Mano megstamiausi sumustiniai-sotus pusryciai
paskrudinu sumustiniu duona gruzdintuvej, aptepu sviestu-margarinu, uzdedu kepta kiausini, pomidoru padazo, kubeliais supjaustyta ir pakepinta su svoguniuku "slapianke", ir galiausiai uzpjaustau ant sumustinio virsaus smulkiai supjaustytu agurko ir pomidoro. Viena sumustini suvalgai - ir jau sotus
Taip pat seimynele mano megsta kepta duona riekelemis uztepta supjaustytu virtu kiausiniu, sumaisytu su majonezu ir cesnaku. Aptepu riekele keptos duonos ta kose, ant virsaus vel keptos duonos. Skanaus! Tai pat kepta duona galima pertept kitokiu pertepimu: zalios tarkuotos morkos sumaisytos su majonezu, virtu kiausiniu, cesnakeliu ir fermentiniu suriu. paskutinieji sumustiniai tinka prie alucio
Pietu Italijos populiariausi sumustiniai- labai paprasti ir tinkantys karsta vasaros diena (pusryciams gal nelabai)
Duona- geriausiai prancuziskas batonas arba italiska ciabatta
Alyvuogiu aliejus
pomidorai (ypac tinka maziukai)
raudonelis
druska
i duonos riekele ispausti supjaustytus pomidorus, uzbarstyti druskos, raudonelio ir aliejaus uzpilti
labai patinka ir vaikams!
Duona- geriausiai prancuziskas batonas arba italiska ciabatta
Alyvuogiu aliejus
pomidorai (ypac tinka maziukai)
raudonelis
druska
i duonos riekele ispausti supjaustytus pomidorus, uzbarstyti druskos, raudonelio ir aliejaus uzpilti
labai patinka ir vaikams!
Mano dukra kepa visai nieko sumuštinukus (mums jie labai patinka ). Ant batono (ji paprastai naudoja sumuštinių duona, nes ji kaip batonas tik forma kvadratinė) dedi šoninės juosteles, o ant viršaus didelių slyvų plonas skiltukes. Viską keletui minučių į karštą orkaitę, po to dar užbarstai tarkuoto sūrio ir dar į orkaitę kol sūris išsilydys. SKANAUS ir Jums
QUOTE(Bitė Plius @ 2006 07 04, 11:02)
Mano dukra kepa visai nieko sumuštinukus (mums jie labai patinka ). Ant batono (ji paprastai naudoja sumuštinių duona, nes ji kaip batonas tik forma kvadratinė) dedi šoninės juosteles, o ant viršaus didelių slyvų plonas skiltukes. Viską keletui minučių į karštą orkaitę, po to dar užbarstai tarkuoto sūrio ir dar į orkaitę kol sūris išsilydys. SKANAUS ir Jums
slyvos sviezios ar dziovintos?
Sveikos merginos,
Gal zinot kaip gaminti sumustinius tokius, kur ant pagaliuku veria kur buna visokiuose baliukuose,priemimuose jau seniai teko tokiuose buti, ir niekaip neatsimenu ka ten galima suverti tokio imantresnio ant to pagaliuko Gal patartumet kanors.
Cia ko gero reiktu pafantazuoti , bet dar beda ta kad mano vyras nemegsta,nei paprikos,nei svoguno, jam tik mesa ir mesa
Gal zinot kaip gaminti sumustinius tokius, kur ant pagaliuku veria kur buna visokiuose baliukuose,priemimuose jau seniai teko tokiuose buti, ir niekaip neatsimenu ka ten galima suverti tokio imantresnio ant to pagaliuko Gal patartumet kanors.
Cia ko gero reiktu pafantazuoti , bet dar beda ta kad mano vyras nemegsta,nei paprikos,nei svoguno, jam tik mesa ir mesa
Aš darau tokius sumuštinius (pusryčiams, iš mokyklos parsinešiau ) :
Sutarkuojam dešrą (perkam panerio) ir sūrį, viską sudedam į dubenėlį ir užpilam kečupo (mūsų šeimyna mėgsta aštriai pavalgyti, tai dedam suslavičiaus šašlykų, jis aštresnis už aštrų ;D ), sumaišom ir įdedam džiovintų krapų (jei neturit, tai ir nedėkit) ir mišinį dedam ant keturkampės duonos.
Sutarkuojam dešrą (perkam panerio) ir sūrį, viską sudedam į dubenėlį ir užpilam kečupo (mūsų šeimyna mėgsta aštriai pavalgyti, tai dedam suslavičiaus šašlykų, jis aštresnis už aštrų ;D ), sumaišom ir įdedam džiovintų krapų (jei neturit, tai ir nedėkit) ir mišinį dedam ant keturkampės duonos.
o man mielosios kulinares labai reikia kokiu nors greitai pagaminamu sumustinuku, vestuvems, be jokiu tirli mirli. gali buti ir ant pagaliuku suveriami, kad butu paprasta ir greita, nes laiko tada tikrai nebus kada zaisti su pakepinimais ir pan.
QUOTE(palmolive @ 2006 07 18, 12:34)
o man mielosios kulinares labai reikia kokiu nors greitai pagaminamu sumustinuku, vestuvems, be jokiu tirli mirli. gali buti ir ant pagaliuku suveriami, kad butu paprasta ir greita, nes laiko tada tikrai nebus kada zaisti su pakepinimais ir pan.
Tai pakepti ką reikia galima ir iš vakaro, duoną kokią ar ką... Aptepus pasiruošti.
Per mano veselę tai labai greitai gavosi ir visiems labai patiko trapios tešlos krepšiukai su visokiom mišrainėm. Mišraines iš vakaropasidariau, krepšiukai pirktiniai buvo. O kai jau reikėjo valgyt tai labai greit viską suruošėm
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 18, 14:04)
O aš šį savaitgalį neturėjau kada kepti pati krepšelius, o pirkti gatavus pagailo pinigų, tai nupirkau krekerius ir ant jų dėjau pikantišką mišrainę su krabų lazdelėmis - dingo akimirksniu ir buvo gerokai pigiau, nei krepšeliuose
o kas tie krekeriai ir kur ju pirkt yra