pirmoj dangus labai gražus aš gal labiau dangų būčiau akcentavusi
o akmenys man kažkaip nelabai žiūrisi
QUOTE(bite maja @ 2007 04 11, 14:01)
gal del to, kad sudeti specialiai?
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 11, 10:32)
Pirmiausia atsisakyk blico! Matai, kaip tavo nuotraukoje vidurys gavosi per daug apsviestas, o krastai tamsesni (tai vadinama vinjetės efektu). Pabandyk pasinaudoti papildomai pastatytu lempu apsvietimu. Jeigu tai galingi prozektoriai, geriau juos butu nukreipti i lubas arba i siena- tada lygiau apsisviestu visas plotas. Arba... lempos/prozektoriai nukreipi i darbeli, bet tarp ju pastatai balta popieriaus lapa. Popieriaus lapas isklaidys sviesa tolygiai.
Antra tau nesigavo balta spalva del blogo baltos spalvos balanso. Retas aparatas prie dirbtines sviesos duoda teisingus rezultatus. Geriausia nusistatyti balansa rankiniu budu. Paziurek savo aparato meniu... turi buti WB. Ten turetu tau duoti keleta pasirinkimu pvz.: AUTO, sauleta, seselis, blicas ir panasiai. Toliau turetu buti rankinio nustatymo WB. Pasirenki ta kur yra rankinis nustatymas. Tavo ekrane turi atsirasti toks papildomas langelis. Tada kai jau sustatytas visas apsvietimas nukreipi aparata i ta balta fona, taip, kad ta langeli uzpildytu "balta" spalva. Paspaudi mygtuka nustatymui (tau turetu ekrane parasyti kuri spausti). Pamatysi, kaip tame langelyje "balta" spalva pasikeite i tikrai balta. Tada su siuo nustatymu fotografuoji. Neissigask, cia tik pradzioj gresmingai skamba. Po to kai suprasi bus labai paprasta. Baigusi fotografuoti, nustatyk WB ant AUTO. Nebijok kazka pridaryti, nes bet kuriuo metu nustatyma pakeisi ant AUTO ir bus kaip buve
Na ir trecia, fotografuodama tokius darbus naudok stova. Jei neturi, sugalvok kaip itaisyti aparata taip, kad jis nejudetu. Gali dar nustatyti fotografavima po keliu sekundziu- taip dar labiau sumazes tikimybe, kad aparatas sujudes.
Yra ir kitas variantas- tvarkyti nuotraukas programu pagalba. Bet cia jau atskira tema, todel geriau mokykis fotografuoti teisingai
Berods tiek. Tikiuosi aiskiai surasiau, jei kas neaisku klausk
Ir dar... ziurek, kad tavo darbelis per vidri butu, nes dabar kaireje puseje daugiau vietos nei desineje. Gali fotografuodama laisviau palikti, o po to su kompu apkarpyti.
Antra tau nesigavo balta spalva del blogo baltos spalvos balanso. Retas aparatas prie dirbtines sviesos duoda teisingus rezultatus. Geriausia nusistatyti balansa rankiniu budu. Paziurek savo aparato meniu... turi buti WB. Ten turetu tau duoti keleta pasirinkimu pvz.: AUTO, sauleta, seselis, blicas ir panasiai. Toliau turetu buti rankinio nustatymo WB. Pasirenki ta kur yra rankinis nustatymas. Tavo ekrane turi atsirasti toks papildomas langelis. Tada kai jau sustatytas visas apsvietimas nukreipi aparata i ta balta fona, taip, kad ta langeli uzpildytu "balta" spalva. Paspaudi mygtuka nustatymui (tau turetu ekrane parasyti kuri spausti). Pamatysi, kaip tame langelyje "balta" spalva pasikeite i tikrai balta. Tada su siuo nustatymu fotografuoji. Neissigask, cia tik pradzioj gresmingai skamba. Po to kai suprasi bus labai paprasta. Baigusi fotografuoti, nustatyk WB ant AUTO. Nebijok kazka pridaryti, nes bet kuriuo metu nustatyma pakeisi ant AUTO ir bus kaip buve
Na ir trecia, fotografuodama tokius darbus naudok stova. Jei neturi, sugalvok kaip itaisyti aparata taip, kad jis nejudetu. Gali dar nustatyti fotografavima po keliu sekundziu- taip dar labiau sumazes tikimybe, kad aparatas sujudes.
Yra ir kitas variantas- tvarkyti nuotraukas programu pagalba. Bet cia jau atskira tema, todel geriau mokykis fotografuoti teisingai
Berods tiek. Tikiuosi aiskiai surasiau, jei kas neaisku klausk
Ir dar... ziurek, kad tavo darbelis per vidri butu, nes dabar kaireje puseje daugiau vietos nei desineje. Gali fotografuodama laisviau palikti, o po to su kompu apkarpyti.
Laba diena. Kiek čia iš jūsų galima išmokti Jūs tokie profai, kad aš net nedrįstu į jūsų būrį prašytis. Nors labai mėgstu fotografuot, bet nesu tiek patyrusi (skaitmeninį fotoaparatą įsigijom tik praėjusį rudenį). Taip pat neturiu fotošopo (pirkt nenoriu, o kitaip neturiu iš kur jį gaut) ir nemoku juo dirbt (tik svajoju išmokt ).
Prisistatau:
pavasariškosios Velykos:
Pirmieji bandymai fotografuot gėles:
nevykęs kažkoks. Apšvietimas blogas, nes nususus rožė atrodo
Norėčiau išgirst jūsų patarimus, kritiką...
čia keletas mano darytų nuotraukų
bliamba sitiek rasiau, citavau ir issijunge nebekatosiu, nepykit
sakykit kas blogai ...tik apkarpiau ir uzdejau remelius
QUOTE(cameja @ 2007 04 11, 16:28)
sakykit kas blogai ...tik apkarpiau ir uzdejau remelius
grieztai - kakykit, kas blogai
man remai nors cia jau skonio reikalas
antroj nuotraukoj boruzeles ne fokuse, na o pirma ir trecia as asmeniskai keisciau kompozicijas, pirma man per tamsi, nuoraukos nesimato, tik tas saules atspindys vandenyje na bet cia irgi daugiau gal sakyciau skonio reikalas
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 04 10, 19:47)
QUOTE(Bilekas @ 2007 04 10, 19:47)
Californiagirl, man sis portretas patinka. Tu ir bite maja is visu cia esanciu, mano nuomone, didziausia pazanga darote. Zemai lenkiuosi. Taip ir toliau laikykit
Dekui uz toki ivertinima Tiesa pasakius- nesitikejau Net nuotaika pakele
Dzineru, kokia grazi tavo pupyte pirma kart matau Grazi nuotrauka
Wyshniuk, avataras Grozis grozis tavo skorpijoniukas Galetum ir didesniu nuotraukyciu parodyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 04 11, 16:45)
grieztai - kakykit, kas blogai
antroj nuotraukoj boruzeles ne fokuse, na o pirma ir trecia as asmeniskai keisciau kompozicijas, pirma man per tamsi, nuoraukos nesimato, tik tas saules atspindys vandenyje na bet cia irgi daugiau gal sakyciau skonio reikalas
...megstu,kai sakoma tiesiai sviesiai- kas gerai ir kas blogai ...noriu ismokt taisiklingai fotografuoti ir tinkamus remus parinkti...aisku,man dar toli iki jusu , nes as tik pradedancioji ...bet, manau pasivysiu
QUOTE(californiagirl @ 2007 04 11, 16:50)
Wyshniuk, avataras Grozis grozis tavo skorpijoniukas Galetum ir didesniu nuotraukyciu parodyti
man tavo zuikio portretas irgi patiko ir pakausis nukirptas visai nekliuvo
o del savo nuotrauku, pasiziurejus i tavo ir Agnezos, tai nelabai turiu ka det... visos tokios kasdieniskos
Guscius (tik fokuso man trukta, bet pagauk tu ji )
baruosi...
kai dar buvo ziema
is avataro serijos...
zinoma laukiu kritikos
wyshnia-koks nuostabus tavo lialius ...