Sveikos mamytes O kiek svorio per menesi maziukas turi priaugti? Maniske atrodo valgo kokias kelias minutes intensyviai, o po to tik zaidzia su papuku Net nezinau...Mano maziukei greitai 3 savaites
Bet lyg ir iega normaliai kokias 2-3 val...tai reiskia jai uztenka pienuko, ane? Jei neuztektu tai tada nemiegotu, ane? Pergyvenu labai
QUOTE(Raselelyte @ 2009 02 10, 13:29)
Sveikos mamytes O kiek svorio per menesi maziukas turi priaugti? Maniske atrodo valgo kokias kelias minutes intensyviai, o po to tik zaidzia su papuku Net nezinau...Mano maziukei greitai 3 savaites
Bet lyg ir iega normaliai kokias 2-3 val...tai reiskia jai uztenka pienuko, ane? Jei neuztektu tai tada nemiegotu, ane? Pergyvenu labai
Butu gerai, jet turetumet namie svarstykles. Siaip priauga maziai labai nevienodai, pradzioj 600-1000 g. Musiske labai mazai miegodavo, daznai ir trumpai valgydavo, bet pirma men. 1.5 kg priaugo. Cia jau daug Svarbiausias rodiklis, kad daznai sisioja ir pakankamai daznai kakoja, pirma men. vos ne po kiekvieno valgymo reikia keist sauskelnes Bet cia labai individualu, kiti leliukai gerai praugineja, bet retokau kakoja, gali ir kelias paras nekakot.
Mums 10 dieneliu, mazule valgo be perstojo. Visa diena maze ciulpia, uzmiega, o kai pabandau paguldyti uz 5 min vel prisimena valgyma ir verkia. Daviau siandien soskute, paziuresim kaip bus nes man toks vaizdas, kad jai tas P ir kaip zaidimas ir kaip nusiraminimas. Nakti duodu nutraukto pienuko arba misinuku primaitinu nes ir pati tiek laiko neissedziu su ja.
QUOTE(fasion149 @ 2009 02 10, 16:48)
Mums 10 dieneliu, mazule valgo be perstojo. Visa diena maze ciulpia, uzmiega, o kai pabandau paguldyti uz 5 min vel prisimena valgyma ir verkia. Daviau siandien soskute, paziuresim kaip bus nes man toks vaizdas, kad jai tas P ir kaip zaidimas ir kaip nusiraminimas. Nakti duodu nutraukto pienuko arba misinuku primaitinu nes ir pati tiek laiko neissedziu su ja.
Jei norit turėti pienuko, soskutės neduokite Per maži esat Tik MP. Pirmą mėnesį mažiukai turi kabėti ant papuko, nes jie dar nėra stiprūs, todėl lengvai per keletą minučių neištraukia reikiamo kiekio pienuko. O užmiega prie papuko, nes pavargsta, bet nepasisotina. Reikia atlaikyti tą mėnesiuką-pusantro, jei esat pasiryžusi ilgai maitinti; vėliau bus lengviau
Skaičiau kažką klausėt dėl miegelio... Ligoninėj sakė, kad alkani vaikai daug ir ilgai miega Ir visai nesenai girdėjau tai patvirtinančią istoriją: mama labai džiaugėsi savo dukryte (naujagime), kuri labai rami - pavalgo ir miega; po mėnesiuko apsilankiusios pas gydytoją sužinojo, kad mažoji nepriaugusi net iki gimimo svorio
Skaičiau kažką klausėt dėl miegelio... Ligoninėj sakė, kad alkani vaikai daug ir ilgai miega Ir visai nesenai girdėjau tai patvirtinančią istoriją: mama labai džiaugėsi savo dukryte (naujagime), kuri labai rami - pavalgo ir miega; po mėnesiuko apsilankiusios pas gydytoją sužinojo, kad mažoji nepriaugusi net iki gimimo svorio
[/quote]
Tikra tiesa, mano mazylis pirma menesi ismiegodavo naktimis po 8 val, diena galedavo nevalges miegot po 6 val.. labai dziaugiausi tuo, tik kai paskui per menesini sverima pasirode, kad priaugo tik 400 g, teko susiimti ir zadinti vaikuti, bent kas 4 val, kad pavalgytu
O del zindymo - pritariu, kad labai svarbu ypac pirma menesi daug tam demesio skirti - nes dar ir vaikutis gal nemoka tinkamai zysti (jeigu silpnutis, arba jam truksta artumo, todel jis vis prie papuko, dar nera dienos ritmo ir t.t. ), o ir pienukas dar gal nesigamina taip, kaip reikia.. Jeigu vaikutis nori valanda zysti - tegu zindzia, jeigu kas 15 min po 3 min - tegu zindzia..
QUOTE(ZifkuteB @ 2009 02 11, 10:54)
Jeigu vaikutis nori valanda zysti - tegu zindzia, jeigu kas 15 min po 3 min - tegu zindzia..
Maniškis pirmą mėnesį ir po 4 val. žįsdavo Na, tame tarpe dar spėdavom pampersą pasikeist
QUOTE(Diax @ 2009 02 11, 12:05)
Maniškis pirmą mėnesį ir po 4 val. žįsdavo Na, tame tarpe dar spėdavom pampersą pasikeist
O siaubelis 4 valandos, ujujui daug nu bet tai ko del savo maziuko nepadarysi, jeig ujam tiek norisi tai reiskia tiek ir reikia...
sveikos moteriškės.aš savo sunelį stengiuos maitinti kai prašo.o trukmė labai įvairi-ir 15min ir valanda būna.ir tarpai tarp maitinimu labai skirtingi.šiandien pirmą naktį miegojo 5val ,pavalgė ir dar 3val miegojo.o dažniausiai budavo kad kas valanda maitinau.ir dar,pradėjau pastėbėt kad nebelabai nori papą čiulpt.aš kišu-o jis rėkia nesavo balsu.labai apmaudu darosi ir jaučiuosi nebereikalinga na svarbu kad pavalgęs būtų,kad ir mišinuku.
QUOTE(Diax @ 2009 02 10, 23:10)
Na nežinau, ar labai jau ta soskytė pakenktų Aš savo mažiukei jau nuo antros dieną po gimimo daviau, ir nieko Dabar jau keturi mėnesiukai, o maitinu pati, visai neprimaitinu (tfu tfu tfu, kad neprisikalbėti) Manyčiau, svarbiausia neduoti iš buteliuko, o tik iš krūties. Esant neišvengiamybei, geriau maitinti su šaukšteliu ar iš stiklinytės, bet ne iš buteliuko, t.y., kad vaikiukui nebūtų patogiau, nei iš krūties čiulti Jie gi protinguoliai visi pas mumi
Papildyta:
Beje, neparašiau apie trukmę, o temelė lyg ir apie tai Pirmąjį mėnesiuką dukrytė valgydavo apie 30-40 min., vėliau valgymai trumpėjo, o dabar pavalgo per 5-10 min. Dar kelias min. leidžiu "pažaisti"
kūdikis pats sprendžia kiek laiko nori valgyt. juk jūs sau irgi nenormuojat laiko pietums.
Maniske pirmus 3 menesiu MP valge ilgai ir daug. Galedavo visa valanda valgyt ir vis maza budavo, bet diena daug privalgius nakti 7-8 val. ismiegodavo neatsikelusi. O nuo 3 men. pradejo po 7-10 min. valgyt kas tris valandas. bet visada gerai svorio priaugdavo. Manau vaikiukas MP valgo kada nori ir kiek nori. Juk MP nepersivalgo
Mūsiškė tai visą laiką mažai svorio priaugdavo, nors iš kruties valgo kas pora valandų... o valgo nuo 15 min iki 50