sutarkuoju fermentini sūri burokine tarka, sumaišau su majonezu, galima idėti česnako smulkinto.Gautą masę tepu ant duonos. Skanaus
Smulkiai sukapoju 2-3virtus kiausinius,kelias skilteles cesnako,dedu kelis saukstus majonezo ir panasiai lydyto surelio(kartais su lasisa,kartais su kumpiu) ir viska gerai ismaisau.Tepam ant batono arba keptos duonos prie alucio
oi kokių netikėtų idėjų radau
p.s kažkur e-maile turiu sumuštinių fotkiu daug,bet nelabai moku sukelt iš kompo,tai jei kas apsiimtų permest parašykit až
p.s kažkur e-maile turiu sumuštinių fotkiu daug,bet nelabai moku sukelt iš kompo,tai jei kas apsiimtų permest parašykit až
Mano sumuštiniai:
Batoną išmirkome piene, dedame į įkaitintą aliejų ir apkepiname iš abiejų pusių. Dar karštą apibarstome sukrumi arba uždedame uogienės. Iškart valgome.
Pasidarome "makaliūzę" iš pertrintos varškės, kiaušinio, cukraus, cinamono, razinų. Tepame ją ant batono riekelių. Kepame orkaitėje.
Batoną aptepame sviestu, dedame išilgai per pusę perpjautas pieniškas dešreles, sūrio. Kepame orkaitėje.
Ant juodos duonos užtepame sviesto, po to dar pašteto, dedame pomidoro riekelių, apibarstome pipirais.
Skanaus
Batoną išmirkome piene, dedame į įkaitintą aliejų ir apkepiname iš abiejų pusių. Dar karštą apibarstome sukrumi arba uždedame uogienės. Iškart valgome.
Pasidarome "makaliūzę" iš pertrintos varškės, kiaušinio, cukraus, cinamono, razinų. Tepame ją ant batono riekelių. Kepame orkaitėje.
Batoną aptepame sviestu, dedame išilgai per pusę perpjautas pieniškas dešreles, sūrio. Kepame orkaitėje.
Ant juodos duonos užtepame sviesto, po to dar pašteto, dedame pomidoro riekelių, apibarstome pipirais.
Skanaus
mano mama darydavo super skanius sumustinukus.reikia sutarkuoti fermentini suri burokine tarka, smulkiai supjaustyti kietai virta kiausini, kapoto cesnako, per smulkia (bulvems tarkuot skirta)tarka sutarkuoti sviezia morka, ideti prieskoniu pagal skoni, majonezo ir ismaisius deti ant pakepinto batono.atrodo, kad nieko nepamirsau skanaus
dar ant to sumustinio skanu kai uzdedi lasiuka tomato
Mano megstamiausi sumustiniai : Sutarkuoti fermentini suri (geriau smulkesne trintuve nei burokine ) tada kietai virta kaiusini idedi daug cesnaku pipiru juoduju ir siaip kokiu prieskoniu tada majonezo ir ant pakepto batono Ir kiti sumustinukai : Ant pakepinto batono uztepti majonezo uzdeti gabaleli krabo lazdeles ir papuosimui kokio pomidoro ar ridikelio gabaleli Ir dar as ta meksikietiska guakamole pritaikau sumustinukams ant juodos(kuo juodesnes) duonos uztepu pagaminta guakamoles mase uzbarstau trupuciuka druskos ir uzdeda dar griezineli pomidoro ir ka niam niam
QUOTE(Monela @ 2006 01 16, 18:41)
Smulkiai sukapoju 2-3virtus kiausinius,kelias skilteles cesnako,dedu kelis saukstus majonezo ir panasiai lydyto surelio(kartais su lasisa,kartais su kumpiu) ir viska gerai ismaisau.Tepam ant batono arba keptos duonos prie alucio
aš šitą darau taip: susmulkinu kiaušinius virtus, idedu pjaustytos dešros, svogūnų laiškų ir daug krapų. įdedu druskos, pipirų ir išmaišau su majonezu. tada tepi ant pakeptos duonos. labai sotu mums čia pietūs būna
Zinau paprasta sumustinuku su tunu recepta (cia toms, kurios megsta juros gerybes):
reikia:
baltos duonos (batono);
Tuno file (ne aliejuje);
majonezo
druskos.
Is skardines tuna iskresti i dubeneli (pries tai nupilti skysti), ideti majonezo (ne per daug, kad nesuskystetu), iberti truputi druskytes ir viska istrinti, kad butu kosyte. Ja deti ant duonos ir valgyti... Tikrai skanu... Ismokau budama uzsieny, kur tunas pigus buvo (pas mus tuo metu brangus). Dabar kai ir Lietuvoj galima ne itin brangaus tuno isigyti, tai ir cia galima pasmaliziauti
reikia:
baltos duonos (batono);
Tuno file (ne aliejuje);
majonezo
druskos.
Is skardines tuna iskresti i dubeneli (pries tai nupilti skysti), ideti majonezo (ne per daug, kad nesuskystetu), iberti truputi druskytes ir viska istrinti, kad butu kosyte. Ja deti ant duonos ir valgyti... Tikrai skanu... Ismokau budama uzsieny, kur tunas pigus buvo (pas mus tuo metu brangus). Dabar kai ir Lietuvoj galima ne itin brangaus tuno isigyti, tai ir cia galima pasmaliziauti
o man ant pakepinto batono labai skanu sutarkuoti obuoliai (kuo rūgštesni),su majonezu+prieskoniukais+truputis svogūniuko,ir ant viršaus keletas silkių gabalėlių tik kad amžiais batoną ne kaip apkepu-prisigeria riebalų tai dabar netyčia berods "iki" atradau tokias skrudintas batono riekeles-nei džiuvėsiai-nei iš tosterio-bet labai viskam tinka. ir dydis pats tas visokiems sumuštinukams gaminti
SUMUŠTINIAI "AUKŠTYN KOJOM"
Reikės:
* daktariškos dešros (arba dešrelių)
* sūrio
* kiaušinio
* batono
Į vieną indą smulkiai supjaustome daktarišką dešrą, sutarkuojame sūrį ir įmušame žalią kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir tepame ant batono riekelių. Palaukiame kelias minutes, kol įsigers. Kepame keptuvėje "aukštyn kojomis" (t.y. ta uždėta masę į viršų) kol apskrunda, tada apverčiame ir šiek tiek apskrudiname kitą pusę.
p.s. Labai daug aliejaus nepilkite, nes labai riebūs tada gaunasi...
Skanaus
Reikės:
* daktariškos dešros (arba dešrelių)
* sūrio
* kiaušinio
* batono
Į vieną indą smulkiai supjaustome daktarišką dešrą, sutarkuojame sūrį ir įmušame žalią kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir tepame ant batono riekelių. Palaukiame kelias minutes, kol įsigers. Kepame keptuvėje "aukštyn kojomis" (t.y. ta uždėta masę į viršų) kol apskrunda, tada apverčiame ir šiek tiek apskrudiname kitą pusę.
p.s. Labai daug aliejaus nepilkite, nes labai riebūs tada gaunasi...
Skanaus