Įkraunama...
Įkraunama...

Sumuštiniai - 1 tema

QUOTE(vildut @ 2005 11 05, 13:47)
o i ta majoneza su cesnakais nereika dar itarkuoti surio? (kad ant tos keptos duonytes isilydiditu skaniai)  g.gif




Jaučiu galima dėti ir sūrio jei labai nori. Aš panašiai darau (tik be česnako), tai sūrio irgi nededu. Man ir kepinta duona su majonezu pakankamai riebiai atrodo, tai kad sūris jau būtų pernelyg daug.... schmoll.gif
Atsakyti
Mano firminiai sumustiniai kurie tikrai tinka ir atejus sveciui ir vaiku gimtadieniui.

Apkepinti duonos riekeles (laukiant sveciu,kuo mažesnės duonos riekelės tuo gražiau atrodo)
Ant.viršaus deti tarkuotu morkų,česnako ir majonezo mišrainės.
Ant jos tinka silkes mažas gabalėlis arba šprotu žuvele.Kas ka mėgsta arba kas yra šaldyuve.
Atsakyti

O as kepu orkaitėj tokius sumuštinius ,reikės:
bet kokio batono ar sumuštinių duonos
dešros pieniškos ir truputi rukytos (kietos)
sūrio kietesnio
svoguno
česnako
kiaušinio
majonezo(pora šaukštų)
tomatu(šaukšto)
Visus produktus tarkuoju ,tik česnaką išspaudžiu.Po to įmušu kiaušinį ,dedu majonezą,tomatus,viską išmaišau,gaunasi tokia tiršta masė,ją dedu ant batono ir į orkaitę kol gražiai apskrus.

Atsakyti
As darau tokius:
Sumustiniu batona patepam margarinu (ar sviestu), supjaustom krabu lazdeles griezineliais ir sudedam ant batono. Taip pat sutarkuota fernemtini suri uzdedam. Dar galima kukuruzu ar zirneliu ant virsaus. Ir kepam orkaitej. Greita ir skanu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(riu @ 2005 09 18, 12:42)
O as kadaise darydavau tokius:
(siek tiek "pasiterliot" teks)
duonos riekej ispjaunu skylute (kiek galima didesne), dedu ja keptuven.O i ta skylute padarau toki "idara": isplaktas kiausinis + smulkiai pjaustyta desryte + isspaustas cesnakelis, galima dar surio idet. Kai gerai apkepa is abieju pusiu, papuosiu majonezu sumaisytu su pomidoru padazu. Mmmmmmmmmmm kaip skanu... smile.gif


Ir as taip darau.Ypac kai vaikai nevalgus ir nenori valgyti labai tiknka,nes
tokiam sumustiniui galima sugalvoti visokiu juokingu pavadinimu o ir skonis puikus. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dacor @ 2005 11 24, 15:43)
Ir as taip darau.Ypac kai vaikai nevalgus ir nenori valgyti labai tiknka,nes
tokiam sumustiniui galima sugalvoti visokiu juokingu pavadinimu o ir skonis puikus. rolleyes.gif



Mano pažįstami tokius sumuštinius vadina "pirato akimis". Sako skanu, nors pati tiesą sakant nesu nei kepusi, nei ragavusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2004 02 10, 16:43)
2)su "pikantiška" mišraine (ferm.sūris,česnakas,kiaušinis,majonezas)


Šita laaabai skani net ir viena (supratau, kai vyras induką ištuštino,o ruošiausi pusryčiams ant duonytės tepi - atseit naktipiečiai biggrin.gif ). Tik viską reikia kuo smulkiau supjaustyti.
Dar vieną "tepalą" darau - virtas kiaušinis, rūkyta skumbrė, majonezas (viską gerai supjaustyti), ant viršaus keli paprikos kubeliai.
Atsakyti
Pakepinam baltos duonos riekeles ir kol dar karstos, aptepam pomidoru padazu ir uzdedam griezineliais pjaustyto kiausinio (1-2) gabalelius.
Atsakyti
QUOTE(riu @ 2005 09 18, 12:42)
O as kadaise darydavau tokius:
(siek tiek "pasiterliot" teks)
duonos riekej ispjaunu skylute (kiek galima didesne), dedu ja keptuven.O i ta skylute padarau toki "idara": isplaktas kiausinis + smulkiai pjaustyta desryte + isspaustas cesnakelis, galima dar surio idet. Kai gerai apkepa is abieju pusiu, papuosiu majonezu sumaisytu su pomidoru padazu. Mmmmmmmmmmm kaip skanu... smile.gif



mūsų šeimynoj tai vadinam "pirato akim", o kad mažiau terliotis kartais tik į tą skylutę imušu kiaušinį ir daugiau nieko. skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(airara* @ 2005 12 17, 22:04)
mūsų šeimynoj tai vadinam "pirato akim", o kad mažiau terliotis kartais tik į tą skylutę imušu kiaušinį ir daugiau nieko. skanu thumbup.gif

doh.gif neperskaičiau visko ir pasikartojau ax.gif

sumuštiniai:
pakepinta duona ar batonas (skonio reikalas), į majonezą įdedu smulkinto česnako ir aptepu duoną, o ant viršaus krabų lazdelę perpjauta skersai uždedu. gardu
Atsakyti
As tai taip darau ir kaip sveciai ateina super thumbup.gif thumbup.gif skanu ir visiems patinka. Paskrudinu duona ar jei sviezias batonas tai net skrudinti nereikia. Uztepti reikia plonai sviesto ir tada rukytos lasisos uzdeti, bet ir plonai. Tada reikia grietinele isplakti ir tada i ja krienu tarkuotu deti, pagal skoni (as megstu astriai tai pora geru saukstu idedu) ir atsargiai ismaisyt. Tada kiekvienas sau tepa ant sumustiniu grietineles mase. Man tai l. skanu thumbup.gif
Atsakyti
sutarkuoju sūrį, įmušu kiaušinį, pipiriukų, kas mėgsta gali česnako įspausti skiltelę, išmaišius tepu ant duonos ir dedu į keptuvę, pirmiausia tą pusę kur aptepas ir apkepu, labai liuks užkandis thumbup.gif
Atsakyti