nezinoma man ta formule irgi, sitam forume radau kad norint apskaiciuot svori leliaus reikia savo pilvo apimti padaugint is gimdos dugno aukscio bet kazkaip nerealiai gaunas..
jei skaičiuot pagal tą formulę mūsų mažius 32sav. turėjo sverti apie 3,264kg, bet 34sav. žiūrėjo echoskopu ir gyditoja sakė kad sveria apie 2,5kg. Tai manau ta formulė tikrai šiek tiek nutolusi nuo realybės. Juk pilvo dydis priklauso ir nuo vandenų kiekio, o tas leliaus svorio neapsprendžia
Niu pagal tą formulę mano lelius 2,7 turetų svert, o yra dručkis - pagal vakar išmatavimus - 3,880 kg, aleliuja kad tuoj lukštensiuos
Pazistamai, kuria ziurejo ultragarsu, sake, kad 36 savaites padzioj 3200g, o po keliu dienu pagimde 2400 g... labai jau apytikslis tas svorio nusakymas
Man vakar dare echo su paciu naujausiu 4D Volusion. Matavo ten kruvas visokiausiu parametru ir pan. Na, LT as tokio nesu maciusi. Ir nustate, kad musu dziaugsmas dabar sveria apie 1800g, bet buvo nurodyta, kad galima plius minus 250gramu paklaida.
Taigi net patys naujausi ir geriausi echoskopai negali tiksliai ismatuoti svorio... O ka jau kalbeti apie tuos paprastus... Tai reiskia, kad reikia maziau kreipti demesi i tuos svorius, o svarbu, kad ismatavimai butu normos ribose.
Taigi net patys naujausi ir geriausi echoskopai negali tiksliai ismatuoti svorio... O ka jau kalbeti apie tuos paprastus... Tai reiskia, kad reikia maziau kreipti demesi i tuos svorius, o svarbu, kad ismatavimai butu normos ribose.
Prieš dienelę mūsų lelius svėrė 1944g. Mums beveik 33 savaitėlės.
mums 37 sav.dare echo nustate svori mazdaug 3200g. ir dar visokius ismatavimus padare tai butu idomu palyginti, gal kas savo pamenat?
Na o mum dare echo pries kelias dieneles ( 35 savaite), tai sake lelius sveria 3kg ir pagal visus pamatavimus echo nustate kad nestumas 36 sav Dar sake,kad tureciau prisilaikyt dietos,nes vaikutis jau ir taip labai didelis,o dar visas menuo pries akis Tai labai jau idomiai pasijauciau po tokiu komentaru Nors kai nuejau pas savo gine,tai ji sake,kad viskas yra gerai ir kad nereikia cia nervuotis... Ir kuo dabar tiket?
mano pilvuzas nemazas... pagal skaiciavimus lelius turetu sverti 4600!!! ir siaip gyd sake, kad lelius nemazas, bet kad toooks...
sveikos nestukes,
po 31 savaites, mano lelytes svoris 2 kg ir 43 cm..
po 31 savaites, mano lelytes svoris 2 kg ir 43 cm..
33 savaite mano lelius svere 2.5 kg. cia antras nestumas.o antras paprastai tai daugiau sako sveria