Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Bilekas @ 2007 04 14, 15:29)
1. Tu arba kuri nors kita is sio forumo vaziuoja kartu i zvejyba... ir fotografuoja  biggrin.gif
2. Kaip jau kazkas siule pastatai kazka i ta vieta, kur turi buti sufokusuota. Po to ta daikta pakeiti savimi su zuvelioku smile.gif
3. Greiciausiai si varianto tokioje situacijoje rinkciausi as. Nustatai rankini fokusavima. Sufokusuoji ta vieta. Ir pliaukst po 10s.
Sioje situacijoje geriau kuo siauresne diafragma palikti.

Aciu 4u.gif Bandys ygivendinti...

QUOTE(Stebukle @ 2007 04 14, 15:34)
kai tavo vyras LT ziurines, tai lai tik pasiziuri, o perka kur nors USA, nes kainos skiriasi keliais simtais doh.gif:

Ziuresiu viska as pati, nes mb nesigaudo. Jis tik finansuos lotuliukas.gif Mums deje neapsimoka per internetus pirktis. Muitininkai vistiek paskaiciuos taip, kad mazai nepasirodys... As jau pasimokiau per kelis siuntinius. Dabar viska sakausi tevuku adresu LT. O palyginus kainas NO ir LT, tai man jau ir LT pigu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 04 14, 13:27)
ir tik tegu nepamirsta, kad siunciantis is JAV gali tekti mokescius susimoketi g.gif nors bent jau pas mus ir mokescius susimokejus pigiau gunasi. bet tada dar reikia ziureti, kad garantinis butu world wide g.gif

nu va... galetu kas is JAV i LT vaziuot hihihi.gif
QUOTE(Tosk @ 2007 04 14, 13:29)
Aciu 4u.gif Bandys ygivendinti...
  Ziuresiu viska as pati, nes mb nesigaudo. Jis tik finansuos lotuliukas.gif  Mums deje neapsimoka per internetus pirktis. Muitininkai vistiek paskaiciuos taip, kad mazai nepasirodys... As jau pasimokiau per kelis siuntinius. Dabar viska sakausi tevuku adresu LT. O palyginus kainas NO ir LT, tai man jau ir LT pigu tongue.gif

gera financininka turi hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 04 13, 20:07)
labas.labai smagu,kad prisijungei.ce visi spragsintys  mirksiukas.gif prasom pasirodyt dazniau.sios savaites temai prasom ymest gyvuna smile.gif

A galima, aš pirma fotografuot išmoksiu? blush2.gif biggrin.gif
Įmesiu šiaip, kritikai ax.gif Fotkinta prieš gerus metus, parametrų nižinau, PS nutrintos kelios nereikalingos detalės, trupčikas sharpo, apkirpta, sumažinta...
user posted image

QUOTE(Bilekas @ 2007 04 14, 12:59)
Ka turi omeny iskepes?
Blykste sauleta diena uzpildo seselius. Nors as siaip vengiu fotografuoti kai saule plieskia. Geriau jau ryte arba saulei leidziantis. Tada ir spalvos ispudingos gaunasi ir vaizdai ne tokie ploksti iseina. Kur pasiskaityti internete nezinau  g.gif Apie tai daugiausiai knygose skaiciau. 

Taip, suprantama, kai gali rinktis. O jei saulė plieskia, bet matai gražų kadrą kurio vėliau nepakartos? Arba turi tik kokias penkias minutes? Kitaip tariant, kai sąlygos ekstremalios?
"Iškepęs", kai ryškiai perdaug saulės, peršviesus. Tokį kadrą, girdėjau sunkiau pataisyti, nei pertamsų g.gif Tiesiog, ką jūs darytumėte, jei būtinai tektų fotografuoti esant ryškiai saulei? ax.gif
Papildyta:
Kai jau pradedu klausinėti, tai sunku sustot smile.gif
Kaip gražiai nufotografuoti objektą rūke? Na, kad neatrodytų niūriai, pilkai? Ar įmanoma ir kokiais būdais išgauti ryškumą?
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 04 14, 15:28)
Kaip gražiai nufotografuoti objektą rūke? Na, kad neatrodytų niūriai, pilkai? Ar įmanoma ir kokiais būdais išgauti ryškumą?

O kam fotografuot rūke norint ryškumo? unsure.gif Ar čia apie kokios detalės išryškinimą jame?
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 04 14, 16:28)
1.Įmesiu šiaip, kritikai  ax.gif  Fotkinta prieš gerus metus, parametrų nižinau, PS nutrintos kelios nereikalingos detalės, trupčikas sharpo, apkirpta, sumažinta...
user posted image
Taip, suprantama, kai gali rinktis. O jei saulė plieskia, bet matai gražų kadrą kurio vėliau nepakartos? Arba turi tik kokias penkias minutes? Kitaip tariant, kai sąlygos ekstremalios?

2."Iškepęs", kai ryškiai perdaug saulės, peršviesus. Tokį kadrą, girdėjau sunkiau pataisyti, nei pertamsų  g.gif Tiesiog, ką jūs darytumėte, jei būtinai tektų fotografuoti esant ryškiai saulei?  ax.gif

3.Kaip gražiai nufotografuoti objektą rūke? Na, kad neatrodytų niūriai, pilkai? Ar įmanoma ir kokiais būdais išgauti ryškumą?

1.infarkta gaus suniukas hihihi.gif kadras geras lotuliukas.gif tik kad rankyte daugiau fokuse, nei pats suniukas.
2. uzdaryciau diafragma ir pasirinkciau labai trumpa islaikyma 4u.gif
3. jei objektas nejuda, sumazai atidaryta diafragma ir ilgesniu islaikymu. Plius pasirenki WB debesuota 4u.gif

Isejau dabar i kiema ko nors nufotkint lotuliukas.gif bet kai pamaciau kaimyne blink.gif blink.gif su maudomu blink.gif nieko gero nenufotkinau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 14 balandžio 2007 - 16:02
QUOTE(Karbynė @ 2007 04 14, 16:55)
O kam fotografuot rūke norint ryškumo?  unsure.gif Ar čia apie kokios detalės išryškinimą jame?

Tam, kad būtų ne "eilinis kažkoks rūkas", o "gražus" rūkas smile.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 04 14, 16:59)
1.infarkta gaus suniukas hihihi.gif kadras geras lotuliukas.gif tik kad rankyte daugiau fokuse, nei pats suniukas.
2. uzdaryciau diafragma ir pasirinkciau labai trumpa islaikyma 4u.gif
3. jei objektas nejuda, sumazai atidaryta diafragma ir ilgesniu islaikymu. Plius pasirenki WB debesuota 4u.gif
Isejau dabar i kiema ko nors nufotkint lotuliukas.gif bet kai pamaciau kaimyne blink.gif  blink.gif su maudomu blink.gif nieko gero nenufotkinau lotuliukas.gif

Pastabi akis thumbup.gif Fotkinau vaiką ir jo reakciją, bet paskui jau foto pamačiau, kad šuniuko reakcija geresnė lotuliukas.gif Čia pusė nuotraukos. Baisiau buvo, kad neįkastų. Sakai, panašu į infarktinę būseną? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

aciuks.gif už 2 ir 3 smile.gif

Gal bent maudimukas geras? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 14 balandžio 2007 - 16:23
QUOTE(Starburst @ 2007 04 14, 17:19)

Gal bent maudimukas geras?  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif schmoll.gif doh.gif taigi plius salta, o ji po kiema varineja blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 04 14, 15:28)
user posted image

Jatus koks sunekas fainas lotuliukas.gif O akys, kad issprogusios blink.gif biggrin.gif
Starburst , as irgi vengiu fotografuoti kai saule plieskia...beveik niekada nesigauna kas nors gero. Patarimas butu kuo mezesnis ISO ir naudoti blica, kad nebutu tamsiu, kontrastingu seseliu g.gif

Valanda, grazios foto thumbup.gif Ipatingai Traku vaizdeliai wub.gif Ziuriu pataisei ankstesniaja- saka panaikinai thumbup.gif
Papildyta:
Nendria, nematau tavo dukrytes nuotraukos unsure.gif
Atsakyti
tongue.gif "Laistytuvas"
user posted image
Atsakyti
Aciu merginos uz komentarus ir patarimus 4u.gif Paaiskinkit kaip ta judesi isgauti? Kazkuria diena ir suni beganti gaudziau na niekaip man nesigauna ax.gif Mano muilines f 8-24 mm 2.8-5.6. Ar tas gali tureti itakos ,kad man nesigauna niekas judesyje?
Aciuks is anksto 4u.gif

Valanda, grazios foto labai wub.gif
Stebukle,laistytuvas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 04 14, 19:28)
Aciu merginos uz komentarus ir patarimus 4u.gif  Paaiskinkit kaip ta judesi isgauti? Kazkuria diena ir suni beganti gaudziau na niekaip man nesigauna ax.gif Mano muilines f 8-24 mm 2.8-5.6. Ar tas gali tureti itakos ,kad man nesigauna niekas judesyje?
Aciuks is anksto 4u.gif

Stebukle,laistytuvas thumbup.gif

o pas tave nusistato islaikymas ilgesnis rankiniu budu? reikia islaikyma daryt kokia 1/15ar 1\30 ir objektyva tolygiai sek paskui objekta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 04 14, 18:35)
o pas tave nusistato islaikymas ilgesnis rankiniu budu? reikia islaikyma daryt kokia 1/15ar 1\30  ir objektyva tolygiai sek paskui objekta 4u.gif

Ar neklysti tiktai g.gif Islaikymas turi buti daug trumpesnis kiek as suprantu...1/300 ar net trumpiau g.gif

P.S.Pamirsau pakomentuoti Dzineru dukrytes foto...Man labai grazi ir nieko netruksta thumbup.gif

Ir Stebukles laistytuvas...Man makalyne kazkokia blush2.gif Jei tu saku nebutu, tai tada gal.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 14 balandžio 2007 - 18:44