Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl gimdome daug vaikų?

QUOTE(aracely @ 2012 01 10, 11:02)
Taip taip, pas mus ir situacija panasi biggrin.gif Tai mes jau visiems besistebintiems kaip mes cia tokie didvyriai siais laikais atsiradom, sakom is karto juokais, kad jau asocialai mes ir is pasalpu gyvenam lotuliukas.gif
O daug vaiku yra liuks thumbup.gif  Kas tik turit sveikatos ir finansu - gimdykit, vargo daug, bet dziaugsmas viska atperka 4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Mes irgi turime tris ir esame labai, labai......laimingi clap_1.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2012 01 09, 15:10)

Norite pasakyti kad tuose skyreliuose tik daugiavaikės?  cool.gif

nesakau, kad vien daugiavaikes. Gali but ir vienisos mamos ar seimos be vaiku ar visai zmones be seimu. Nuorodas idejau akiracio prapletimui, kad butu aiskiau matyti, jog ne visuomet lengva darba susirasti ir padidinti pajamas. Tipo, daugiau pinigu sau/vaikams reikia, tiesiog eini ir susirandi geresni/geriau mokama darba. Taip nera.
Atsakyti
va dar viena nauja tema http://www.supermama...howtopic=804113 manot taip lengva - jei pinigu truksta imkit ir pasieiskokit geriau mokamo darbo. Jei tie gerai mokami darbai (o mazuose miesteliuose, jei aplamai darbai butu), zmones neskendetu skolose ar neemigruotu i uzsieni. O kiek yra tu, kurie neisgyvendami LT palieka vaikus seneliams, giminems, net ne giminems, ar palieka vienus namuose paauglius, ir isvyksta i uzsieni, kad galetu isgyvent ir badu nereiketu mirti? Ir ar visiems net ir tam uzsieny pasiseka? visi gyvi, sveiki ir turtingi grizta? Kas gyvena savo uzdaram mazam pasaulely, galvoja, jog visur taip yra, bet pasaulis labai margas.
Atsakyti
Laba diena,

norėdama nuraminti kirbančias mintis ir klausimus susiradau jūsų skyrelį ax.gif Pati turiu dar tik vieną mažiuką, bet taip pasvajoju apie tris g.gif Gal ir juokingai atrodo, kad tiek laiko praėjus jau mąstau apie antrą, bet ... tokia jau aš.
Dėl finansų žiūriu dauguma optimistės, bet taip įdomu, kiek trijų asmenų šeimai jums užtenka pajamų? Nors daug maž jei galima. O va papildomų pajamų ieškau, suku galvą ir nerandu. O dabar va ir laiko daugiau turiu schmoll.gif
Na ir dar labai įdomus klausimus: kaip jums sveikata po tiek nėštumų ir gimdymų? Man jau po vieno jaučiasi pasekmės, o kaip po trijų? Kaip padedate sau atsistatyti?
Atsakyti
QUOTE(Lapelokė @ 2011 12 07, 15:25)
O jei mama, nors neturtinga, bet krikščioniškų pažiūrų? Arba net ne krikščioniškų - tiesiog apsiskaičiusi, ir žino, kad jau gimdoje - mažas žmogutis? O gal matė video, kur nufilmuota, kaip vaisius bėga nuo replių, ar kaip gyvas žmogutis suplėšomas į gabalus, ir nenori būti savo vaiko žudikė. Tai ar reikia jai pirštu ties smilkiniu sukiot? Gal ji taip išauklėta, kad geriau pati mirtų, bet aborto nedarytų.

Dėl apsaugos. Jei žmogus katalikas, turbūt tos, kurios sąžiningai prieš vestuves kursus lankė, girdėjo, kad bet kokios apsaugos priemonės išskyrus natūralų planavimą yra didelė nuodėmė... Gal žmogus nenori nusidėt, o su natūraliu planavimu nesusitvarko ir byra vaikiukai kaip žirniai  wub.gif .

O gal žmogus tiki, kad kiekvienai yra skirta turėti tiek vaikelių, kiek skirta. Pavyzdžiui, aš, vėlai ištekėjusi, vėlai pasigimdžiusi pirmą, jau ką tik pagimdžius žinojau, kad vėl gimdysiu. Gal tik nenutuokiau, kad taip greit  biggrin.gif . Beje, pagimdžius antrąjį vėl nuojauta neapleido, kad dar kažkas mane, kaip mamą kviečia. Pamenu, išsitariau savo mamai, kad dar norėčiau, o ji man ties smilkiniu pasukiojo  doh.gif . Bet nutiko pagal mano nuojautą - turim ir pagrandukę -nuostabią žavią mergytę. Negaliu įsivaizduoti, koks gyvenimas būtų be jos.

Dabar saugomės, nes širdimi nebejaučiu to kvietimo - atrodo, kad nieko nebetrūksta, mes visi namie. Bet tvirtai žinau - jei pajusčiau po širdimi gyvybę - vėl džiūgaučiau. Aišku, būtų nerimo - gąsdintų nuostatos, kad vyresniame amžiuje didesnė apsigimimų rizika... Ech, jei kas nors galėtų padrąsinti, kad viskas bus gerai, gal ir ketvirto susilauktumėm dar  wub.gif  Nors... neturim santaupų, neturim savo namų... Tik mano aukštąjį išsilavinimą  rolleyes.gif

O pinigai... Čia juos turi, čia gali jų netekti. Manau, svarbiausia nuostatos, požiūris į gyvybę, požiūris į vaiką. Kaip čia kažkas ir rašė - ir mažame butuke augo laimingi. O pinigai... kas iš jų, jei nebūtų tėvų meilės?

Jei nuoširdžiai - pavydžiu toms mamoms, kurios turi kokius 9 vaikučius, ir jos širdies meilės pakanka kiekvienam  wub.gif

Labai gražus postas.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2011 12 04, 12:34)
Nemanau, kad reikia pirštą sukiot, jei pajamų užtektinai.. Kitas klausimas, kai pinigų yra stygius, ir vistiek gimdo, nes nori.. Vakai ne ien meile sotūs 4u.gif

drinks_cheers.gif ,gerai pasakyta
Atsakyti
Koks Lapelokės postas wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aracely @ 2012 01 10, 12:02)
Taip taip, pas mus ir situacija panasi biggrin.gif Tai mes jau visiems besistebintiems kaip mes cia tokie didvyriai siais laikais atsiradom, sakom is karto juokais, kad jau asocialai mes ir is pasalpu gyvenam lotuliukas.gif
O daug vaiku yra liuks thumbup.gif  Kas tik turit sveikatos ir finansu - gimdykit, vargo daug, bet dziaugsmas viska atperka 4u.gif

Gal dar priklauso ir nuo aplinkos, kurioje būname? Pas mane 3 vaikučiai ir niekas nesukiojo piršto prie smilkinio, kad mes kažkokie nenormalūs.
Atsakyti
Idomi tema pasisukusi įprasta linkme - turi daug vaikų, tai esi arba asocialus, arba neišsilavinęs ir tikrai nemąstai ir neplanuoji finansų doh.gif

Atleiskit, bet negalima pagal mažumą stigmatizuoti daugiavaikių šeimų. Gyvenimas įvairus, kaip ir šeimos įvairios, yra geriančių, nepasiturinčių ir be vaikų, ir su vienu.. O ir tema visai ne apie tai, tai šeimų pasirinkimas ir priežastys..

Kiekvienos šeimos pasirinkimas - vaikai .. Mano vaikai - mano džiaugsmas, visada pagalvoju ką ir kiek jiems duosiu ir duodu su kaupu kasdien, nes man šiandiena pati svarbiausia smile.gif Aš gimdau, nes galiu, nes myliu, nes noriu. Man gyvybė yra šventa ir esu dėkinga gyvenimui, kad dovanoja man tokią dovaną - turėti tokių nuostabių vaikelių ..

Labai džiaugiuosi, kad dabar laikai po truputį keičiasi ir bent mano aplinkoje labai palankiai vertinamos šeimos su daugiau vaikučių ir kaip tik paprieštarausiu čia išsakytai nuomonei - dažnai turtingos šeimos gimdo daugiau vaikų, nes gali ir nori sau leisti.

Mąstymas, kad neturi ką duoti kitam vaikui, todėl jo negimdai neveda niekur, nes niekada ir neturėsi, jei nemąstysi, kad nori. Juk mūsų mintys - tai mūsų ateitis. Nes mintys sukuria darbus ir veiksmus tikslų link. Ir apskritai, kad ir kalbėti apie šią galimybę, jei nemąstote apie kitą vaikelį, ar ieškote sau pasiteisinimų? Jei taip, čia ne ta tema.
Atsakyti
Turiu 3, bet man tai neatrodo daug, labai myliu ir dziaugiuosi smile.gif
Man atrodo daug 7-10 vaiku, va cia tai daug g.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2012 10 17, 20:07)
Ir apskritai, kad ir kalbėti apie šią galimybę, jei nemąstote apie kitą vaikelį, ar ieškote sau pasiteisinimų? Jei taip, čia ne ta tema.

nesupratau g.gif kaip ne ta tema? tema - kodel gimdome daug vaiku? ir motyvai yra ivairiaaausi, deja, nuo paciu nesvariausiu iki tobuliausiu. taigi, visokios mintys tinkamos. daugelis gimdo daug vaiku, nes nesuvokia tai ju paciu ego siekis, budas ispildyti save. vaikai uzauga, moteris nepoajegia susitvarkyti su savo jausmais, vientave, depresija, ima kontroliuoti savintis, vaikus. geros motinos is kulturingu seimu.

dar ir kaip visokios mintys i tema. mane abstulbino straipsnis, ji dar kart kartoju (kaipo redakcija leido ji spausdint), vienos moters, matosi, kad neurozes kupinos mintys. ji dalinsoi, kaip verkia kassyk kai pagimdo, kai vaikutis auga, nes vel nori buti nescia, justi savyje tai. ji galvoja kad raso apie gyvybe, grozi, juk tos gyvybes visur ir pilna, ta straipsnis ir lyg perteikia, bet visas stilius ir pateikimas dvelkia kazkokiu nesveikumu.... suprask, jei neduok die, turetu tik viena vaika ir niekada nebutu nenescia, soktu nuo tilto.... rolleyes.gif
Atsakyti
Truputuką apie savijautą, kad esi " iš asocialių" lotuliukas.gif
Auginam tris atžalas - pamečiui gimusius vyresnėlį ir dvynukus. Auklių nesamdžiau, dirbu triguba mama kaip ir daugelis čia apsilankusių, tik tiek, kad mano visi dar labai maži pypliukai wub.gif Kai išsiruošdavau į lauką vien su dvynukais -nepažystamų žmonių - šypsenų jūra, sustoja pakalbint, pasipasakot, kad pažysta kažką taip pat iš dvynių, pasidžiaugia, pagiria mažylius. O kai išeinu su visais trim vaikais (į parką:vyresnėlis bėginėja aplinkui, mažiai -vežime), žmonių reakcija skiriasi kaip diena nuo nakties - rūsčiais veidais ir pagauni tokių smerkiamų žvilgsnių doh.gif Skirtumas jaučiasi kaip diena ir naktis. Vat tokios situacijos akivaizdžiai parodo, kokią nuomonę apie daugiavaikes šeimas susidariusi mūsų visuomenė cool.gif
Atsakyti