Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo trukmė, kiek minučių žindote

Kai laukiausi pirmo vaikelio ,buvau primokinta,kad vaikeliui valgyti reikia duoti kada nori ir kiek nori,bet nieks nepasake,kad vaikutis kruti istustina max per 20 minuciu,o veliau ir dar greiciau,o jei zinda ilgiau-tai jau ne valgymas,o kruties grauzimas,saves raminimas ir dantenu kasymas doh.gif . Taip kankinausi gera menesi,laikiau prie kruties nuo 1 iki 3 val doh.gif , ziauriai skaudejo,vaikutis priaugo tik 500 g, kol galiausiai viena protinga moteriske patare duoti zisti is vienos kruties iki 10- 15 min,o paskui,jei dar truksta, is kitos. Antra menesi maitinau kas valanda duodama zisti po 5 minutes,tada priaugom 1kg,paskui viskas ejosi sauniai thumbup.gif . Su antru ir treciu vaikais jau buvau protinga ir nedaviau ilgiau nei 10 min is vienos kruties,pienas gaminosi ir gaminasi kuo puikiausiai. Dabar mazajam uztenka 4-7 min ir jis jau pasisotines kuriam laikui,kruti ismeta pats smile.gif
Atsakyti
na pirmosiomis dienomis lelius mano laikydavo isikandes po pusvalandi, uz valanos vel pusvalandi ir t.t ohmy.gif , veliau po trumpiau na o nuo menesiuko po 5 min. mazdaug ir kas 2 - 3 val
Atsakyti
maniskis valgo po 5 minutes, kaip laikrodukas. valgo mazdaug kas 2 valandas, o kakti - kas 4-5. priauga po kila per menesi, nors pirmus du menesius priaugo po pusantro. is pradziu jaudinaus, kad per trumpai, bet kadangi priaugam labai gerai, tai viskas thumbup.gif
Atsakyti
Neseniai verčiau iš užsienio klb. vieną mokslininkų tyrimais pagrįstą straipsnį, galiu pacituoti:

Vienas iš labai paplitusių mitų: Kūdikis žįsdamas gauna viską, ko jam reikia jau per pirmąsias 5-10 žindymo minučių.Faktas: Vyresni mažyliai iš tiesų gali per pirmąsias 5-10 min ištraukti didžiąją dalį pieno, bet neteisinga apibendrinti tai ir taikyti visiems. Naujagimiai, dar tik pradėję mokytis žįsti, ne visada efektyviai tai daro. Dažnai jiems prireikia kur kas daugiau laiko pasisotinimui. Tai kiek pieno ištraukia kūdikis priklauso ir nuo motinos organizmo ypatumų: kai kurioms pienas ima tekėti iškart, kitoms – po kurio laiko, dar kitoms – pienas gaminasi per vieną maitinimą keletą kartų, nedidelėmis porcijomis. Geriausia būtų nespėlioti maitinimo trukmės, o leisti kūdikiui žįsti tol, kol pamatysite kad jis pasisotino, ar pats paleis krūtį, atsipalaiduos.
Kitas dalykas, dėl maitinimosi iš abiejų krūtų per vieną kartą:
Mitas: Maitinanti motina būtinai turi pasiūlyti kūdikiui pieno iš kiekvienos krūties per vieną maitinimą.
Faktas: Svarbu yra duoti iki galo ištraukti pieną iš vienos krūties, net jei iš antros krūties per šį maitinimą jau nebegers. Kuo labiau ištuština krūtį, tuo daugiau išgeria pieno, turinčio daugiau kalorijų, o jei anksčiau laiko duosite žįsti antrąją krūtį, kūdikis gaus daugiau pirminio pieno, ne tokio turtingo medžiagomis, dėl to kūdikis gali būti neramus ir priaugti mažiau svorio. Pirmosiomis savaitėmis daugelis mamų duoda abi krūtis per vieną maitinimą, kad susireguliuotų pieno gamybos kiekis.

Atsakyti
Mano mažylis gerai laikėsi tik dėl to, kad leidau žįsti kiek norėjo - po porą valandų nepaleisdavo krūties. Visi moralizavo, kad tiek negalima. O vėliau priežastis paaiškėjo - buvo užsikimšę pieno latakėliai. Atsikimšo tik po gero mėnesio, tada pasisotindavo per 10 minučių. O jei būčiau paklausiusi patarimų ir atėmusi krūtį, tai mažylis būtų pienuko tik po keletą lašų gavęs per pirmas 10 minučių.
Atsakyti
Jooo... 5 min., pusvalandis... cia kaip kokia rozine svajone man. Maniskis antra para ligonineje valge nuo 7 vakaro iki 5 ryto be pertraukos (pertraukeles buvo, kai as keiciau papus ir pampersa) unsure.gif As vos neisprotejau... pasikvieciau sesele, vos neverkdama prasau jos pagalbos, o ji ir sako, kad taip buna ir cia yra norma.... as tik sugebejau paklausti, ar daznai taip buna??? Dabar (mums jau 2 savates smile.gif ) buna dienu kai maitinu vos ne visa diena diena su trumpom pertraukelem, o kartais buna ir taip, kad labai greitai per 30-45 min pavalgom. Nu bet tik jau ne per 5-10 min. Jus negasdinkit manes. Ir as tikrai zinau, kad pienas man bega gerai ir jo yra debesys. Nes kai as traukiu papa, tai is karto pradeda laseti. O kai vaikiukas valgo, tai jam net is nosies bega biggrin.gif As net bijojau, kad gali uzdusti. Bet daktare sake, kad taip buna. O pienas man kaip nesibaigia taip nesibaigia... gali dvi val. valgyti is vienos kruties, o jo vis tiek yra. Tai vat as ir nezinau, kaip cia man taip suorganizuoti, kad jis valgytu nors po 30 min. Tikiuosi, kad ateityje taip ir bus. Aciu dievui, kad nakti valgo trumpiau (t.y. po 30-45 min.)
Atsakyti
o taip mažyliai valgo ir 1 ir 2 valandas,o jau didesni pavalgo per 5-10min essen.gif
Atsakyti
QUOTE(miilda @ 2005 03 06, 17:59)
O kai vaikiukas valgo, tai jam net is nosies bega biggrin.gif As net bijojau, kad gali uzdusti. Bet daktare sake, kad taip buna.

Maniskiui taip pat pienukas pro nosyte varva - labai jau skuba pasisotinti. Pirma menesi valgeme po 1, po 3val. Dabar valgome iki valandos. Manau, kada busime didesni, uzteks ir 5-10 min. biggrin.gif
Atsakyti
Mano maze pirmomis dienomis irgi ilgai valgydavo - po valanda, po tris valandas. Kaip jai nuotaika budavo...
O jau dabar tai intensyviai zinda 5-6 minutes, po to dar pazinda kokias 5 minutes mano paraginama ir jau pradeda zaisti arba migdytis... biggrin.gif
As stengiuosi kad is vienos kruties zistu bent 10 minuciu, nes reikia kad pasiektu riebesni pienuka. O po to jau leidziu pazaisti arba dukrytes pareikalavimu duodu kita kruti biggrin.gif
Atsakyti
Mano vaikinas tai pasidarė tikras tabalaika-mataraika, ramiai valgo tol, kol kirminą numarina (tai užtrunka ne daugiau kaip 5 min.), o paskui prasideda pasižvalgymai, pasiraivymai ir visa kita, bet tik ne valgymas doh.gif Ir po tokio valgymo jau maždaug po pustrečios valandos būna alkanas kaip žvėriukas, kai anksčiau trys valandos būdavo normalus tarpas tarp valgymų. Tik naktį būna normalus pavalgymas, nes patamsy nėra į ką žvalgytis mirksiukas.gif
Atsakyti
o mano maze valgi istisai tik jai duok.Vakar cisa diena apziojusi kruti prabuvo ir zinok ji cia lakana ar siap tik migdosi? g.gif Ka mamytes darot kai vaikutis valgydamas uzmiega? toliau leidziate zisti ar istraukiate kruti? Idomu ar miegodamas tik zinda ar taip pat raukia pieneli?
Atsakyti
Mano Mantutis is pradziu valgydavo 10-15 min., o nuo kokio 3 men. pradejo 5-10 min. ir viskas. Jei kisu dar - rekia, sukasi i visas puses. Nu bet vaikas linksmas, neatrodo, kad alkanas butu, o ir krutis minksta pasidaro. Turbut stipresnis pasidare ir greiciau pavalgo. thumbup.gif
Atsakyti