Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

čia dar gali paskaityt
http://nkm.balsas.lt...na/?news_id=967

o žiūrėjai www.dpreview.com
Atsakyti
Sveikinimai she 4u.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 04 17, 16:28)
Kita vertus, jeigu man reiketu rekomenduoti, as siulyciau Nikon (nesvarbu kuri, nors ir D50 ar D70, nes ne megapixeliai svarbiausia) su 18-200 VR ir ne del to, kad pats esu "nikonistas", o tik del universalaus objektyvo su stabilizatoriumi, kurio nereikes kaitaliot. Pradziai mano galva nieko geresnio nesugalvosi.

Tik tuo as ir naudojuosi thumbup.gif , dar turiu 50 mm 1.8 objektyva, bet faktiskai ner kada ji uzdet blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 04 17, 16:28)
Is visu paminetu as rinkciausi Pentax. Priezastis labai paprasta - olympusas kol kas nepopuliarus su savo 3/4 sistema, sony alfa mano galva daugiau paties sony vardo pardavimas uz nerealia kaina. Dar vienas faktorius. Kuo gamintojas populiaresnis, tuo lengviau nusipirkt devetu priedu (kad ir objektyvu), o svarbiausia realizuot savo senus. Jau kazkada rasiau, kad DSLR (ar SLR) pirkimas, tai sistemos pirkimas. Laikui begant noresis geresniu stiklu, geresnes blysktes ir t.t. Tai kainuoja brangiau negu pati "dezute".
Kita vertus, jeigu man reiketu rekomenduoti, as siulyciau Nikon (nesvarbu kuri, nors ir D50 ar D70, nes ne megapixeliai svarbiausia) su 18-200 VR ir ne del to, kad pats esu "nikonistas", o tik del universalaus objektyvo su stabilizatoriumi, kurio nereikes kaitaliot. Pradziai mano galva nieko geresnio nesugalvosi.

Nesu as priesiskai nusiteikes nei vienam "brandui", bet irgi patarciau geriau kazka ziureti is Canon arba Nikon. Pvz. Canon 400D ar Nikon D70. Dabar ju kainos labai normalios. Matau, kad ziuri pigiausius DSLR variantus, tai gal geriau apsistok ties Canon, nes ju kainos (priedu taip pat) siek tiek mazesnes uz Nikonu.
Dar turek omeny, kad "deze" ne viskas ko reikia. Daugiausia itakos kokybei turi objektyvai, todel geriau truputi pataupyti ant "dezes", perkant siek tiek senesni modeli ir nusipirkti kokybiskesni objektyva. Su laiku korpusa vis tiek pasikeisi, o objektyvai dazniausiai lieka laaaabai ilgam.
Kazkada nebloga santrauka apie visus "brandus" yra padares fotolama (pries kokias 2-3 temas). Nepatingek paieskoti smile.gif
O siaip pries perkant, siulau paciupineti visus modelius, paziurek kurie labiau prie rankos limpa, nes man pavyzdziui sie mazieji Canon 350D ir 400D labai nepatogus.
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 17, 15:55)
nes man pavyzdziui sie mazieji Canon 350D ir 400D labai nepatogus.

Tik del to rinkdamasis DSLR pradejau ziuret i Nikon'a lotuliukas.gif
Atsakyti
NikonD70 pas mus parduotuvese niekur neberandu, yra tik Nikon D80

10.2 MegaPixler inkluderer AF-S DX 18-135 mm f/3.5-5.6G IF-ED objektivet. Tai atitinka 27-202.5mm 35mm formate . Ka tai reiskia?
Ar tai skaitosi universalus objektyvas? Ir kuo skiriasi DSLR nuo SLR?
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 04 17, 15:01)
Tik del to rinkdamasis DSLR pradejau ziuret i Nikon'a  lotuliukas.gif

Straipsnyje, kuri Bite Maja idejo raso ta pati, vadinasi tikrai nepatogus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elnes @ 2007 04 17, 16:07)
Straipsnyje, kuri Bite Maja idejo raso ta pati, vadinasi tikrai nepatogus  unsure.gif

Patogus patogus biggrin.gif As fotogtafuoju su 400D, man patinka ax.gif Pirkdama skaiciau daug atsiliepimu ir apie nepatoguma rase vyriskiai, tipo mazoki jie vyriskom rankom biggrin.gif Moteriskai rankai jie pats tas mirksiukas.gif

She, sveikinu 4u.gif

Labradoriuke, sveika sugrizus 4u.gif Lauksim pasirodant su nuotraukelem ax.gif

Dzineru, is tavo paskutiniu nuotraukyciu man arkliukas baisiai patinka wub.gif Laivukams kazko truksta, nukapotas virsus...Balandziui lyg ryskumo truksta g.gif Saunu, kad dedi nuotraukas- niekad nenusibos schmoll.gif mirksiukas.gif Man paciai reiketu pasitaisyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elnes @ 2007 04 17, 16:07)
NikonD70 pas mus parduotuvese niekur neberandu, yra tik Nikon D80

10.2 MegaPixler inkluderer AF-S DX 18-135 mm f/3.5-5.6G IF-ED objektivet. Tai atitinka 27-202.5mm  35mm formate .  Ka tai reiskia?
Ar tai skaitosi universalus objektyvas? Ir kuo skiriasi DSLR nuo SLR?
Papildyta:
Straipsnyje, kuri Bite Maja idejo raso ta pati, vadinasi tikrai nepatogus  unsure.gif

D50 turbut irgi jau nebeparduoda? O gal D70s?
18-135 parduodamas komplekte su D80. Lyg ir neblogas stiklas, tik 135 mm gal kiek mazoka. O gal pradziai ir ne. 18-200 didesnis zoom'as: 135/18=7.5 karto, 200/18=11 kartu. Antras, didesnis, privalumas, optinis vibraciju stabilizatorius. Kol neturejau, nesupratau kas tai per dziaugsmas. Dabar (kai turiu) uzsidedu sena savo sigma ir suprantu kaip mano rankos dreba biggrin.gif Trecias privalumas, kad 18-200 kokybe zenkliai geresne (pagal visus oficialius ir nelabai atsiliepimus). Del 35 mm formato ne visai taip. 18-135 ir yra 35mm juosteles formatui. Kadangi nikon'o sviesai jautri matrica lygiai 1.5 karto mazense (canon'o 1.6) uz juosteles formata, zidinio nuotolis dauginamas is sio koeficiento. Nesigilinant i optika tai reiskia, kad si objektyva uzdejus ant juostinio aparato jis veiks kaip 18-135, o uzdetas ant skaitmeninio, kaip 27-202.5 ant juostinio smile.gif SLR - single-lense reflex, DSLR - digital single-lens reflex = lietuviskai kalbant veidrodinis ir skaitmeninis veidrodinis.
Atsakyti
Is siulomu variantu tera Nikon D40,D40x, D80 su 18-135 ir D80 su 18-70, tada jau tik D200 su 18-70 mm SLR. Paskutinis man gal per brangus blush2.gif
Atsakyti
Na, kad pas mus nuobodu nebutu imetu keleta nuotrauku ax.gif Nieko ipatingo, tik keletas kasdieniniu kadru rolleyes.gif Galit kritikuoti jei noras yra biggrin.gif

"Tau mamyte"
user posted image

"Pauostysiu..."
user posted image

"Kukli puokste"
user posted image

"Pietu miegelis"
user posted image
Atsakyti
Californiagirl, labai grazios foto wub.gif O tu cia su naujuoju objektyvu darbuojiesi?

She, na ir temele nauja bigsmile.gif Isivaizduoju kiek bus skaniu foto prideda wub.gif Tik kazi ar pati sugebesiu ka nors iskepti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 04 17, 18:46)
Californiagirl, labai grazios foto wub.gif  O tu cia su naujuoju objektyvu darbuojiesi?

Aciukas 4u.gif Taip, tos nuotraukos su naujuoju zoominiu darytos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 17, 11:07)
Aciukas 4u.gif  Taip, tos nuotraukos su naujuoju zoominiu darytos smile.gif

thumbup.gif wub.gif
Atsakyti