O tai vyšnias dėti be kauliukų, kažkaip neužfiksavau ar parduodamos be kauliukų
QUOTE(Daina @ 2007 07 11, 20:22)
O kuo tepėt skadą? Aš pyliau šlakelį aliejaus, bet labai skonis jautėsi Nors antrą dieną tortas buvo labai MB tiek gyrė
Skardos niekuo nereikia tepti, nes tešla pati riebi.
QUOTE(saules zuikis @ 2007 07 13, 18:26)
O tai vyšnias dėti be kauliukų, kažkaip neužfiksavau ar parduodamos be kauliukų
Taip, vyšnias reikia dėti be kauliukų (parduodamos šaldytos tokios ir yra). Gi nenori, kad torto valgytojai dantis išsilaužtų...
as i skardaa sviestinio popieriaus ikloju , tai viskas be problemu:)))
nagi, pasigaminau ir aš tą stebuklą. Gavosi , kaip pirmą kartą sakyčiau gerai, tik...pirma, tai pagaliukai prilipo prie skardos (kažkur buvo rašyta, kad neprilips, nes tešla rieba, bet prilipo), bet nieko, turinys neišbėgo...
o antra, tai vietoj vyšnių dėjau braškes, bet neužteko pakelio šaldytų braškių..dviems pagaliukams. gavau iš vyšnių uogienės (su kauliukais) tuos kauliukus krapštyt...
bet šiaip labai skanu, visi labai gyrė...
o antra, tai vietoj vyšnių dėjau braškes, bet neužteko pakelio šaldytų braškių..dviems pagaliukams. gavau iš vyšnių uogienės (su kauliukais) tuos kauliukus krapštyt...
bet šiaip labai skanu, visi labai gyrė...
Mano anyta šitą tortą kepa, labai skanus , bet vadinasi jis kitaip - "Bičių namai"
Skanus.
Riebokas.... bet skanus....
Labai ačiū už receptuką
Aš tai labai panašų receptą turiu ir esu dariusi su plikytos tešlos kamuoliukais...
Irgi skanu.Mažiau produktų .... na.... pigiau... liesiau....
Akcentuoju ''liesiau'',nes pati nelabai galiu sau leisti valgyti riebių skanėstų,nes prarandu saiką ir tiek ''prisikalorinu'',kad lipa kilogramai į viršų kosminės raketos greičiu....
Ai,Ramziuke,koks gi skirtumas,kaip vadinasi... svarbu kad rezultatas džiugintų gomūrį..... ir pilvelį....
Riebokas.... bet skanus....
Labai ačiū už receptuką
Aš tai labai panašų receptą turiu ir esu dariusi su plikytos tešlos kamuoliukais...
Irgi skanu.Mažiau produktų .... na.... pigiau... liesiau....
Akcentuoju ''liesiau'',nes pati nelabai galiu sau leisti valgyti riebių skanėstų,nes prarandu saiką ir tiek ''prisikalorinu'',kad lipa kilogramai į viršų kosminės raketos greičiu....
Ai,Ramziuke,koks gi skirtumas,kaip vadinasi... svarbu kad rezultatas džiugintų gomūrį..... ir pilvelį....
QUOTE(Domcė @ 2007 08 12, 21:02)
Skanus.
Riebokas.... bet skanus....
Labai ačiū už receptuką
Aš tai labai panašų receptą turiu ir esu dariusi su plikytos tešlos kamuoliukais...
Irgi skanu.Mažiau produktų .... na.... pigiau... liesiau....
Akcentuoju ''liesiau'',nes pati nelabai galiu sau leisti valgyti riebių skanėstų,nes prarandu saiką ir tiek ''prisikalorinu'',kad lipa kilogramai į viršų kosminės raketos greičiu....
Ai,Ramziuke,koks gi skirtumas,kaip vadinasi... svarbu kad rezultatas džiugintų gomūrį..... ir pilvelį....
Riebokas.... bet skanus....
Labai ačiū už receptuką
Aš tai labai panašų receptą turiu ir esu dariusi su plikytos tešlos kamuoliukais...
Irgi skanu.Mažiau produktų .... na.... pigiau... liesiau....
Akcentuoju ''liesiau'',nes pati nelabai galiu sau leisti valgyti riebių skanėstų,nes prarandu saiką ir tiek ''prisikalorinu'',kad lipa kilogramai į viršų kosminės raketos greičiu....
Ai,Ramziuke,koks gi skirtumas,kaip vadinasi... svarbu kad rezultatas džiugintų gomūrį..... ir pilvelį....
tai prašom receptuką...jau nebeslėpk.. to liesesnio....
ir dar dėl "malkų.." - dariau savaitgalį giminės gimtadieniui (ant savo galvos ), bet kažkodėl tai kremas (gavau daryti du kart, bet vistiek tas pats gavosi) sukrito gabaliukais, lyg tais kaip pienas sutrauktas. Viską dariau taip pat kaip ir pirmą kartą (tada gerai gavosi), o dabar???
vieną dalyką kitaip padariau - įdėjau du pakelius, vietoj vieno grietinėlės standiklio, bet ar tas galėjo sutraukt???
Ten ant pakelio (grietinėlės standiklio) parašyta, kad jis apskaičiuotas 0,25l. grietinės, o mum reikia dėti visus 600g.???
Penktadieni ir as gaminsiu, bus dukros gimtadienis, tai noresiu nustebinti svecius, labaai jau skaniai atrodo ,tikiuosi viskas puikiai pavyks
sveikos mergaitės,saldumynų valgytojos ir gamintojos...
Tai va čia toks tas ''malkų po sniegu'' 2 variantas:
190 ml. pieno (galima vandens.... )
90 gr. sviesto (galima margarino)
mažas žiupsnelis druskos
1/2 (puse) arbatinio šaukštelio sukraus
150 gr. miltų
3-4 kiaušiniai
Pieną užvirinti su sviestu,druska ir cukrumi.
Persijoti miltus.
Kai užverda pienas,puodą nukelti nuo ugnies,suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Vėl dėti puodą ant ugnies (mažos) ir mediniu šaukštu maišant pavirti,kol pasidarys vientisa masė,o puodo dugnas pasidengs balta plėvele.
Tešlą dėti į kitą indą ir įmušti po vieną kiaušinį.Gerai įsukant.(na taip:kiaušinis ir gerai išmaišai.Tada vėl kiaušinis-išmaišai.... ir tt
Tešla turi būti elastinga ir stangri.
Tuomet formuoti lazdeles (geriausia konditeriniu švirkštu) arba bokštelius (šaukštu)
ir iškepti.Na,kaip plikytus pyragėlius....
Kremui: viskas tas pats,kaip ir aname variante... tik grietinę aš dedu liesesnę 30 procentų.
Torto formoje ant dugno sudedu lazdeles arba bokštelius.Tada kremo.
Žodžiu,taip sluoksniuoju...
Tai va čia toks tas ''malkų po sniegu'' 2 variantas:
190 ml. pieno (galima vandens.... )
90 gr. sviesto (galima margarino)
mažas žiupsnelis druskos
1/2 (puse) arbatinio šaukštelio sukraus
150 gr. miltų
3-4 kiaušiniai
Pieną užvirinti su sviestu,druska ir cukrumi.
Persijoti miltus.
Kai užverda pienas,puodą nukelti nuo ugnies,suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Vėl dėti puodą ant ugnies (mažos) ir mediniu šaukštu maišant pavirti,kol pasidarys vientisa masė,o puodo dugnas pasidengs balta plėvele.
Tešlą dėti į kitą indą ir įmušti po vieną kiaušinį.Gerai įsukant.(na taip:kiaušinis ir gerai išmaišai.Tada vėl kiaušinis-išmaišai.... ir tt
Tešla turi būti elastinga ir stangri.
Tuomet formuoti lazdeles (geriausia konditeriniu švirkštu) arba bokštelius (šaukštu)
ir iškepti.Na,kaip plikytus pyragėlius....
Kremui: viskas tas pats,kaip ir aname variante... tik grietinę aš dedu liesesnę 30 procentų.
Torto formoje ant dugno sudedu lazdeles arba bokštelius.Tada kremo.
Žodžiu,taip sluoksniuoju...
QUOTE(drakosa @ 2007 08 12, 23:54)
tai prašom receptuką...jau nebeslėpk.. to liesesnio....
ir dar dėl "malkų.." - dariau savaitgalį giminės gimtadieniui (ant savo galvos ), bet kažkodėl tai kremas (gavau daryti du kart, bet vistiek tas pats gavosi) sukrito gabaliukais, lyg tais kaip pienas sutrauktas. Viską dariau taip pat kaip ir pirmą kartą (tada gerai gavosi), o dabar???
vieną dalyką kitaip padariau - įdėjau du pakelius, vietoj vieno grietinėlės standiklio, bet ar tas galėjo sutraukt???
Ten ant pakelio (grietinėlės standiklio) parašyta, kad jis apskaičiuotas 0,25l. grietinės, o mum reikia dėti visus 600g.???
ir dar dėl "malkų.." - dariau savaitgalį giminės gimtadieniui (ant savo galvos ), bet kažkodėl tai kremas (gavau daryti du kart, bet vistiek tas pats gavosi) sukrito gabaliukais, lyg tais kaip pienas sutrauktas. Viską dariau taip pat kaip ir pirmą kartą (tada gerai gavosi), o dabar???
vieną dalyką kitaip padariau - įdėjau du pakelius, vietoj vieno grietinėlės standiklio, bet ar tas galėjo sutraukt???
Ten ant pakelio (grietinėlės standiklio) parašyta, kad jis apskaičiuotas 0,25l. grietinės, o mum reikia dėti visus 600g.???
Ar atsaldyta plakei grietinele,nes jeigu buvo kambario temperaturos,tai ir susiplake i gumuliukus (sviestas).