Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl gimdome daug vaikų?

QUOTE(Leksa @ 2011 07 07, 12:08)
idomu pasidare... spiegt pradejo is laimes ar nepasitenkinimo? Ir kaip dabar antroji? Pirma dievina, myli, o antra?

is laimes mirksiukas.gif jau kita diena mokykloje visiems pasigyre kad bus vyresne sese rolleyes.gif abi jos dievina sesute be proto ,kartais tik konkurencija buna kuria is ju sesute labiau myli rolleyes.gif na nezinau ar tai metu skirtumas ,ar auklejimas ar dar kas lemia ,bet niekada nebuvo bedu ,pavydo (bent jau akivaizdaus ,aisku kazkiek mamos gal ir pavydejo is pradziu bet stengiausi ju nenustumti i sali ) . o per kaledas kiek jos dovaneliu jai pridare visa kalna lotuliukas.gif
va mano sirdukes
user posted image
Atsakyti

QUOTE(rainiukas @ 2011 06 21, 10:32)
O as tai nesuprantu, kaip galima noreti 9 pvz. vaiku. Viena pazystama laukiasi 9-o. Stovi birzoje, kaip suprantu su pinigais ne kazin kas, vyras dirba, ne asociali seima. As nieko pries, bet nesuprantu, kaip galima noreti sitiek vaiku? Uzejus i sita tema, galvojau, kad gal kas nors paaikins, bet cia po tris, keturis vaikus turi. Tai nera taip nesuvokiamai daug. Bet 9-10 unsure.gif Ir kodel smerkt tas, kurios daugiau negu vieno nenori? As kam pasakau apie ta moteriske su 9 vaikais, tai pirmas klausimas: "Jai su galva viskas gerai?" Besizavinciu ne tiek ir daug schmoll.gif

As zaviuosi tokiom mamom tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(ruoniukas @ 2011 07 07, 14:42)
is laimes  mirksiukas.gif jau kita diena mokykloje visiems pasigyre kad bus vyresne sese  rolleyes.gif abi jos dievina sesute be proto ,kartais tik konkurencija buna kuria is ju sesute labiau myli  rolleyes.gif na nezinau ar tai metu skirtumas ,ar auklejimas ar dar kas lemia ,bet niekada nebuvo bedu ,pavydo (bent jau akivaizdaus ,aisku kazkiek mamos gal ir pavydejo is pradziu bet stengiausi ju nenustumti i sali ) . o per kaledas kiek jos dovaneliu jai pridare visa kalna  lotuliukas.gif
va mano sirdukes
user posted image

Mergytes fantastiskos wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 02 03, 11:40)
... Kad tik musu istorijos nepasikartotu...

Labai gaila, kad prisiminimai tik tokie, teveliu demesio stygius akivaizdus. verysad.gif 4u.gif

QUOTE(norge @ 2005 07 31, 07:43)
Bla bla bla. Esu is penkiu asmenu seimos, turiu sese ir broli. Vaikysteje visi trys dalinomes vienu kambariu (gal 12-13 kvadrateliu), gyvenome stanbdartiniame triju kambariu bute. Labai tvarkingame, labai paprastame, neprabangiame, bet jaukiame. Ir man niekad i galva neatejo, jog musu gyvenimo salygos buvo netinkamos. Jog man buvo sunku dalintis tais 60 kvadratu su kitais keturiais seimos nariais- net minties tokios nebuvo. Juk negyveni visa laika ant sofkutes- zaidimai kieme, vasaros stovyklos, iskylos su tevais, draugai, mociute kaime. Na, miegi tryse kambarelyje - ir kas? Na, pamokas darai virtuveje, nes prie rasomojo sesuo su broliu- ir kas cia - tragedija? Cha. Na, Ziguliuke ant galines sedynes sedejom tryse, bet tilpom puikiai (as visada viduryje  biggrin.gif  ir patenkinta). Na, dviratis buvo vienas, vazinejom paeiliui- pasidalinom, nesimusem. Tevas dirbo daug, mama rupinosi namais ir vaikais.

Finale uzaugom visi trys be jokiu moraliniu traumu biggrin.gif , grazus ir protingi  biggrin.gif , su mokslais, "raudonais" diplomais, cacos-lelios, bla bla bla. Visi trys sukurem tvirtas grazias seimas. Beje, musu tevai vede 35 m., ir skaiciuoja bendrus metelius toliau.  Turi penkis anukus, pradziai. smile.gif

Noriu trecio vaiko. Kad seima butu didele, kad namuose butu daug judejimo, daug triuksmo  biggrin.gif , kad gyvenimas virtu. Kai turi vaiku, tai toks jausmas, kad lygiagreciai gyveni dar keleta gyvenimu- su kazkuo mokaisi vaikscioti, su kazkuo eini i pirma klase, su kazkuo nori suniuko ar isigiji savo pirmaji dvirati... rolleyes.gif Tas gyvenimas turiningesnis. Kad ir keliones- vaziuoti dviese ar su vaikais- du skirtingi dalykai. Keliones nepalyginamai idomesnes, kai kartu vaikai- jie is visko daro svente, ivyki, is kiekvieno lektuvo pakilimo-leidimosi, ir suniuko prie kokios anglikonu baznycios, is panku Berlyno centre... Jie pamato, pastebi, isgirsta daug daugiau. nei suauge. Tai lyg turetum daugiau aukiu, daugiau girdetum tu pats, sakau- lyg turetum daugiau gyvenimo.

Beje, dabar turiu as to ploto- uztektu po atskira kambari ir treciam, ir ketvirtam... Ir pabuvusi abejose situacijose (60 kvadrateliu ir tris kartus daugiau)- jokio ESMINIO skirtumo tie kvadratai nesudaro. JOKIO. Santykiai seimoje svarbus, o tie kvadratai- simtas penkiasdesimt antroj vietoj.  smile.gif

wub.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
Ruoniukas, kokios grazuoles. wub.gif wub.gif wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
bigsmile.gif

Įdomiai kalbat rolleyes.gif

Noriu ketvirto...Nors turbūt daug kas, tą mano norą išgirdę, neakivaizdžiai pirštą ties smilkiniu pasukioja...

Mes ne asociali šeima-turim plotą,aukštuosius išsilavinimus,darbus ir mums smagu su savo šutve...Mums tiesiog smagu su savo šutve-gera gyvent wub.gif

Jei reikia,yra ir pedikiūrai,ir manikiūrai,ir sportas...suderinu rolleyes.gif

O kiekvienas,ateidamas į žemę,atsineša savo šaukštą...
Atsakyti
Saraja, linkiu, kad troskimas issipildytu. wub.gif mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saraja @ 2011 07 19, 17:03)
bigsmile.gif

Noriu ketvirto...Nors turbūt daug kas, tą mano norą išgirdę, neakivaizdžiai pirštą ties smilkiniu pasukioja...
Mes ne asociali šeima-turim plotą,aukštuosius išsilavinimus,darbus ir mums smagu  su savo šutve...Mums tiesiog smagu su savo šutve-gera gyvent wub.gif

Ir as noriu dar vieno rolleyes.gif Beda tik ta kad, as laaabai noriu, o vyras manau, kad jau nebe schmoll.gif Bet mes vistiek bandysim thumbup.gif
Kam pasakau, tai irgi visi lygiai kaip ir tau pirsta prie smilkinio pasukioja, sako, kad man galvoj negerai...
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 01 17, 14:44)
Nesinori del savo egoizmo vaiko saskaita prisigimdyt visa buri ir paleist likimo valiai.

Man atrodo iš egoizmo kaip tik negimdoma.Kur čia tas egoizmas, nebent gimdymas - juokas ir vaikus kiti prižiūri?
Atsakyti
QUOTE(saraja @ 2011 07 19, 17:03)
bigsmile.gif

Mes ne asociali šeima-turim plotą,aukštuosius išsilavinimus,darbus ir mums smagu  su savo šutve...Mums tiesiog smagu su savo šutve-gera gyvent wub.gif

Nemanau, kad reikia pirštą sukiot, jei pajamų užtektinai.. Kitas klausimas, kai pinigų yra stygius, ir vistiek gimdo, nes nori.. Vakai ne ien meile sotūs 4u.gif
Atsakyti
O jei mama, nors neturtinga, bet krikščioniškų pažiūrų? Arba net ne krikščioniškų - tiesiog apsiskaičiusi, ir žino, kad jau gimdoje - mažas žmogutis? O gal matė video, kur nufilmuota, kaip vaisius bėga nuo replių, ar kaip gyvas žmogutis suplėšomas į gabalus, ir nenori būti savo vaiko žudikė. Tai ar reikia jai pirštu ties smilkiniu sukiot? Gal ji taip išauklėta, kad geriau pati mirtų, bet aborto nedarytų.

Dėl apsaugos. Jei žmogus katalikas, turbūt tos, kurios sąžiningai prieš vestuves kursus lankė, girdėjo, kad bet kokios apsaugos priemonės išskyrus natūralų planavimą yra didelė nuodėmė... Gal žmogus nenori nusidėt, o su natūraliu planavimu nesusitvarko ir byra vaikiukai kaip žirniai wub.gif .

O gal žmogus tiki, kad kiekvienai yra skirta turėti tiek vaikelių, kiek skirta. Pavyzdžiui, aš, vėlai ištekėjusi, vėlai pasigimdžiusi pirmą, jau ką tik pagimdžius žinojau, kad vėl gimdysiu. Gal tik nenutuokiau, kad taip greit biggrin.gif . Beje, pagimdžius antrąjį vėl nuojauta neapleido, kad dar kažkas mane, kaip mamą kviečia. Pamenu, išsitariau savo mamai, kad dar norėčiau, o ji man ties smilkiniu pasukiojo doh.gif . Bet nutiko pagal mano nuojautą - turim ir pagrandukę -nuostabią žavią mergytę. Negaliu įsivaizduoti, koks gyvenimas būtų be jos.

Dabar saugomės, nes širdimi nebejaučiu to kvietimo - atrodo, kad nieko nebetrūksta, mes visi namie. Bet tvirtai žinau - jei pajusčiau po širdimi gyvybę - vėl džiūgaučiau. Aišku, būtų nerimo - gąsdintų nuostatos, kad vyresniame amžiuje didesnė apsigimimų rizika... Ech, jei kas nors galėtų padrąsinti, kad viskas bus gerai, gal ir ketvirto susilauktumėm dar wub.gif Nors... neturim santaupų, neturim savo namų... Tik mano aukštąjį išsilavinimą rolleyes.gif

O pinigai... Čia juos turi, čia gali jų netekti. Manau, svarbiausia nuostatos, požiūris į gyvybę, požiūris į vaiką. Kaip čia kažkas ir rašė - ir mažame butuke augo laimingi. O pinigai... kas iš jų, jei nebūtų tėvų meilės?

Jei nuoširdžiai - pavydžiu toms mamoms, kurios turi kokius 9 vaikučius, ir jos širdies meilės pakanka kiekvienam wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapelokė: 07 gruodžio 2011 - 14:31
QUOTE(skorpee @ 2011 12 04, 11:34)
Nemanau, kad reikia pirštą sukiot, jei pajamų užtektinai.. Kitas klausimas, kai pinigų yra stygius, ir vistiek gimdo, nes nori.. Vakai ne ien meile sotūs 4u.gif

Svarbiausia yra tik kas vadinama "pinigų stygiumi". Iš esmės tai tik požiūrio klausimas. Nes jei vienas jausis biednas ir nelaimingas nes neturi madingų naujausios kolekcijos batų ( trečios poros), kitas jausis normaliai gyvenančiu jei visi apsiavę nekiaurais batais... Vienam baisus skurdas ir neatsakingumas jei rengiesi "iš skuduryno", kitas žiū netgi išdidžiai ir demonstratyviai nešios tokius drabužius ir sakys kad ekologiškai gyvena.... Vienas verks kad neįperka vytintos dešros kasdieniams sumuštinukams kai nusibosta ikrai, kitam to nė nereikia... Vienas laikys neatsakingumu kad vaikams kasdien penkių vitaminų tablečių nesugirdoma ir į baleto būrelį nenuvežami - kitas morką darže išrovęs pagraužt duos ir eis kartu kamuolio paspardyt...
Svarbiausia meilė, o košės puodą virti penkiems ar septyniems - nedidelis skirtumas....
Atsakyti
QUOTE(norge @ 2005 07 31, 11:43)
Bla bla bla. Esu is penkiu asmenu seimos, turiu sese ir broli. Vaikysteje visi trys dalinomes vienu kambariu (gal 12-13 kvadrateliu), gyvenome stanbdartiniame triju kambariu bute. Labai tvarkingame, labai paprastame, neprabangiame, bet jaukiame. Ir man niekad i galva neatejo, jog musu gyvenimo salygos buvo netinkamos. Jog man buvo sunku dalintis tais 60 kvadratu su kitais keturiais seimos nariais- net minties tokios nebuvo. Juk negyveni visa laika ant sofkutes- zaidimai kieme, vasaros stovyklos, iskylos su tevais, draugai, mociute kaime. Na, miegi tryse kambarelyje - ir kas? Na, pamokas darai virtuveje, nes prie rasomojo sesuo su broliu- ir kas cia - tragedija? Cha. Na, Ziguliuke ant galines sedynes sedejom tryse, bet tilpom puikiai (as visada viduryje  biggrin.gif  ir patenkinta). Na, dviratis buvo vienas, vazinejom paeiliui- pasidalinom, nesimusem. Tevas dirbo daug, mama rupinosi namais ir vaikais.

Finale uzaugom visi trys be jokiu moraliniu traumu biggrin.gif , grazus ir protingi  biggrin.gif , su mokslais, "raudonais" diplomais, cacos-lelios, bla bla bla. Visi trys sukurem tvirtas grazias seimas. Beje, musu tevai vede 35 m., ir skaiciuoja bendrus metelius toliau.  Turi penkis anukus, pradziai. smile.gif

Noriu trecio vaiko. Kad seima butu didele, kad namuose butu daug judejimo, daug triuksmo  biggrin.gif , kad gyvenimas virtu. Kai turi vaiku, tai toks jausmas, kad lygiagreciai gyveni dar keleta gyvenimu- su kazkuo mokaisi vaikscioti, su kazkuo eini i pirma klase, su kazkuo nori suniuko ar isigiji savo pirmaji dvirati... rolleyes.gif Tas gyvenimas turiningesnis. Kad ir keliones- vaziuoti dviese ar su vaikais- du skirtingi dalykai. Keliones nepalyginamai idomesnes, kai kartu vaikai- jie is visko daro svente, ivyki, is kiekvieno lektuvo pakilimo-leidimosi, ir suniuko prie kokios anglikonu baznycios, is panku Berlyno centre... Jie pamato, pastebi, isgirsta daug daugiau. nei suauge. Tai lyg turetum daugiau aukiu, daugiau girdetum tu pats, sakau- lyg turetum daugiau gyvenimo.

Beje, dabar turiu as to ploto- uztektu po atskira kambari ir treciam, ir ketvirtam... Ir pabuvusi abejose situacijose (60 kvadrateliu ir tris kartus daugiau)- jokio ESMINIO skirtumo tie kvadratai nesudaro. JOKIO. Santykiai seimoje svarbus, o tie kvadratai- simtas penkiasdesimt antroj vietoj.  smile.gif

Pats geriausias postas sitoj temoj thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2011 12 08, 09:54)

Svarbiausia meilė, o košės puodą virti penkiems ar septyniems - nedidelis skirtumas....

nesutinku, nes ne vien meile žmogus gyvas.
O jei mama išgalės vaikui duoti pusryčiams tik 1 riekę duonos, tai prieš gimdydama sekantį vaiką susimąstys, kaip tai bus, kai tą riekę atėmus iš vaiko ir padalinus į dvi dalis, turės duoti tik pusę riekės. Ji gerai pagalvos, ar tos pusės riekės užteks jos vaikui.
Atsakyti