Įkraunama...
Įkraunama...

Drabuželiai vaikams

QUOTE(Nenuorama @ 2005 09 26, 13:47)
Kaip suprantu reikia megzti du stačiakampio formos gabalus (priekis ir nugara), paliekant nedidelius išlinkimus kaklui, o paskui dar primegzt kapišoną Ania?  g.gif O koks raštas ten?? Paprastas (visos geros)?? Ir dar  blush2.gif Gal galėtum plačiau parašyt kaip tą kapišoną ten reikia su tais trim virbalais  ax.gif  4u.gif  4u.gif

Kiek as suprantu tai sita liemene mezgama nuo priekio pradzios iki nugaros galo t.ty ne is dvieju daliu , o tik is vienos, bet as manau kad lengviau butu is dvieju smile.gif

Na o kapisono aprasymas :
Geraja mezginio puse atsukus surinkti ant virbalo apie 20(22,22) akiu, pradedant nuo desines puses krasto vidurio, nugaros, ir baigiant kariojo sono centro akimis.
1 eile: Sumegzti 2 akis (geraja akimi) ir toliau megzti isvirkciosiomis akimis , 2 paskutines akis sumegzti kartu geraja akimi.
2 eile: Megzti gerosiomis akimis, pridedant tolygiai per eile 6(6,8) akis. 26(28,30) akiu is viso.
Toliau megzti kapisono iki kol jis bus 7.5 (8,8.5) incu ilgio, visad mezgant 2 pirmas ir 2 paskutines akis gerosiomis.
Uzbaigimas: puse akiu uzdeti ant 3 - io virbalo ir uzbaigti mezgini 3 virbalais ( sudeti kartu 2 virbalus gerosiomis pusemis, sumegsti kartu viena aki nuo kiekvieno virbalo ir t.t.( sumegzti viena aki nuo kiekvieno virbalo ir perkelti ant kito virbalo). uzbaigimas toks pats kaip ir paprastas tik vienoje puseje 2 virbalai.

Na nezinau kaip cia gavosi tas vertimas, paaiskinti yra lengviau negu parasyti smile.gif

Beverciant as irgi uzsimaniau numegzti savo lekai toki 4u.gif
Atsakyti
Na dabar pavyks parodyti megztuką. blush2.gif 4u.gif Jį mezgiau pagal uzelok.ru pavyzdį. ax.gif

user posted image

Va kas gavosi rolleyes.gif :

user posted image
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo persefone: 02 spalio 2005 - 18:45
QUOTE(Vaidullka @ 2005 10 07, 20:26)
help.gif  help.gif  help.gif  help.gif  help.gif
Iš manęsz mezgėja ne kokia, bet megztuką bandau raityt. Sustojau ties kaklo iškirpimu. Jis toks  apvalus (bus su užtrauktuku per priekį), reikia nuimt keturias akis pirmoje eilėje, bet nežinau kaip tai padaryti. Ar sumegzti keturis sykius po dvi akis, ar dar kaip nors nuimti  help.gif  help.gif  help.gif  help.gif  help.gif

Nelabai supratau, tavo klausimo, bet jei uztrauktukas tik per megztini, o per pacia apykakle neina, tai gal reikia nuimti taip: sumezgi dvi akis i viena, tada gauta aki grazini vel ant virbalo prie visu akiu, tada vel sumezgi dvi... ir t.t. , na cia kaip mezginio uzbaigimas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(simre @ 2005 10 07, 21:29)
Nelabai supratau, tavo klausimo, bet jei uztrauktukas tik per megztini, o per pacia apykakle neina, tai gal reikia nuimti taip: sumezgi dvi akis i viena, tada gauta aki grazini vel ant virbalo prie visu akiu, tada vel sumezgi dvi... ir t.t. , na cia kaip mezginio uzbaigimas gaunasi.

Ačiū, supratau. Aš tiesiog nemoku akių nuimti kaklo vietoje. Ir nugaroj nemoku, bet dar iki jos toli blush2.gif
[attachmentid=34274]
Atsakyti
Gal kam bus aktualu, parasysiu, kaip mezgiau kepure/salma savo vaikui.
Tiesa, akiu skaiciu pasikoreguokit pagal savo siulus ir mezginio tampruma, cia gana dideliam vaikui iseina kepure.

Pagrindinei daliai apmesti 80 akiu ir megzti gerosiomis akimis 55 eiles juostuotai, keiciant spalvas (pas mane ta dalis sviesiai melyna visa).
Virsutinei daliai apmesti 30 akiu ir megzti 100 eiliu juostuotai.
Prisiuti virsutine dali prie pagrindines, likusi laisva virsutines dalie gala susiuti, kad gautusi kaip kojine, gala sutraukti, galima prisiuti bumbula.
Apatiniame pagrindines dalies kraste surinkti akis ir megzti apykakle apvaliuoju mezgimu (be siules, kaip kojine). Mezginio akis padalinti i keturias dalis ir kiekvienoj eilej platinti keturiose vietose pridedant po aki.
Surinkti akis kepures kraste, kuris bus aplink veiduka ir megzti apvaliuoju mezgimu kaip kojines atnara (1 gera, 1 bloga) 20 eiliu, tada uzbaigti mezgini, uzlenkti atnara i vidine puse (kad gautusi dviguba) ir prisiuti.

Tiesa, apykakle man tokia nelabai patiko, reiktu kaip nors kitaip bandyti megzti. Manau butu geriau pradzioj pamegzti kazkiek tiesiai ir tik tada pradet platint.

O cia mano megzta kepure:

user posted image
Atsakyti
Tokia kepure mezgiau kitaip (negaliu parodyt nes senokai buvo):
1. Apmeciau reikiama akiu skaiciu (aplink veida) ir mezgiau stulpeliu.
2. Mezgiau tiesiai kiek reikia nuo skruostu iki galo .
3. Palikau reikiama akiu skaiciu pailgintajai daliai ,,uodegytei" viduryje ,o sonus uzbaigiau. Uodegytes ilgis pagal pasirinkima.
4. Susiuvau nugarine dali.
5. Apacioje surinkau akis ir mezgiau ,,kakla" stulpeliais. (galima apvaliai ant vieliniu ar kojiniu virbalu, arba su susegimu)
6. Viskas.

Zadu tokia kepuryte megzti vel. Gal tada ir idesiu foto.
Atsakyti
Aš savo dukrytei štai kokias kepures mezgu - praeitą žiemą buvo visai mažytės, o dabar jau naują numezgiau... blush2.gif Labai gerai ausis uždengia, nereikia pastoviai žiūrėti, ar jau kuri neatsidengusi... smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(skraja @ 2005 11 02, 12:36)
Super kepurytė ir as savo sūneliui labai norėčiau tokią numegzti, būk gerutė aprašyk smulkiai, kaip tokia kepurytę pagaminti, nes nesu mezgusi kepurės. Ir dar norėjau paklausti kokie siūlai šiltai, žieminei kepurytei geriausi, kad negraužtų ir šilta būtų. Ačiū iš anksto.

Aš mezgiau iš alpakos siūlų - labai minkštučiai ir švelnūs. Tikiuosi, kad ir šilti bus smile.gif Kepurytei užteko vieno motkelio, net truputį siūlų liko...

QUOTE(Jumi @ 2005 11 02, 12:36)
Misty,labai sauni kepuryte !!!!
Gal aprasyma idek wink.gif

Bandysiu surašyti kaip aš ją mezgiau... Pradėjau megzti nuo raištelio apačios. Apmečiau 6 akis ir mezgiau maždaug 30cm ilgio raištelį - nežinau, kaip tas raštas vadinasi, bet mano raištelis yra kaip tuščiavidurė žarna, t.y. dvigubas. Mezgasi labai paprastai - mezgama gerom akim, o kas antra akis nukeliama neišmezgus...

Kai numezgiau reikiamo ilgio raištelį, pradėjau platinti. Krašelį (3 akis) mezgiau ripsu, visą kepuryte gerom akim. Pridėdinejau po 2 akis kiekvienoje ketvirtoje eilėje. Taip platindama "ausytę" mezgiau 7cm. Tada numezgiau antrą tokią pačią "ausytę", ant virbalo surinkau dar 9 akis (7cm) ir numezgiau dar 6 eiles jau sujungusi abi "ausytes" vis dar pridėdama po dvi akis kas ketvirtoje eilėje. Tada surinkau dar 15 akių (10cm) ir toliau jau mezgiau keturiais virbalais ratu. Numezgusi 9cm pradėjau siaurinti šešiose vietose - kiekvienoje eilėje sumažindama 6 akim. Kai liko 12 akių, nebemažindama akių numezgiau 6 eiles (snapuką) ir per visas akis pervėrusi siūlą jas sutraukiau...Galiausiai kepurytės kraštą apnėriau vėžlio žingsniu...

Nežinau, ar aiškiai aš čia surašiau, jei ką - klauskit, bandysiu aiškiau išdėlioti
Dar įdedu kepurytės nuotrauką iš šono, gal bus aiškiau, kaip ją megzti...

[attachmentid=37061]
Atsakyti
megztai mano sūneliui

user posted image

user posted image
Atsakyti
Čia rasit daug vaikško
yra nuorodos ir getbotukai
Atsakyti
Paziurek tema kojinytes, batukai kudikiui, tem maciau yra nuorodu i kojiniu mezgimo pamokas.
Ta tema yra cia:
http://www.supermama...19024&hl=kojin*
Atsakyti
nius cia viena nuorodele galiu imest tik nezinau ar butent to reikia smile.gif
http://www.7ya.ru/ph...oID=702107&ob=0
Atsakyti