Diena valgo trumpai, bet daznai po 5 min. O po maudyniu, pries einant miegot valgo kazkur nuo 10 - 30 min.
Laba ryta, mano cezariuke pirma menesi valgydavo pusvalandi ar 40 min... dabar tai trunka nuo 10 iki 30 min. Kartais kai greit pavalgo, kitas valgymas buna anksciau. Bet mergele pirma men priaugo 1200g., o antraji-800g, i ugi truktelejo 10 cm.
Pradžioj buvo koks pusvalandis. Dabar patraukia 10 minučių, pasnaudžia, vėl susiranda papą, vėl patraukia 10 min. Ir taip kokią valandą.....
as irgi bandziau visokius grafikus ivedinet, bet nieko is to gero. Pirmas grafikas - kas 3 val maziui tiko, o kas 4 val jis nesutiko maitinames dabar misriai (pagal jo nora) - gaunasi ryte kas 2-3 val, diena 4-5 val, vakare vel 2-3 val, nakti ivairiai. Tikrai nebeversiu vaiko valgyt pagal laikrodi, jei taip jo pilvelis nori, tai ir tegu valgo.
Juk negalima visu standartiskai maitint. reikia atsizvelgti ir i vaika.
Juk negalima visu standartiskai maitint. reikia atsizvelgti ir i vaika.
mano maziukui 1.5 men.kiekvienas maitinimas trunka labai trumpai nuo3 iki 6 minuciu..maitinu is kruties.ar tai ne per mazai? tas tris-6 min jis ciulpia beveik nesustodamas.jei vel kisu jam kruti spjauna,pyksta ir praso soskes.gaves ciulptuka nurimsta tuom ir baigiasi visas maitinimas labai nerimauju kad per mazai suvalgo
Vadinas, maisto tikrai pakanka.
tik čiulptukas nėra didelis gėris, jis mažina norą žysti, o tai tiesiogiai siejasi su pieno gamybos stimuliacija. Pirmus tris mėn. pieno gamyba reguliuojasi- "užsiveda"
ir čiulptukas nerekomenduojamas.
Čiulptukas- krandžio papildomas darbas, netaisyklingas sąkandžis, vėlesnė kalba,prastesnė dikcija, pienligė.
tik čiulptukas nėra didelis gėris, jis mažina norą žysti, o tai tiesiogiai siejasi su pieno gamybos stimuliacija. Pirmus tris mėn. pieno gamyba reguliuojasi- "užsiveda"
ir čiulptukas nerekomenduojamas.
Čiulptukas- krandžio papildomas darbas, netaisyklingas sąkandžis, vėlesnė kalba,prastesnė dikcija, pienligė.
Va va, ir man didžiausią nerimą kelia, kai vaikis aktyviai max 5 min pažinda, o paskui spjauna, rėkia, spardosi ir nebeima, nors nuramintas dar lyg ir žiojasi, čepsi, bet krūties nebenori... Naktį, tiesa, kitaip - arba žinda ilgiau, arba užmiega. Vis raminu save, kad čia dėl pilvuko, bet kad ne tik vakare, bet ir dieną jam taip pasitaiko, net kartais naktį. Paskui ilgai nešiojamas arba ilgai verkdamas užmiega ir po kokio pusvalandžio pabudęs pažinda ilgiau, arba vėl taip pat ir dainelė tęsiasi. Ir tokiais atvejais jam čiulptukas nusiraminimui tinka, o krūtis, kažkodėl - ne, tai kaip to čiulptuko vengt?
Priaugam normaliai, niekad neatimu krūties, jei tik nori žįst ilgiau, bet kodėl jis trumpai pažindęs ima mesti krūtį ir verkti, tai mane labai neramina, gal ką nors ne taip darau? Kartais tokį verksmą nuraminą atsirūgimas, bet ir tai ne visada padeda ilgesniam laikui įkišt jam papuką..
Priaugam normaliai, niekad neatimu krūties, jei tik nori žįst ilgiau, bet kodėl jis trumpai pažindęs ima mesti krūtį ir verkti, tai mane labai neramina, gal ką nors ne taip darau? Kartais tokį verksmą nuraminą atsirūgimas, bet ir tai ne visada padeda ilgesniam laikui įkišt jam papuką..
QUOTE(EvitaMaria @ 2009 11 05, 23:21)
Va va, ir man didžiausią nerimą kelia, kai vaikis aktyviai max 5 min pažinda, o paskui spjauna, rėkia, spardosi ir nebeima, nors nuramintas dar lyg ir žiojasi, čepsi, bet krūties nebenori... Naktį, tiesa, kitaip - arba žinda ilgiau, arba užmiega. Vis raminu save, kad čia dėl pilvuko, bet kad ne tik vakare, bet ir dieną jam taip pasitaiko, net kartais naktį. Paskui ilgai nešiojamas arba ilgai verkdamas užmiega ir po kokio pusvalandžio pabudęs pažinda ilgiau, arba vėl taip pat ir dainelė tęsiasi. Ir tokiais atvejais jam čiulptukas nusiraminimui tinka, o krūtis, kažkodėl - ne, tai kaip to čiulptuko vengt?
Dabar aišku: ir kaip naktį žinda, ir ką "sako" trumpai pažindęs dienos metu
Maitint pasistenk mažiau praalkusį, kad kūnelis būtų tolygiai nuožulnioj padėty- galvytė aukščiau, o kūnas žemyn- mažiau oro prigaudys.
Prieš maitinimą paguldyk ant pilvuko- gal atsirugas.
Pradėjus valgyt įsijungia žarnyno veikla ir dėl to, tokie neramumai labai tikėtina, gali būti. Čiulpdamas malšina skausmą ir pienelis tuo metu situacijos nepagerina.
Ar tuštinimasis nepakito- konsistencija, spalva, dažnumas???