Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Zuvialiuk,aciu man patinka kaip patvarkei aplinka thumbup.gif Ir pakudinai mano panele lotuliukas.gif 4u.gif Aciuks, kad nepraignoravai biggrin.gif O as dar vis tikesiuos,kad kas nors parasys,kaip tiksliai pasizymeti objekta pries ji iskerpant ir uzdedant ant kito sluoksnio( zinau sillwio moka, gal pasidalins kada tongue.gif )

Californiagirl,aciu uz grazius zodzius Liepai 4u.gif

dar noriu pakomentuoti, bet siandien tingiu..... rolleyes.gif tai ryt biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 04 12, 04:37)
bite maja,atsikrapstau,kad susmaisiau su tuo katinu.Abu a nebus vieno tevo? hihihi.gif net nebuc pagalvojus,kad anie ne vienas ir tas pats  unsure.gif

bukvaliai su jumis nesutinku schmoll.gif biggrin.gif va, mano abu gražuoliai. tik nuotrauka švelniai tariant šiek tiek išdegus verysad.gif .

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Liepų takas @ 2007 04 12, 05:58)
O as dar vis tikesiuos,kad kas nors parasys,kaip tiksliai pasizymeti objekta pries ji iskerpant ir uzdedant ant kito sluoksnio( zinau sillwio moka, gal pasidalins kada tongue.gif )

Jei ka as PS pradejau naudotis tik pries menesi, tai dar man paciam klausimu "iki kaklo" unsure.gif O del zymejimo, tai priklauso ka reikia pazymeti, nes PS turi ne viena ir ne du zymejimo budus. Man labiausiai patinka "burtu lazdele (magic wind... berods taip vadinasi). Ji zymi vienodo atspalvio taskus. Teisingai nusistacius zymejimo tolerancija galima labai tiksliai pazymeti. Kiek jau pastebejau labai tinkamas irankis zymeti dangu. Kitas labai neblogas irankis Magnetic lasso. Sis irankis labai patogus zymeti didelio kontrastingumo kontura. Zymint nuspaudus SHIFT mygtuka (arba ijungus "add to selection" virsuje) prideda nauja zymejima prie jau pazymetos dalies; Nuspaudus ALT (arba analogiskai "remove from selection virsuje) ismetamas naujas zymejimas is jau pazymetos dalies. Jeigu nori pasirinkti visa kita nei pasizymejus SELECT-> INVERSE SELECTION. Va tiek pakolkas man isejo issiaiskinti. Nezinau ar pades smile.gif
Po ranka neturiu PS, tai del netiksliu irankiu pavadinimu nepykit jeigu ka smile.gif

Tai va, turiu ir as klausimeli... Ar PS galima cropinant nustatyti masteli (pvz 4:3, 3:2 ar 16:9)? Pats nesugebejau rasti, tai pakolkas cropinu su Microsoft photo editor- ten sis irankis labai patogus. O noretusi dirbti tik su viena programa.

Dar prisiminiau, kad nepasidalinau informacija del stikliuku prozektoriui. Grudintas ir nusmeliuotas stiklas tinka smile.gif Tik kai pjausite, paprasykite, kad labai tiksliai matmenis ismatuotu, nes man 2mm platesni ispjove ir as turejau daug vargo, kol sugebejau ta grudinta stikla pritaikyti savo prozektoriaus remui.
Ir dar nepasigyriau, kad pagaliau Suomijoje radau 18% pilkos spalvos kortele. Zinoma, ~80Lt kaina labai ziauri uz 20x15cm plastiko gabaleli, bet kai Lietuvoje nesugebejau tokio daikto rasti, tai teko moketi tokia nesamone... Jei kas nors Lietuvoje aptiksite zymiai pigiau, duokite zinoti, nes mielai nusipirkciau dar viena tokia kortele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 12 balandžio 2007 - 08:11
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 12, 08:47)

Dar prisiminiau, kad nepasidalinau informacija del stikliuku prozektoriui. Grudintas ir nusmeliuotas stiklas tinka  smile.gif Tik kai pjausite, paprasykite, kad labai tiksliai matmenis ismatuotu, nes man 2mm platesni ispjove ir as turejau daug vargo, kol sugebejau ta grudinta stikla pritaikyti savo prozektoriaus remui.
Ir dar nepasigyriau, kad pagaliau Suomijoje radau 18% pilkos spalvos kortele. Zinoma, ~80Lt kaina labai ziauri uz 20x15cm plastiko gabaleli, bet kai Lietuvoje nesugebejau tokio daikto rasti, tai teko moketi tokia nesamone... Jei kas nors Lietuvoje aptiksite zymiai pigiau, duokite zinoti, nes mielai nusipirkciau dar viena tokia kortele.

o as savo prozektorius sakiau jau parduosiu... gal kam reikia blush2.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif

nesuprantu, kodel nuotrauku neberodo g.gif na bet kuriuo atveju jos mano parase, albume - brangiausia, ka turiu blush2.gif slaptazodis - mano zuikucio vardas mirksiukas.gif

del PS, iskirpt daiktu nemoku, todel neparasiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 04 12, 04:37)
pas mane ASDcee programikei tai pazymi ant norimos detales su desiniu,kuria nori nuclonuoti,ir paspaudi ant norimos panaikinti detales su kairiu..
Va cia bisky pabandziau unt greicio..ale nekokybiskai,bet vistiek daugmaz taip..:
user posted image

Uoj,kiek nauju zmogu prisjunge,ale nuotraukytes neisryskiuju....
lialka,truksta ryskumo fotografijose..[nors bambyzas fainas]

pastebejau,kad pradejau sau leist pasisakyt,kaip suprantanti labai hihihi.gif persikrapstau... ale liezuvis neslaiko nors tu ka hihihi.gif

Labai dekoju uz PIRMAJA nuomone ir patarimus sioje temoje. Nors viena sio skyrelio nare nepraignoravo ax.gif blush2.gif
O kur nemiegantis vaikas ar geles irgi truksta ryskumo? Kazkaip nepastebiu... blush2.gif

As irgi truputi patvarkau su ACDsee. Bet apie tai, ka parasei nezinojau. Aciu labai uz vertinga patarima. 4u.gif Bandysiu. Reiks nusikopijuot i savo uzrasus. smile.gif Taip pat nesupratau kaip naudotis magic wind toje ACDsee. Ir neradau kuo imanoma panaikinti trukumus (spuogelius, demeles)? Nebent rankiniu budu-po pixeli.Bet juk nenaturaliai iseina. Gal tu zinai?
Atsakyti
Kaip nuimti raudonas akis su PS 8 versija. Su ankstesne viskas kazkaip labai paprasta buvo. Akies zenkliukas -spust ir pirmyn. O dabar....
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 04 12, 12:11)
Kaip nuimti raudonas akis su PS 8 versija. Su ankstesne viskas kazkaip labai paprasta buvo. Akies zenkliukas -spust ir pirmyn. O dabar....

raudonoms Akims nuimti yra ir lengvesniu programu smile.gif Pvz.picasa..
Atsakyti
Nu va, turiu ir as tikra gyvuna lotuliukas.gif
"Isdziuvusi lietuviska vora" smile.gif
"M" iso 100 F. 4.0 1/100 +1.7EV
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2007 04 12, 13:27)
raudonoms Akims nuimti yra ir lengvesniu programu smile.gif Pvz.picasa..

Aciu, mergina. Maniau, jog ir su PS nebutu sudetinga, jei zinociau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 11, 10:32)
Grazus darbelis  thumbup.gif Ir nuotrauka visai nieko. Zinoma gautum kritikos nemazai, jeigu butm sio skyrelio nare  biggrin.gif

Gerai, padesiu kazkiek padeti. Pirmiausia atsisakyk blico! Matai, kaip tavo nuotraukoje vidurys gavosi per daug apsviestas, o krastai tamsesni (tai vadinama vinjetės efektu). Pabandyk pasinaudoti papildomai pastatytu lempu apsvietimu.

Aciu,nes labai geri patarimai.Ti beda nezinau kur MB jeskot? Nu, vieno zodzio doh.gif Tai ten kur yra spalvu skale nuo -2.0 iki +2.0 ar ne?

Atsakyti
QUOTE(krita @ 2007 04 12, 14:01)
Aciu,nes labai geri patarimai.Ti beda nezinau kur MB jeskot? Nu, vieno zodzio  doh.gif Tai ten kur yra spalvu skale nuo -2.0  iki +2.0 ar ne?

greičiausiai ne MB , bet WB hihihi.gif - white balance. ten tie skaičiukai tai, spėju, ekspozicijos kompensavimas mastau.gif o WB ieškok per meniu. geriausia atsiversk intrukciją fotiko. ten turi būt parašyta.
Atsakyti