QUOTE(Domcė @ 2007 08 14, 18:14)
sveikos mergaitės,saldumynų valgytojos ir gamintojos...
Tai va čia toks tas ''malkų po sniegu'' 2 variantas:
190 ml. pieno (galima vandens.... )
90 gr. sviesto (galima margarino)
mažas žiupsnelis druskos
1/2 (puse) arbatinio šaukštelio sukraus
150 gr. miltų
3-4 kiaušiniai
Pieną užvirinti su sviestu,druska ir cukrumi.
Persijoti miltus.
Kai užverda pienas,puodą nukelti nuo ugnies,suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Vėl dėti puodą ant ugnies (mažos) ir mediniu šaukštu maišant pavirti,kol pasidarys vientisa masė,o puodo dugnas pasidengs balta plėvele.
Tešlą dėti į kitą indą ir įmušti po vieną kiaušinį.Gerai įsukant.(na taip:kiaušinis ir gerai išmaišai.Tada vėl kiaušinis-išmaišai.... ir tt
Tešla turi būti elastinga ir stangri.
Tuomet formuoti lazdeles (geriausia konditeriniu švirkštu) arba bokštelius (šaukštu)
ir iškepti.Na,kaip plikytus pyragėlius....
Kremui: viskas tas pats,kaip ir aname variante... tik grietinę aš dedu liesesnę 30 procentų.
Torto formoje ant dugno sudedu lazdeles arba bokštelius.Tada kremo.
Žodžiu,taip sluoksniuoju...
Tai va čia toks tas ''malkų po sniegu'' 2 variantas:
190 ml. pieno (galima vandens.... )
90 gr. sviesto (galima margarino)
mažas žiupsnelis druskos
1/2 (puse) arbatinio šaukštelio sukraus
150 gr. miltų
3-4 kiaušiniai
Pieną užvirinti su sviestu,druska ir cukrumi.
Persijoti miltus.
Kai užverda pienas,puodą nukelti nuo ugnies,suberti miltus ir gerai išmaišyti.
Vėl dėti puodą ant ugnies (mažos) ir mediniu šaukštu maišant pavirti,kol pasidarys vientisa masė,o puodo dugnas pasidengs balta plėvele.
Tešlą dėti į kitą indą ir įmušti po vieną kiaušinį.Gerai įsukant.(na taip:kiaušinis ir gerai išmaišai.Tada vėl kiaušinis-išmaišai.... ir tt
Tešla turi būti elastinga ir stangri.
Tuomet formuoti lazdeles (geriausia konditeriniu švirkštu) arba bokštelius (šaukštu)
ir iškepti.Na,kaip plikytus pyragėlius....
Kremui: viskas tas pats,kaip ir aname variante... tik grietinę aš dedu liesesnę 30 procentų.
Torto formoje ant dugno sudedu lazdeles arba bokštelius.Tada kremo.
Žodžiu,taip sluoksniuoju...
Bet tai čia vyšnių nėra... iš ko rūgštumas? Čia jau kaip jis ten vadinasi ... plykytų lazdelių tortas..