasakoma, kad ten jo nebus... Na čia jau man kažkokia nepagarba jauniesiems būtų (pvz., Suomijoj svečiams net nekiltų tokia mintis ). Jeigu jau taip nori išgert, tai pasveikink jaunuosius ir dumk į barą nes aš pakviečiu žmones į savo šventę pasilinksmint, o ne pagert. O jeigu tu nesupranti, jog gali būti linksma ir be alkoholio, tai galbūt tokiam žmogui ir ne vieta mano vestuvėse... Nes juk tai mūsų diena ir mes darom, ką norim ir kaip norim.
Skaitau šią temą ir galvoju, nors vestuvių artimiausiu metu dar tikrai nenusimato, kaip reikėtų pasielgti... Su MB abu abstinentai. Savo šventėje nenorėčiau matyti nė lašo alkoholio. Per daug per šį velnio brūdą prisikentėjau ir tikrai netoleruočiau jo tokią dieną. Visai neseniai prašnekom šia tema su giminėm. Dauguma sutarė, kad tai būtų mūsų šventė ir elgtis turėtume taip, kaip mes norim. Tačiau atsirado ir tokių, kurie pareiškė, kad atsineštų savo gėrimus Neįsivaizduoju, kaip reikėtų elgtis tokioje situacijoje? Nekviesti gan artimų žmonių vien dėlto, kad nedrįstų savo elgesiu (eilinį kartą padauginus alkoholio) gadinti šventės? Tai čia tik iš mano pusės, o štai MB net artimiausi giminaičiai sukioja pirštą prie smilkinio kaskart, kai pasakom, kad apie alkoholį negali būti nė minties. Manau, tokiu atveju lieka tik vienintelė išeitis - apskritai jokio baliaus nedaryti...
QUOTE(LiliLu @ 2013 08 03, 15:16)
Skaitau šią temą ir galvoju, nors vestuvių artimiausiu metu dar tikrai nenusimato, kaip reikėtų pasielgti... Su MB abu abstinentai. Savo šventėje nenorėčiau matyti nė lašo alkoholio. Per daug per šį velnio brūdą prisikentėjau ir tikrai netoleruočiau jo tokią dieną. Visai neseniai prašnekom šia tema su giminėm. Dauguma sutarė, kad tai būtų mūsų šventė ir elgtis turėtume taip, kaip mes norim. Tačiau atsirado ir tokių, kurie pareiškė, kad atsineštų savo gėrimus Neįsivaizduoju, kaip reikėtų elgtis tokioje situacijoje? Nekviesti gan artimų žmonių vien dėlto, kad nedrįstų savo elgesiu (eilinį kartą padauginus alkoholio) gadinti šventės? Tai čia tik iš mano pusės, o štai MB net artimiausi giminaičiai sukioja pirštą prie smilkinio kaskart, kai pasakom, kad apie alkoholį negali būti nė minties. Manau, tokiu atveju lieka tik vienintelė išeitis - apskritai jokio baliaus nedaryti...
Man keista, kad žmonės šitaip negerbia jaunųjų juk čia Jūsų vestuvės! Jeigu jau taip norisi išgerti, tai tegul išeina tie asmenys anksčiau iš vestuvių šventės ir "aplaisto" viską kokiam bariuke. Aš tai tikrai nekeisčiau savo nuomonės dėl būrelio mėgstančių pakilnoti taurelę. Tegul kilnoja per savas šventes - gimtadienius, kalėdas, naujuosius, kokius giminės suvažiavimus, bet neverčia jaunųjų daryti kažko prieš jų valią ir norus. Aišku, galbūt Jums tikrai svarbu, kad kiekvienas ateitų, bet aš tai tiesiai šviesiai drėbtelėčiau, kad jeigu nepatinka, gali apskritai į vestuves neeiti, nes JOKIO alkoholio jose nebus (nei iš jaunųjų pusės, nei atsineštinio).
QUOTE(Asta L. @ 2013 08 05, 14:59)
Man keista, kad žmonės šitaip negerbia jaunųjų juk čia Jūsų vestuvės! Jeigu jau taip norisi išgerti, tai tegul išeina tie asmenys anksčiau iš vestuvių šventės ir "aplaisto" viską kokiam bariuke. Aš tai tikrai nekeisčiau savo nuomonės dėl būrelio mėgstančių pakilnoti taurelę. Tegul kilnoja per savas šventes - gimtadienius, kalėdas, naujuosius, kokius giminės suvažiavimus, bet neverčia jaunųjų daryti kažko prieš jų valią ir norus. Aišku, galbūt Jums tikrai svarbu, kad kiekvienas ateitų, bet aš tai tiesiai šviesiai drėbtelėčiau, kad jeigu nepatinka, gali apskritai į vestuves neeiti, nes JOKIO alkoholio jose nebus (nei iš jaunųjų pusės, nei atsineštinio).
Manau,kad tie kurie nebegali svesti be alkoholio,tikrai nesuvokia,jog cia kazkokia nepagarba jauniesiems butu,jei jie prisigertu per vestuves. Kogero kaiptik ,jie jauciasi izeisti ir nuskriausti,o gal net pazeminti,kad jaunieji nenuperka degtines, brendzio ar backos alaus...
Mes irgi prieš beveik porą mėnesiukų "apturėjom" savo blaivias vestuves. Šampanas ir tas nealkoholinis buvo. Taip, visi tie, kuriems šventė be taurelės - ne šventė, išsiskirstė anksčiau, bet kažkokio raukymosi nebuvo. na, o jei ir buvo nepatenkinti, tai bent jau neparodė.
Dėl savo draugų tai aš nesijaudinu - visos mūsų šventės be alkoholio praktiškai. Galiu patikinti, kad būna labai linksma.
Visgi ko gero norėsis per vestuves pakelti taures, pasakyt kokį tostą. Nesumąstau, kokį gėrimą pasirinkti. Nealkoholinės alkoholinių gėrimų imitacijos nedomina.
Kartais pamąstau, kad prasmingiausia į jaunšjš taures keliant pirmą tostą būtų pilti vandenį - visos gyvybės žemėje pagrindą.
Visgi ko gero norėsis per vestuves pakelti taures, pasakyt kokį tostą. Nesumąstau, kokį gėrimą pasirinkti. Nealkoholinės alkoholinių gėrimų imitacijos nedomina.
Kartais pamąstau, kad prasmingiausia į jaunšjš taures keliant pirmą tostą būtų pilti vandenį - visos gyvybės žemėje pagrindą.
siaip man smalsu pasidare kurios darot vestuves be alkoholio, tai kodel? Nes patys jo nemegstat ir visas sventes blaiviai svenciat ar tiesiog, kad pigiau butu?