Įkraunama...
Įkraunama...

Sumuštiniai - 1 tema

Siandien "atradau" bent jau man super pusrycius! Ir viskas tik del to kad saldytuvas buvo tuscias... biggrin.gif Tai va, juoda duona aptepiau dzemu ir pabarsciau sezamo seklomis! thumbup.gif manau lygiai taip pat butu skanu ir su kokiais kapotais riesutais ar pan. Ir greita, ir skanu! Skanaus! essen.gif
Atsakyti
sumuštiniai su avokadu

batonas, sviestas, citrina, avokadas, druska

ant batono užtepti sviestą, avokadą(supjaustytą griežinėliais) uždėti ant batono. viršuje išspausti šiek tiek citrinos sulčių ir pabarstyti druska.paprasta ir skanu !
drinks_cheers.gif
Atsakyti
ir dar vienas receptas sumuštinių:

Sūrio sumuštiniai

50 g pinijų,
200 g varškės,
pipirnių arba baziliko,
200 g "Čederio" sūrio,
8 riekelės duonos,
keli salotų lapai,
4 maži pomidorai,
prieskoninių žalumynų,
druskos,
pipirų.

Pinijas bei pipirnes smulkiai sukapoti ir sumaišyti su varške. Šia mase aptepti sūrio riekeles ir sudėti vieną ant kitos. Standžiai suvynioti, pavyzdžiui, į maistine plėvelę, įdėti į šaldytuvą ir prislėgti. Duonos riekeles aptepti sviestu. Salotų lapus nuplauti, suvynioti į lininę drobulę ir atšaldyti šaldytuve. Prieš tiekiant sumuštinius, pomidorus supjaustyti į 8 dalis ir apibarstyti prieskonine druska bei pipirais. Ant 4 medinių lentučių sudėti po 2 riekeles duonos, papuoštas salotų lapais. Sluoksniuotą sūrį supjaustyti riekelėmis. Ant kiekvienos duonos riekelės dėti po 2 riekeles sluoksniuoto sūrio. essen.gif
Atsakyti
Mano šeima labai mėgsta tokius sumuštinius. Jiems geriausiai tinka 'sumuštinukų duona'(kaip sumuštinių, bet dabar Gardėsio ir dar kažkokios kitos kepyklos būna mažesnės riekelės). Apskrudinu tosteryje, poto truputį patrinu česnaku, aptepu majonezu, uždedu tarkuoto fermentinio sūrio ir ploną riekelę pomidoro. Skanaus
Atsakyti
Paprastas užkandis
Paskrudinam tosteryje baltą duoną, užtepam garstyčių (aš naudojau delikatesines švelnias), ant viršaus dedam griežinėliais pjaustytų agurkiukų ar pomidorų ir (kas mėgsta) alyvuogių. biggrin.gif
Lengva ir greita thumbup.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čika: 10 rugsėjo 2005 - 19:15
zinau labai skanu recepteli
taij gi reikia surio olandisko
batono riekeliu
ir padaziuko o jis yra toks " cesnakas+majonezas+keciupas ir sumaisom
na dedam grezineli surio ir uztepam padaziuko ir i mikrobangine
istirpsta suris ir lebaij skanu ipac su arbatyte
arba kitas
as kepu orkaiteje
batono riekute uztepu sviestu ir tarkuotus obuolius ant virsaus sumaisytus su cukrumi ir ant virsaus grietine ir i orkaite 20minuciu
labai skanu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantee @ 2005 07 27, 11:51)
ir dar vienas receptas sumuštinių:

Sūrio sumuštiniai

50 g pinijų,
200 g varškės,
pipirnių arba baziliko,
200 g "Čederio" sūrio,
8 riekelės duonos,
keli salotų lapai,
4 maži pomidorai,
prieskoninių žalumynų,
druskos,
pipirų.

Pinijas bei pipirnes smulkiai sukapoti ir sumaišyti su varške. Šia mase aptepti sūrio riekeles ir sudėti vieną ant kitos. Standžiai suvynioti, pavyzdžiui, į maistine plėvelę, įdėti į šaldytuvą ir prislėgti. Duonos riekeles aptepti sviestu. Salotų lapus nuplauti, suvynioti į lininę drobulę ir atšaldyti šaldytuve. Prieš tiekiant sumuštinius, pomidorus supjaustyti į 8 dalis ir apibarstyti prieskonine druska bei pipirais. Ant 4 medinių lentučių sudėti po 2 riekeles duonos, papuoštas salotų lapais. Sluoksniuotą sūrį supjaustyti riekelėmis. Ant kiekvienos duonos riekelės dėti po 2 riekeles sluoksniuoto sūrio. essen.gif

o kas tie "pinijai"? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
O as kadaise darydavau tokius:
(siek tiek "pasiterliot" teks)
duonos riekej ispjaunu skylute (kiek galima didesne), dedu ja keptuven.O i ta skylute padarau toki "idara": isplaktas kiausinis + smulkiai pjaustyta desryte + isspaustas cesnakelis, galima dar surio idet. Kai gerai apkepa is abieju pusiu, papuosiu majonezu sumaisytu su pomidoru padazu. Mmmmmmmmmmm kaip skanu... smile.gif
Atsakyti
Noriu ir aš pasiūlyti vieną receptuką, kurį man perdavė mano a.a teta wub.gif

Nežinau net kaip pavadinti, lyg ir sumuštiniai, lyg ir ne biggrin.gif

1 etapas- keptuvėje pakepame duoną. Aš tai tiesiog perku raikytą duoną, riekę perpjaunu pusiau ir tas puseles kepu keptuvėje, kuriame jau įkaitintas aliejus. Bet tai čia taip namudiškai, jei norit gražiau, tai gal galima iš duonos suformuoti kokius apskirtimus, kvadračiukus ar trikampius išpjaustyti.

2 etapas- supjaustome smulkiai kvadračiukais svogūną, supjaustome smulkiai virtą kiaušinį (ir trynį, ir baltymą), supjaustome smulkiai kumpį (geriau kuo daugiau raumenukų, liesos mėsytės), uždedame majonezo, sumaišome visą masę.

3 etapas- sumaišytą masę sudedamae ant atvėsusios keptos duonos riekės. Šiaip reiktų palaukti šiek tiek, kol duona išvis atauš, Tuo labiau, kad ta masė, uždėta ant duonos ją suminkština ir ji nebėra tokia kieta, neįkandama.

Man tai begalo skanu. Vakar pasidariau, tai kertu ir kertu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2003 11 30, 18:14)
Mano topiniai sumustiniai:

Ant keptos duonos tepamas majonezas su smulkiais cesnakais ir dedamas pomidoras.
Arba dar megstu tokius sumustinukus:

Ant batono uztepamas sviestas ir aplipdomas tarkuotom kokoso drozlem.Niam niam

o i ta majoneza su cesnakais nereika dar itarkuoti surio? (kad ant tos keptos duonytes isilydiditu skaniai) g.gif
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
QUOTE(vildut @ 2005 11 07, 00:19)

Pagal forumo taisykles draužiama:
4. Naudoti SPAM'ą (Stupid Pointless Annoying Material/Message).
· rašyti "Off-Topic" žinutes (bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos spam'u).
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos laikomos spam'u.

PRAŠAU VENGTI TOKIŲ ŽINUČIŲ IR NEŠIUKŠLINTI FORUMO.
Atsakyti