na, kad pirmuosius menesius kudikis ilgai valgo, labai normalu. juk ne tik valgo, bet ir pas mamyte pasisildo, ir truputi nusnaudzia tuo paciu. maniske vidutiniskai po 40-50 min. valgydavo kas 3-4 valandas. o dabar panele jau astuoniu menesiu, tai per pora minuciu atsigeria, tik pries miegeli ilgiau.
o maitinu as ja irgi visur, ir sveciuose, ir kavinej, ir parduotuvej, tiesa, pas mus daug kur yra irengti maitinimo kambariai ir neatsidziaugiu, kad be buteliuku ir misineliu apsieinam.
Mums beveik mėnuo, nuo pat pradžios valgėm kas 2,3 valandas, kadangi ligoninėj išbuvom visą savaitę, tai susidarė toks režimas. O maitinu netrumpai nuo pusvalandžio ir daugiau. Tik nežinau ar vaikas sotus, miega neblogai, tačiau kažkaip nesimato, kad svoris augtų.(greitai eisime pas gydytoja, tai pasvers, sužinosime). Pabandžiau neseniai nutraukti pienuko ir ... 70ml iš dviejų krūtų. Ar tai normalu? nežinau kiek turėtų valgyti vieno mėnesio kūdikis. Kartais nutraukinėju pieną ir sumaitinu iš buteliuko, nes vaikas užmiega čiulpdamas krūtį ir aš nežinau sotus jis ar ne, bet vėlgi nežinau, kiek tų ml turėtų būti.
Maitinu apie pusvalandį, su pertrauka, t.y. pavalgo, atsirūgsta ir vėl prie papo. Maniškis tai ir būtų visą parą su papu burnoje , jei tik kas leistų.
QUOTE(kregzde @ 2006 01 03, 16:33)
Maitinu apie pusvalandį, su pertrauka, t.y. pavalgo, atsirūgsta ir vėl prie papo. Maniškis tai ir būtų visą parą su papu burnoje , jei tik kas leistų.
As irgi taip pat maitinu
Aš mažyliui duodu krūtį kada tik jis užsimano. Nors žindo trumpai 5-10min. Valgo kas 2-2,5 val. Jau labai retai valgo ilgiau nei 20min.
Yra viena zindymo taisykle- maitinti tol, kol kudikis paleis kruti pats. Tik jis geriausiai zino, kada`pilvukas pilnas, ir jokios minutes ar valandos cia nesvarbu.
QUOTE(Maxima @ 2006 01 05, 15:17)
Yra viena zindymo taisykle- maitinti tol, kol kudikis paleis kruti pats. Tik jis geriausiai zino, kada`pilvukas pilnas, ir jokios minutes ar valandos cia nesvarbu.
visiskai pritariu maximai , nera nustatyto laiko, kiek leliukas turetu zisti, tai labai indvidualus dalykas, priklausantis nuo daugybes faktoriu
QUOTE(Veite @ 2006 01 05, 21:19)
visiskai pritariu maximai , nera nustatyto laiko, kiek leliukas turetu zisti, tai labai indvidualus dalykas, priklausantis nuo daugybes faktoriu
o jei nebetraukia, o krūtį naudoja, kaip soskę??? maniškė valgo jau po 10 min, bet vakarais kas valandą ir dažniau
o anksčiau valgydavo po pusvalandį
Nesuprantu kas darosi su mano angeleliu seniau valgydavo po pusvalandi o dabar 5 ar 10 min ir viskas daugiau nebeiduosi papo.. bet nerekia po valandos soti buna po 2 ar 3 val.. nebesuprantu ji soti ar ne? teks laukti menesio galo ir eiti svertis kad matyciau kaip auga.. bet juk jei vaikas nebutu sotus jis rektu ar as klystu??
jei vaikas diena verkia gali buti ir kitu priezasciu, pvz.slapias, nori ant ranku ir pan., jei butu alkanas rektu nakti negaletu uzmikti, bet jei miega naktimis reiskiasi pieno uztenka. Kai valgo paklausyk kaip ryja, girdisi gurksniai??Ogal tu pati sociau pavalgei, pamiegojai, lauke ilgiau pabuvai ir tas pienas sotesnis, as taip manau??
QUOTE(Maxima @ 2006 01 05, 15:17)
aš visada maitinu kiek nori ir kada nori, bet 20min tai minimum dažniausiai tas malonus procesas užtrunka 30-40min. aišku kad vaikiukas nevisą laiką valgo, pavalgo jis greitai, o paskui žaidžia, mėgaujasi, bet man tai patinka, aš niekur neskubu ir leidžiu vaikui pasimėgauti