Įkraunama...
Įkraunama...

Kodėl gimdome daug vaikų?

QUOTE(kristulee @ 2011 06 18, 22:05)
Nu skamba kraupiai doh.gif  kaip kokio daikto-nemėgau blink.gif  o tai kam tada kuriat šeimą? kartais tikrai pagalvoji kad tokioms geriau jau visai ponas D neduotų schmoll.gif
O čia jau pačios bėda kad nesugebat su vienu vaiku susitvarkyt, nes vaikai mūsų atspindžiai...

O as tai nesuprantu, kaip galima noreti 9 pvz. vaiku. Viena pazystama laukiasi 9-o. Stovi birzoje, kaip suprantu su pinigais ne kazin kas, vyras dirba, ne asociali seima. As nieko pries, bet nesuprantu, kaip galima noreti sitiek vaiku? Uzejus i sita tema, galvojau, kad gal kas nors paaikins, bet cia po tris, keturis vaikus turi. Tai nera taip nesuvokiamai daug. Bet 9-10 unsure.gif Ir kodel smerkt tas, kurios daugiau negu vieno nenori? As kam pasakau apie ta moteriske su 9 vaikais, tai pirmas klausimas: "Jai su galva viskas gerai?" Besizavinciu ne tiek ir daug schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 06 21, 10:32)
O as tai nesuprantu, kaip galima noreti 9 pvz. vaiku. Viena pazystama laukiasi 9-o. Stovi birzoje, kaip suprantu su pinigais ne kazin kas, vyras dirba, ne asociali seima. As nieko pries, bet nesuprantu, kaip galima noreti sitiek vaiku? Uzejus i sita tema, galvojau, kad gal kas nors paaikins, bet cia po tris, keturis vaikus turi. Tai nera taip nesuvokiamai daug. Bet 9-10 unsure.gif Ir kodel smerkt tas, kurios daugiau negu vieno nenori? As kam pasakau apie ta moteriske su 9 vaikais, tai pirmas klausimas: "Jai su galva viskas gerai?" Besizavinciu ne tiek ir daug schmoll.gif

drinks_cheers.gif paziuresim, gal atsiras besizavinciu, nes cia gi viena ironizavo, kad "vieno vaiko jums per daug" g.gif

Tai moteriskei tai tik uzuojauta galiu reiksti 4u.gif doh.gif Duok Dieve, kad isgaletu visus isleisti i mokslus ir visiems demesio skirti.....Bet kur jos pacios asmeninis gyvenimas dingo...?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinele86: 21 birželio 2011 - 16:18
[quote=kristinele86,2011 06 19, 17:19]
[quote=kristulee,2011 06 18, 22:05]
Nu skamba kraupiai doh.gif kaip kokio daikto-nemėgau blink.gif

Na kas cia kraupaus - vieni gali pakesti vaiku klykima, kiti - ne. As pavyzdziui sunkiai pakeliu ju cypima, isterijas ir ozius. Vienos gali dirbti auklemis, kitos - ne. Kaip vieni gali buti mokytojais, kiti - ne. Tai kodel visi turi buti tokie kaip JUS? g.gif
Seima kuriau, nes norejau turet artimus zmones - ir myliu savo vaika - tiesiog kenciu ir laukiu, ko paaugs ir baigsis visi oziai - nes visgi mazas vaikas, ner ko noret.... ax.gif
[/quote]

Nepykit , bet juokinga. Augant vaikui paprastai auga ir ožiai.( jei gu jau jų nesuvaldot mažiukų tai nesutvarkysit didelių). Paaugus prasideda brendimo problemos... o mergaitės dabar bresta tikrai anksti.
taip kad kantrybės.

Nesakau kad visiems reik krūvos vaikų. Tai kiekvienos mūsų pasirinkimas. Bet jei jau pagimdei,. būk ,maloni rūpinkis ir mylėk. Nes vaikai greit pajunta ,kad iš tikro jūų poreikiai tėvam neįdomūs ir kad vaikas tik trukdo mamai savimi rūpintis, gyvent sau. O tada prasiodeda .... Nesakau niekam niko konkrečiai. Bet aplink tiek vaikų ir vienturčių,kurie išrtisom dienom trinasi sui cigarete dantyse , kad supranti jog tėvaoi tikrai rūpinasi tik savimi.

O šeip pažystu puikia šeima,kaur auga 9 ir net 2 šeimas kurioje auga po 12. JUms tai gal juokinga. Bet vaikai mokosi Ir gerai mokosi. Dirba, padeda tėvams. Jie žino kaip reikai siekti savo tikslo, nes nieks nieko jeims neduos...

Na pas mane auksinė trijulė. Aišku aš mielai ir ketvirtą užauginčiau, bet maniškis ni ni...skaito kad tuos normalai į žmones išleist turim.
Na taip mano vyresnėlis kartais juokauja, kad gimus sesėm, teko pasidalint kambariu, ir tos mažės amžinai sulaužydavo jo žaislus. Na taip taip buvo.Jie gal mažiau žaislų turėjo, gal ne kasdien kinderius kapojo, bet jie turi vienas kitą. Pamatytumėt kaip sesės kirkina broli,kai tas iš mokslų šeštadienį gryžta. Gražu žiūrėt. Broplis ir pamoikina ir padeda. O sesės irgi viena be kitos negali ilgaiu nei dienos išbūti. Visada sakau vaikams, kad nesipeštų ir džaiugtųsi vienas kitu, nes kai už-augs, turės tik vienas kita. nes dabartinė visuomenė darosi labai jau nebedraugiška, ateis laikas kai tik savais galėsi pasiklaiuti.

Atsakyti
Aš manau kad būt mamai, čia pašaukimas,ir pikti ant kitų mamų, kurioms net ir vieno per daug, negalima...Visi žmonės skirtingi, vieni tiesiog turi išliet visą susikaupusia savyje meilė vaikams, kitiem pakanka bendravimo su mylimu žmogumi...mes visi esam skirtingi ir nereikia sakyt, va tai moteriai ne viskas tvarkoj galvoje, nes ji turi daug vaiku, arba atvirkščiai, ji nenori turėt vaiko(arba ir vieno per daug)

Atsakyti
QUOTE(protinga_blondine @ 2011 06 12, 20:29)
Neisivaizduoju, kaip galima paskirstyti meile trims? Kaip jus sugebat tai padaryti ir kaip apskritai spejat savimi pasirupinti..? Mano nuomone, tris vaikus uzauginusi moteris yra tolygi karo didvyrei 4u.gif  Nes tai yra pats sunkiausias darbas pasauly....

O kam tą meilę skirstyti- tiesiog visus myli ir tiek- juk nepritrūksta meilės jei turime keletą brolių/seserų, dar pusbrolių/pusseserių, dvejus senelius ir pan. Savimi rūpinamės taip pat kaip ir visos kitos- esam susišuklavusios, atsipraususios, apiplyšusios nevaikštom. O jei prioritetai- sporto salė, kirpyklos kas savaitę, manikiūrai- tada jau vaikų visai nereikia turėt. Auginu tris ir jokia didvyre savęs nelaikau- manau, kad man labai pasisekė, jog galiu turėti tiek mielų žmogeliukų, kuriems esu pati svarbiausia.
Pasirįžkit antram- ir pamatytsit, kad tai labai smagu ir gera mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2009 08 15, 12:48)
.. Daugiavaikes seimos toli grazu ne visos asocialios, bet koks gi tikslas tai irodineti? Tu gyveni ir zinai, kad tau ir tavo vaikams nieko netruksta. Tad kam gi dar sukti galva? O jei kiti su tavimi nesugeba pasidziaugti tavo vaikais ir tavo laime - tai jau ju problemos ir ju mastymas brokuotas...

Labai pritariu šiai Lexanos nuomonei... Mes negalime pakeisti aplinkinių žmonių kandžių replikų ir nuomonių jei jau vaikučių turi daugiau nei 2 tai iš karto asociali šeima tapatinama blink.gif doh.gif Bet čia jau mūsų daugumos Lietuvių bruožas..Todėl reikia mažiau klausyti kas ką sako ir džiaugtis savo atžalėlėm, nes tai brangiausias turtas kurį mes turime...
Pati turiu tris vaikučius, bet laaabai žaviuosi mamytėm kurios augina daugiau ir niekada nesiskundžia kad yra blogai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 06 30, 18:05)
Aš manau kad būt mamai, čia pašaukimas,ir pikti ant kitų mamų, kurioms net ir vieno per daug, negalima...Visi žmonės skirtingi, vieni tiesiog turi išliet visą susikaupusia savyje meilė vaikams, kitiem pakanka bendravimo su mylimu žmogumi...mes visi esam skirtingi ir nereikia sakyt, va tai moteriai ne viskas tvarkoj galvoje, nes ji turi daug vaiku, arba atvirkščiai, ji nenori turėt vaiko(arba ir vieno per daug)

Butent - as irgi tai ivardinciau pasaukimu. Grazu, kai moteris turi daug vaiku ir jais nuosirdziai rupinasi - mato juose gyvenimo prasme 4u.gif Bet as pvz neinu ir nesakau joms: "Gimdyk trecia, ketvirta ar penkta vaika". Tiesiog nekomentuoju ir tiek, O mane asmeniskai siutina tos blevyzgos is serijos "Na, tai kada antras..???" Atrodo, kad patys ji augins, kad taip jau nori biggrin.gif As neturiu motinisko pasaukimo - ir nebijau to pripazinti, nematau tame nieko blogo. Tiesiog myliu savo dukra taip, kaip moku - ir zinau, kad jai esu geriausia ir vieintele mama pasauly wub.gif 4u.gif Ir ji man yra geriausia ir VIENINELE wub.gif
Atsakyti
tai ir yra svarbiausia, kad kiekvienas turi auginti tiek kiek nori, ir nekomentuoti kitų pasirinkimo. Tačiau kai girdi pasisakymus, kad vaikai košmaras- vos su vienu susitvarkau, tada manau reikėjo prieš savus gimdant gerai pagalvot ar norėsis tame "košmare" gyventi.
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 06 30, 20:28)
O kam tą meilę skirstyti- tiesiog visus myli ir tiek- juk nepritrūksta meilės jei turime keletą brolių/seserų, dar pusbrolių/pusseserių, dvejus senelius ir pan. Savimi rūpinamės taip pat kaip ir visos kitos- esam susišuklavusios, atsipraususios, apiplyšusios nevaikštom. O jei prioritetai- sporto salė, kirpyklos kas savaitę, manikiūrai- tada jau vaikų visai nereikia turėt. Auginu tris ir jokia didvyre savęs nelaikau- manau, kad man labai pasisekė, jog galiu turėti tiek mielų žmogeliukų, kuriems esu pati svarbiausia.
Pasirįžkit antram- ir pamatytsit, kad tai labai smagu ir gera  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
sveikos
as auginu tris princeses 4u.gif visada sakiau kad turesiu tik du ir ne daugiau ,bet atejo laikas kai nebegalejau apie nieka kita galvoti tik apie leliuka ir to pasekoje mes daugiavaikiai ir labai laiminga seimynele . dukryte buvo planuota ir labai laukiama,pamenu didzioji apsiverke is laimes kai pasakem kad laukiuosi ,o antroji spiegt pradejo . mazylei jau 10 menesiu o vyresneles vis dar eina del jos is proto wub.gif gyvenu ne lietuvoj ir cia labai populiaru 3 ir daugiau vaikuciu ir tikrai nelaikoma tai asocialumu ar niekas nerodo tau gailescio o tik dziaugiasi su tavim kartu rolleyes.gif
bet va pamenu kai namiskiams lietuvoje pranesem tai is vyro puses net asaru buvo kaip cia taip kaip mes dabar gyvensim -vargsai vargsai doh.gif lotuliukas.gif bandem paaiskinti kad tai musu svajones issipildymas bet nelabai kas ten ka norejo girdeti ....
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 06 30, 21:28)
O jei prioritetai- sporto salė, kirpyklos kas savaitę, manikiūrai- tada jau vaikų visai nereikia turėt.

O tai jau niekaip nesuderinama? Viskas tik vaikams? O busi idomi tiem patiem vaikam, jei neturesi savo gyvenimo ir interesu? Taip ir uzauga egoistai, kurie isitikine, kad viskas turi buti tik jiems, kad mama neturi teises nueiti i sporto kluba, nes turi visa save atiduoti kitiems schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 07 07, 09:23)
O tai jau niekaip nesuderinama? Viskas tik vaikams? O busi idomi tiem patiem vaikam, jei neturesi savo gyvenimo ir interesu? Taip ir uzauga egoistai, kurie isitikine, kad viskas turi buti tik jiems, kad mama neturi teises nueiti i sporto kluba, nes turi visa save atiduoti kitiems schmoll.gif

manau viskas suderinama ,jei turi supratinga antra puse mirksiukas.gif nors pas mane ir trys vaikuciai ,bet einu i sporto sale ir i kirpykla nueinu kai reikia ...zinoma kad didzioji tavo gyvenimo dalis bus atiduota vaikams ,bet nebutina paciai sedet susivelusiai ir apie nieka kita nebegalvot .....
Atsakyti
QUOTE(ruoniukas @ 2011 07 06, 23:57)
,o antroji spiegt pradejo .

idomu pasidare... spiegt pradejo is laimes ar nepasitenkinimo? Ir kaip dabar antroji? Pirma dievina, myli, o antra?
Atsakyti