ASIAI
As dar nieko blogo nemanau apie seimas kurios 3 vaikus turi. Pati kazkada apie tiek svajojau. Isivaizduodavau, kaip jiems turetu buti faina kartu zaisti. Tiesiog namai pilnesni. Bet... vis prisimenu savo vaikyste. Prisimenu brolio rubus, kuriuos as nesiodavau (nes dar nesunesioti, o ir pinigu tiek nebudavo, kad visi naujais aprengti butu), prisimenu draugu patycias del to, prisimenu brolio zaislus, kuriais abu turedavom dalintis (brolio! ne mano!), brolio batus (berniukiskus!). Gerai, kad su tais batais ar berniukisku paltuku tik kieme zaisdavau, o i mokykla megaitiskus gaudavau, taciau tos patirtos patycios
Prisimenu, kaip broliui nupirko pirma triratuka. Dar visai maza buvau. Tai mama, kai paaugau, liepe broliui juo su manim dalintis. Manot, as juo gaudavau pavazineti?! Kai brolis paaugo, jam buvo nupirkta "Kregzdute". Triratukui buvau jau ir as per didele, bet dviracio taip ir negavau
Jam buvo nupirktas magnetofonas, pirmieji dzinsai ir kt. Man - kas likdavo.
Vyresnis brolis mane daznai skriausdavo. Ka ten skriausdavo - musdavo. Tevams dzin del to budavo - "ai, vaikai susilupo". Pamenu, kai man buvo 4-5 metai ir brolis man pasake, kad mane papjaus. Pasakiau apie tai tevui, nes tikrai bijojau. O kaip manot ka jis atsake? "Ka tu, jis tik juokauja". O as is tiesu bijojau.
Bet as nesmerkiu savo tevu. Jie (manau) inteligentiski zmones, taciau pinigu neuztekdavo dviems dviratukams ar dviems paltukams. Nesmerkiu ir savo brolio. Juk jis tebuvo vaikas, o vaikai pridaro ir prisako ivairiu dalyku. Dabar sutariu su broliu, lankau tevus. Bet nuoslauda isliko. As juk beveik niekada neturedavau nieko savo, viskas likdavo po vyriausiojo sunaus. O studijos... Tevai dar issiunte broli studijuoti. Man pinigu neuzteko. Igijau specialybe, pradejau dirbti, pradejau neakivaizdziai studijuoti. Baigiau studijas, viska pasiekiau ka pasieke ir jis, tik as - savo jegomis, savo prakaitu! Kur cia teisybe?!
Mano vyras irgi jauniausias seimoje. Per visa gyvenima tevai jam nupirko tik viena striuke. Visi kiti rubai liko nuo vyresniu broliu.
Kartais kalbame apie savo vaikyste. Gan liudna ji buvo. Suprantame vienas kita. Ir manom, kad jei dievas duos mums galimybe tureti kudiki, tai uzteks ir vieno. Kad tik musu istorijos nepasikartotu...
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams
Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers