Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo trukmė, kiek minučių žindote

QUOTE(miilda @ 2005 03 06, 17:59)
Dabar (mums jau 2 savates smile.gif ) buna dienu kai maitinu vos ne visa diena diena su trumpom pertraukelem, o kartais buna ir taip, kad labai greitai per 30-45 min pavalgom. Nu bet tik jau ne per 5-10 min. Jus negasdinkit manes. Ir as tikrai zinau, kad pienas man bega gerai ir jo yra debesys. Nes kai as traukiu papa, tai is karto pradeda laseti.

Pagasdinsiu smile.gif . Mano mazei 9 dienos ir ji nuo pirmos dienos nera valgius ilgiau kaip puse valandos. Dazniausiai pavalgo per 10 min. ir paleidzia kruti, o kartais (koki 1-2 maitinimus per para) 10 min. zinda, o po to (matau pagal tai, kaip juda lupos) tik siaip ciulpia. Maitinu kas 3-3,5 val.
Atsakyti
Mes, kai buvom mazos, tai valgydavom istisai valanda valgo pusvalandi pailsi ir vel 1-1,5valandos valgo, o kai kuriom naktim tai istisai kabedavo prie papo smile.gif
Dabar tai pasisotina max per 15 min, o valgo kas 2-2,5 val.
Ir siaip kada pasiulysi tada ir uzkasti neatsisakys bet to stengiuosi nepraktikuoti nes ir taip svorio pakanka tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(miilda @ 2005 03 06, 17:59)
Jooo... 5 min., pusvalandis... cia kaip kokia rozine svajone man. Maniskis antra para ligonineje valge nuo 7 vakaro iki 5 ryto be pertraukos (pertraukeles buvo, kai as keiciau papus ir pampersa)  unsure.gif As vos neisprotejau... pasikvieciau sesele, vos neverkdama prasau jos pagalbos, o ji ir sako, kad taip buna ir cia yra norma.... as tik sugebejau paklausti, ar daznai taip buna??? Dabar (mums jau 2 savates smile.gif ) buna dienu kai maitinu vos ne visa diena diena su trumpom pertraukelem, o kartais buna ir taip, kad labai greitai per 30-45 min pavalgom. Nu bet tik jau ne per 5-10 min. Jus negasdinkit manes. Ir as tikrai zinau, kad pienas man bega gerai ir jo yra debesys. Nes kai as traukiu papa, tai is karto pradeda laseti. O kai vaikiukas valgo, tai jam net is nosies bega biggrin.gif As net bijojau, kad gali uzdusti. Bet daktare sake, kad taip buna. O pienas man kaip nesibaigia taip nesibaigia... gali dvi val. valgyti is vienos kruties, o jo vis tiek yra. Tai vat as ir nezinau, kaip cia man taip suorganizuoti, kad jis valgytu nors po 30 min. Tikiuosi, kad ateityje taip ir bus. Aciu dievui, kad nakti valgo trumpiau (t.y. po 30-45 min.)

Paskaiciau ir pagalvojau, kad cia as irgi taip galejau parasyt. Ligoninej mes irgi valgem galima sakyt be pertauku. Kai grizom irgi maitinau daznai. Ypac ilgi mano maitinimai vakarais budavo. Kai pradedam 9, tai baigdavom 12 ar net veliau. Dabar kai mano mazajai jau be savaites menuo. tai valgom kas valanda, kartais kas dvi. Ir pavalgom kartais net per 10-15 min. O va nakti kartais ir per 5min. smile.gif
Atsakyti
Man visa tai jau praeitis. Bet galiu pasidalinti ir ja. Valgydavo labai trumpai. Iki 8 min. Jei jau valgydavo 10-15 tai man jau atsibosdavo. Ir pavalgydavo. Is pradziu kas 1 val. Po to intervalai ilgedavo, bet nebudavo ilgesni nei 2-2.5 val. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2005 01 20, 15:42)
Neseniai verčiau iš užsienio klb. vieną mokslininkų tyrimais pagrįstą straipsnį, galiu pacituoti:

Vienas iš labai paplitusių mitų: Kūdikis žįsdamas gauna viską, ko jam reikia jau per pirmąsias 5-10 žindymo minučių.Faktas: Vyresni mažyliai iš tiesų gali per pirmąsias 5-10 min ištraukti didžiąją dalį pieno, bet neteisinga apibendrinti tai ir taikyti visiems. Naujagimiai, dar tik pradėję mokytis žįsti, ne visada efektyviai tai daro. Dažnai jiems prireikia kur kas daugiau laiko pasisotinimui. Tai kiek pieno ištraukia kūdikis priklauso ir nuo motinos organizmo ypatumų: kai kurioms pienas ima tekėti iškart, kitoms – po kurio laiko, dar kitoms – pienas gaminasi per vieną maitinimą keletą kartų, nedidelėmis porcijomis.  Geriausia būtų nespėlioti maitinimo trukmės, o leisti kūdikiui žįsti tol, kol pamatysite kad jis pasisotino, ar pats paleis krūtį, atsipalaiduos.
Kitas dalykas, dėl maitinimosi iš abiejų krūtų per vieną kartą:
Mitas: Maitinanti motina būtinai turi pasiūlyti kūdikiui pieno iš kiekvienos krūties per vieną maitinimą.
Faktas: Svarbu yra duoti iki galo ištraukti pieną iš vienos krūties, net jei iš antros krūties per šį maitinimą jau nebegers. Kuo labiau ištuština krūtį, tuo daugiau išgeria  pieno, turinčio daugiau kalorijų, o jei anksčiau laiko duosite žįsti antrąją krūtį, kūdikis gaus daugiau pirminio pieno, ne tokio turtingo medžiagomis, dėl to kūdikis gali būti neramus ir priaugti mažiau svorio. Pirmosiomis savaitėmis daugelis mamų duoda abi krūtis per vieną maitinimą, kad susireguliuotų pieno gamybos kiekis.

Labai teisinga, man tai pasitvirtino praktikoje. maitinu iki siol. Buvo kai po 3 val guledavau, o po 40 min vel nori. Buvo kai po 1 min nenori.
Atsakyti
as gal ko nors nesuprantu, bet kaip žinoti, kad ištraukė visą pieną iš krūties. kai paspaudžiu, tai vis tiek pienas bėga, o jau buna ilgai žindusi. ar turi visai nebėgti? gal dar as per mažai patirties turiu. gal vėliau viskas aiškiau pasidarys...
Atsakyti
apsvietet jus cia mane, o tai as kaip kokia motina-didvyre maitinu savaja po dvi valandas ir daugiau. "Auklesiu" dabar! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksta @ 2005 04 28, 13:32)
as gal ko nors nesuprantu, bet kaip žinoti, kad ištraukė visą pieną iš krūties. kai paspaudžiu, tai vis tiek pienas bėga, o jau buna ilgai žindusi. ar turi visai nebėgti? gal dar as per mažai patirties turiu. gal vėliau viskas aiškiau pasidarys...

pienas gaminasi pastoviai,jo viso niekada neistrauksi,jei jauti kad jau krutis lengva tai ir keisk, kita duok, jei dar neprivalge is pirmos,nereikia duot per ilgai zisti ta pustuste kruti,nes gali kudikis pazeisti speneli ir gausis uzdegimas,taip pat nereikia nusitraukineti likusio pieno,jis ten nesuges biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate19: 03 gegužės 2005 - 20:04
QUOTE(Pia @ 2005 05 03, 15:17)
apsvietet jus cia mane, o tai as kaip kokia motina-didvyre maitinu savaja po dvi valandas ir daugiau. "Auklesiu" dabar! biggrin.gif

gal but tavo mazylei sunku isciulpti piena,krutis kieta,pirmais menesiais daugumai taip buna ,as irgi po valanda maitindavau, unsure.gif kad greiciau suminkstetu krutis bandyk nusitraukineti pries maitinant po truputi,ta piena paskui galesi sugirdyt is buteliuko,jei matysi kad neuztenka dar,sekmes ir kantrybes smile.gif
Atsakyti
Nors mums jau devyni mėnesiai, bet pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Kai gimė mano mažoji, aš pirmą mėnesį galima sakyti praleidau miegamajame ant lovos - duodavau valgyti kada nori. O norėdavo dažnai ir knapsodavo prie krūties po valandą ar ilgiau. Po mėnesio mano kantrybė buvo besibaigianti, klausiau gydytojos, ką daryti, tai apylinkės pediatrė tik pečiais gužčiojo. Už tai privačiai pasikviesta gydytoja taip pasakė: jeigu kūdikis pažindęs 15 minučių bent valandą išmiega, jam pieno užtenka ir viskas yra gerai. Ir man patarė po truputį mažinti būvimo prie krūties laiką - kad mažoji "suprastų" - čia ne malonumas, o reikia dirbti savo darbelį - valgyti. Aišku, ne iš karto tą laiką pavyko sutrumpinti, bet jau 2 mėnesių buvo pažanga: valgėm ne 15 minučių, šiek tiek daugiau. Bet vis tiek geriau. Aišku, valgydavo dažnai - kas 1 ar 1,5 valandos. Kai tik cypteli ir duodavau valgyti. Sulaukus 3 mėnesių pasidarė neramu, kad vaikas labai atpylinėja - po kelis kartus į dieną tekdavo keisti marškinėlius, nes būdavo šlaput škaputėliai.
Gydytoja (taip pat privati) pasakė, kad tarpai tarp maitinimų turėtų būti jau didesni. Pamėginau maitinti kas 2,5 - 3 valandas. Ir ką jūs sau manote - mažoji kuo puikiausiai išlaukdavo ir liovėsi žiauriai atpylinėti. Tuo atveju, kai imdavo verkti, o laikas maitinti dar nebūdavo atėjęs, pasiūlydavau čiulptuką. Ir tikdavo.
Taigi mamytės, nepergyvenkit ir nesinervuokit - viskas susitvarkys savaime. Reikia tik išlaukti reikiamo momento, labiau "įsiklausyti" į vaikelį ir viskas bus gerai. Kartais pats gyvenimas pasufleruoja, ką rekia daryti vienoje ar kitoje situacijoje.
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus. Aš jau kartais irgi pastebiu, kad ji sugeba pavalgyti per trumpesnį laiką, tik va truputį neramu, kad kažkaip prastai ima vieną krūtį. sad.gif Manau, todėl, kad spenelis kreivas ir daug mažiau atsikišęs. Gal sunkiau traukti. Skaičiau čia mamų patirtį apie tai, kad išmaitino savo vaikelius ir viena krūtimi, bet kažkaip norėtųsi, kad taip netektų. Aš atkakliai kišu ir tą prastąją. Tikiuosi, kad susireguliuos.
Labai palaiko tai, kad visos mamos pabrėžia, jog viskas susitvarko per pirmus mėnesius, kad reikia išlaukti, išbūti, iškentėti.
Aš su pirmuoju dėl kvaišos gydytojos patarimų paskubėjau primaitinti ir pienelis baigėsi. Dabar atkakliai stengiuosi jokių gydytojų gąsdinimų "dūšion" neimti. Nors jau teko girdėti, kad per ilgai laikau prie krūties, kad per dažnai nori valgyti...
Atsakyti
sad.gif sad.gif
QUOTE(Auksta @ 2005 05 05, 16:53)
Dėkui visoms už patarimus. Aš jau kartais irgi pastebiu, kad ji sugeba pavalgyti per trumpesnį laiką, tik va truputį neramu, kad kažkaip prastai ima vieną krūtį. sad.gif  Manau, todėl, kad spenelis kreivas ir daug mažiau atsikišęs. Gal sunkiau traukti. Skaičiau čia mamų patirtį apie tai, kad išmaitino savo vaikelius ir viena krūtimi, bet kažkaip norėtųsi, kad taip netektų. Aš atkakliai kišu ir tą prastąją. Tikiuosi, kad susireguliuos.
Labai palaiko tai, kad visos mamos pabrėžia, jog viskas susitvarko per pirmus mėnesius, kad reikia išlaukti, išbūti, iškentėti.
Aš su pirmuoju dėl kvaišos gydytojos patarimų paskubėjau primaitinti ir pienelis baigėsi. Dabar atkakliai stengiuosi jokių gydytojų gąsdinimų "dūšion" neimti. Nors jau teko girdėti, kad per ilgai laikau prie krūties, kad per dažnai nori valgyti...

Mano irgi viena krūtis su mažesniu speneliu, plius ir pieno joje mažiau gaminasi sad.gif, tai aš net taip ir pavadinus savo papukus - blogas ir geras smile.gif. Mažiukė iš pradžių irgi nelabai "blogosios" krūties spenelį paimdavo, bet dabar traukia kuo puikiausiai!
Atsakyti