Dariau ir aš šį stebuklą viską dėjau kaip pagrindiniam aprašyme- pertepimui grietinę 40 %, ir dariau visą normą, tai valgėm dvi savaites ir dar močiutėm po gabalą vežėm žiauriai didelis ir žiauriai riebus bet mes mėgstam "tikrą" maistą tai visiem labai patiko Bet jei daryčiau kokiam baliui , tai dėsiu turbūt jogurtą (bus ir pigiau ir lengviau )
neuzilgo vaziuoju pas mama, ji nemazai tortu ir pyragu yra iskepus tai man bus drasiau su ja, reiks ikalbeti pabandyti
tik klausimelis: koks optimaliausias santykis jogurto su giretine, kad jis nebutu toks riebus? jei desiu jogurta tai zelatinos nereikia daugiau deti?
Patarkit prasau merginos jau isbandziusios si gardumyna
tik klausimelis: koks optimaliausias santykis jogurto su giretine, kad jis nebutu toks riebus? jei desiu jogurta tai zelatinos nereikia daugiau deti?
Patarkit prasau merginos jau isbandziusios si gardumyna
Sveikutes,
kepu dabar sita geri, na tiksliau jau laukiu kol ataus pagaliukai, tik nezinau ka ne taip padariau, nes beveik visi suplyso, gal per plonai iskociojau, nezinau. bet tikiuosi, kad bus skanu. ir jau jogurtas su zele sala ir stingsta po truputi. labai jau laukiu rytojaus, kol galesiu ragaut. aciu uz tikiuosi labai skanu recepta
kepu dabar sita geri, na tiksliau jau laukiu kol ataus pagaliukai, tik nezinau ka ne taip padariau, nes beveik visi suplyso, gal per plonai iskociojau, nezinau. bet tikiuosi, kad bus skanu. ir jau jogurtas su zele sala ir stingsta po truputi. labai jau laukiu rytojaus, kol galesiu ragaut. aciu uz tikiuosi labai skanu recepta
Tikras sedevras pameginsiu ir as
man kaip tik uz 3 dienu dukters 3 gimtadienis...tai patiko torciukas...gal reikia isbandyti, net nezinau bet gal darysiu is puses normos:) kad paskui nevalgyt 2 savaites
QUOTE(lylu @ 2008 03 27, 14:22)
man kaip tik uz 3 dienu dukters 3 gimtadienis...tai patiko torciukas...gal reikia isbandyti, net nezinau bet gal darysiu is puses normos:) kad paskui nevalgyt 2 savaites
pas mus toks skanumas neuzsilaikytu tiek ilgai
tai negi neuzsuka cia merginos, kurios jau gaminot? ir dar vienas klausimelis, gal ir kvailas, bet reikia viska issiaiskinti, koki jogurta dedate - naturalu ar saldu su kokiais nors skoniais?
QUOTE(Nerytė @ 2008 03 27, 15:47)
tai negi neuzsuka cia merginos, kurios jau gaminot? ir dar vienas klausimelis, gal ir kvailas, bet reikia viska issiaiskinti, koki jogurta dedate - naturalu ar saldu su kokiais nors skoniais?
Nu kadangi nieks neatsiliepia iš dariusių su jogurtu, tai parašysiu aš savo pamąstymus
Manau kad želatinos 15g užteks, o jogurtas tiktų saldesnis nes vyšnios rūgščios, arba imt naturalų ir dėt cukraus nu čia juk skonio reikalas kas kam patinka
QUOTE(Nerytė @ 2008 03 27, 16:47)
tai negi neuzsuka cia merginos, kurios jau gaminot? ir dar vienas klausimelis, gal ir kvailas, bet reikia viska issiaiskinti, koki jogurta dedate - naturalu ar saldu su kokiais nors skoniais?
aš dėjau 1 mažą indelį natūralaus jogurto, 1 indelį mūsų švelniosios liesos varškės (ją dėjau būtent dėl konsistencijos,nes nemėgstu per daug "želatininį" skonį), 1 indelį Rama plakomosios grietinėlės (19 proc. riebumo,visgi ne 35 ) ir apie indelį 12 proc.riebumo grietinės ir 10 g želatinos,cukrų pagal skonį ir pusės citrinos sulčių ir patarkotos žievės. taip daug,nes iš pilnos normos darau 12 "malkų" ir lipdau 2 tortus,1 būtų per didelis
patarčiau daryti jogurtas/varškė/grietinėir 10 g želatinos arba jogurtas/grietinė per pusę ir truputį daugiau želatinos,tik palaukti kol pradės stingti kremas,nesviskas nuplauks į apačią.ir jogurto su skoniu neimčiau,nes vyšnios pačios turi pakankamai intensyvų kvapą ir skonį,papildomi kvapai tik trukdytų ...bet tai tik mano muononė,gal kitam ir labai skanu būtų
QUOTE(Larissa @ 2008 03 29, 17:51)
aš dėjau 1 mažą indelį natūralaus jogurto, 1 indelį mūsų švelniosios liesos varškės (ją dėjau būtent dėl konsistencijos,nes nemėgstu per daug "želatininį" skonį), 1 indelį Rama plakomosios grietinėlės (19 proc. riebumo,visgi ne 35 ) ir apie indelį 12 proc.riebumo grietinės ir 10 g želatinos,cukrų pagal skonį ir pusės citrinos sulčių ir patarkotos žievės. taip daug,nes iš pilnos normos darau 12 "malkų" ir lipdau 2 tortus,1 būtų per didelis
patarčiau daryti jogurtas/varškė/grietinėir 10 g želatinos arba jogurtas/grietinė per pusę ir truputį daugiau želatinos,tik palaukti kol pradės stingti kremas,nesviskas nuplauks į apačią.ir jogurto su skoniu neimčiau,nes vyšnios pačios turi pakankamai intensyvų kvapą ir skonį,papildomi kvapai tik trukdytų ...bet tai tik mano muononė,gal kitam ir labai skanu būtų
patarčiau daryti jogurtas/varškė/grietinėir 10 g želatinos arba jogurtas/grietinė per pusę ir truputį daugiau želatinos,tik palaukti kol pradės stingti kremas,nesviskas nuplauks į apačią.ir jogurto su skoniu neimčiau,nes vyšnios pačios turi pakankamai intensyvų kvapą ir skonį,papildomi kvapai tik trukdytų ...bet tai tik mano muononė,gal kitam ir labai skanu būtų
pagaliau aciu labai labai labai uz komentara
As vakar irgi nesusilaikiau - iskepiau Per vakar vakara puse jau nebeliko nors dariau tik is puses normos, bet vis tiek didelis isejo. Is pradziu pagalvojau, kad ilgai ji valgysim, matyt, suklydau Beje, dariau puse su konservuotais ananasais, o kita puse su vysniom saldytom. Tai man kazkaip ir visas vysniu pakelis suejo, ir didele ananasu skardine. Tik kazkodel vysnios labai ryskaus skonio neturejo Bet siaip labai skanu ir MB labai patiko.
O kaip jum su tom vysniom?
O kaip jum su tom vysniom?
O aš dariau jau du kartus, viskas čiki, svečiai gyrė, bet vienas pastebėjimas vyšnios kai kur nudažė tešlą, ir po kiek laiko tešlos ploteliai patamsėjo, atrodė kaip supelyję... buvo nepatogų prieš svečius , pati galvojau kaip taip greit supelyt galėjo, o teta tik tada išnagrinėjo tuos pajuodimus ir pasakė kad tai nudažė vyšnios ir tešla patamsėjo, o ar niekam taip nebuvo.. ?