Sveiki as nesuprantu kodel jums nesigavo man is pirmo karto gavosi,dariau seses gimtadieniui dariau su vysnem ir braskem tik po to sese pasake kad jos drauge braskem alergiska o idomu ar su konservuotais vaisiais butu galima
QUOTE(Shokoladka @ 2008 01 24, 15:22)
o man nepavyko šis šedevras, be to dar ir ypatinga proga dariau, tai iš vis pravalas viršus kažkodėl nesustengo, nors viską dariau pagal jūsų nurodymus, tai gavosi pribėgęs šaldytuvas, o paskui pilna šiukšlių dėžė o taip norėjosi nustebint, nežinau kodėl man nesigavo, bet kitą kartą nebebandysiu...
tai želatinos ar grietinės standiklio per mažai dėjai, todėl ir nestingo
QUOTE(ziuzete @ 2008 01 24, 15:50)
Sveiki as nesuprantu kodel jums nesigavo man is pirmo karto gavosi,dariau seses gimtadieniui dariau su vysnem ir braskem tik po to sese pasake kad jos drauge braskem alergiska o idomu ar su konservuotais vaisiais butu galima
aš dariau su konservuotais persikai, labai skaniai buvo ir tiesa, kai dariau su persikais, tai dariau ne su grietine, o su jogurtu
noriu ir aš išbandyti šį šedevrą porą klausimėlių jau kapojusioms malkas :
1. kokios stiklinėm matavot miltus tešlai? gal kas nepatingės ir išmatuos nors kiek ml ?nes turiu tų stiklinių visokiausių talpų ir konfigūracijų
2. kaip supratau,kremą reikia tepti kai jis pradeda stingti? nes planuoju su jogurtu arba neriebia grietine daryti nemėgstų riebių pieno produktų
1. kokios stiklinėm matavot miltus tešlai? gal kas nepatingės ir išmatuos nors kiek ml ?nes turiu tų stiklinių visokiausių talpų ir konfigūracijų
2. kaip supratau,kremą reikia tepti kai jis pradeda stingti? nes planuoju su jogurtu arba neriebia grietine daryti nemėgstų riebių pieno produktų
nu va,išbandžiau ir aš šį stebuklą tikrai labai skanu be to ir svečiams įspudį paliko net mano sesuo,kuri šiaip niekada pyragų ir tortų nekepa,recepto paprašė aišku,be modifikacijų neapseita
į tešlą grietinę dėjau 12 proc. riebumo "Žalioji karvutė" - jokių problemų dėl to nebuvo.tešlą laikiau per naktį šaldytuve,su kočiojimu jokių sunkumu irgi nepatyriau.
kai kepiau "malkas",ant uogų barsčiau cukru,bet homeopatinėmis dozėmis beje dariau su vyšniomis,braškėmis,juodais serbentais. išanalizavus skonį,dėl savęs padariau tokią išvada: skaniausia su vyšniomis....su braškėmis geriau daryti vasara,kai jų sezonas,nes šaldytos ne aromatingos juodi serbentai skonio reikalas... aš mėgstu tik kompotą iš jų bet jei su jais padaryti tik kelias malkas- bendroje masėje visai nieko tik vynioti "malkas" yra sunkiau,uogos vis nori "pabėgti"
dar manau,kad su avietėm turėtų būti skanu bet irgi geriau šviežiom
kremą dariau iš 200 g natūralaus jogurto,pakelio "mūsų švelniosios varškės" 7 proc. riebumo, 200 g grietinėlės (aišku,išplaktos-į ją dar bėriau kremo miltelius,bet jokios įtakos konsistencijai ir skoniui tai neturėjo.kitą kartą gal pabandysiu grietinėlę su vanilės padažo milteliais ) , 12 proc.riebumo grietinės (tiksliai nežinau kiek dėjau ...irgi apie 200 g ir apie 10 g želatinos.vietoje rūgšties išspaudžaiu pusės citrinos sultys ir patarkavau jos žievės cukraus dėjau iš akies,nežinau kiek,bet mažiau negu stiklinę.tiesiog ragavau,kad būtų pagal mano skonį
grietinę į kremą dėjau dėl to,kad išvydus realų "malkų" dydi iškepus,supratau,kad jei sudėsiu tai į vieną krūvą - bus visas kalnas todėl nuspręndžiau daryti dvi kruvelias pabijojau,kad 600 g kremo bus mažoka,tai pridėjau grietinės
kepiau-tepiau iš ryto,iki vakaro viskas gražiai sustingo
štai rezultatas :
širdingai dėkoju temos autorei už tokį skanu receptą
į tešlą grietinę dėjau 12 proc. riebumo "Žalioji karvutė" - jokių problemų dėl to nebuvo.tešlą laikiau per naktį šaldytuve,su kočiojimu jokių sunkumu irgi nepatyriau.
kai kepiau "malkas",ant uogų barsčiau cukru,bet homeopatinėmis dozėmis beje dariau su vyšniomis,braškėmis,juodais serbentais. išanalizavus skonį,dėl savęs padariau tokią išvada: skaniausia su vyšniomis....su braškėmis geriau daryti vasara,kai jų sezonas,nes šaldytos ne aromatingos juodi serbentai skonio reikalas... aš mėgstu tik kompotą iš jų bet jei su jais padaryti tik kelias malkas- bendroje masėje visai nieko tik vynioti "malkas" yra sunkiau,uogos vis nori "pabėgti"
dar manau,kad su avietėm turėtų būti skanu bet irgi geriau šviežiom
kremą dariau iš 200 g natūralaus jogurto,pakelio "mūsų švelniosios varškės" 7 proc. riebumo, 200 g grietinėlės (aišku,išplaktos-į ją dar bėriau kremo miltelius,bet jokios įtakos konsistencijai ir skoniui tai neturėjo.kitą kartą gal pabandysiu grietinėlę su vanilės padažo milteliais ) , 12 proc.riebumo grietinės (tiksliai nežinau kiek dėjau ...irgi apie 200 g ir apie 10 g želatinos.vietoje rūgšties išspaudžaiu pusės citrinos sultys ir patarkavau jos žievės cukraus dėjau iš akies,nežinau kiek,bet mažiau negu stiklinę.tiesiog ragavau,kad būtų pagal mano skonį
grietinę į kremą dėjau dėl to,kad išvydus realų "malkų" dydi iškepus,supratau,kad jei sudėsiu tai į vieną krūvą - bus visas kalnas todėl nuspręndžiau daryti dvi kruvelias pabijojau,kad 600 g kremo bus mažoka,tai pridėjau grietinės
kepiau-tepiau iš ryto,iki vakaro viskas gražiai sustingo
štai rezultatas :
širdingai dėkoju temos autorei už tokį skanu receptą
Cia tai grozis!!!!! As irgi pabandysiu si skanumyna. Prisiskaiciau patarimu, tai tikiuosi viskas gausis. Mano vyras labai megsta saldumynus, tai bandysiu ji nustebinti Valentino diena jei gausis, butinai parasysiu ir idesiu foto
NEREALU!!! NIAM NIAM,TOKIO SKANESTO IR AS NORECIAU
as ir
Aš jau irgi galiu pasigirti išbandžiusi šį receptą.
Pyragėlis gavosi nerealus.
Širdingas AČIŪ recepto autorei, kad pasidalino tokiu skaniu dalyku su mumis.
Pyragėlis gavosi nerealus.
Širdingas AČIŪ recepto autorei, kad pasidalino tokiu skaniu dalyku su mumis.
Aš irgi šiandien bandysiu daryt. Tešla jau šalą šaldytuve, uogos atitirpinėja. O ir grietinės turiu paprastos 30 procentų riebumo, tikiuosi tiks.
Tik dabar mastau ar užteks pokelio to grietinėlės standiklio?
Tik dabar mastau ar užteks pokelio to grietinėlės standiklio?
QUOTE(Gyncė @ 2008 02 09, 18:48)
Aš irgi šiandien bandysiu daryt. Tešla jau šalą šaldytuve, uogos atitirpinėja. O ir grietinės turiu paprastos 30 procentų riebumo, tikiuosi tiks.
Tik dabar mastau ar užteks pokelio to grietinėlės standiklio?
Tik dabar mastau ar užteks pokelio to grietinėlės standiklio?
as siandien dariau,tai dejau du pokelius standiklio,nes idejus viena man kazkaip visvien ta grietine neigavo grietineles konsistencijos,tai imaisiau ir antra
kai paragausim parasysiu savo atsiliepimus