Sumuštiniai su grybais
4-5 juodos duonos riekučių,
50-60g sviesto,
200-250g. sūdytų,marinuotų ,ar šviežiai apvirtų grybų,
svogūno,
3-4 v.š grietinės,
druskos, cukraus,svogūno arbalaiškinio česnako laiškų,
pomidoro.arba dž. slyvų.{obuolys,kietai virtas kiaušinis}
Duonos riekute aptepti sviestu.
Grybus smulkiai sukapoti pridėti grietinės ir smulkinto svogūno.
Galima pagardinti obuoliu ,arba virtu kiaušiniu..
Viską sumaišyti ir storai užtepti ant duonos su sviestu
Galima perpjauti pusiau arba trikampeliais.
Sumuštinius papuošt žalumynais,pomidoro griežinėliu arba dž. slyvų pusele
Sumustinis (Panini).
Ciabata (sviesia) bandele perpjauname (pradedant nuo ilgosios krastines),bet ne iki galo,o kad atsidarytu.Apatine riekele patepame majonezu sumaisytu su tarkuotu parmezanu.Ant virsaus dedame keptus vistienos file gabaliukus.Ant vistienos-plonas pomidoro riekeles.Ant pomidoru-plonai papjaustyto avokado.Prispaudziame virsutine riekele ir sumustini padalijame i 2 dalis (perjauname horizontaliai)
Ciabata (sviesia) bandele perpjauname (pradedant nuo ilgosios krastines),bet ne iki galo,o kad atsidarytu.Apatine riekele patepame majonezu sumaisytu su tarkuotu parmezanu.Ant virsaus dedame keptus vistienos file gabaliukus.Ant vistienos-plonas pomidoro riekeles.Ant pomidoru-plonai papjaustyto avokado.Prispaudziame virsutine riekele ir sumustini padalijame i 2 dalis (perjauname horizontaliai)
kepta duona su kausiniu tepiniu
puse kepalo keptos duonos
3-4 virtu kiausiniu
2-3š. majonezo
kečupo
druska,pipirai, krapai ir kitos zoleles pagal skony
taigi pirmiausiai perjaunamos per puse duonos riekes(uzkaiciavi virti kiausiniai),iskepamos keptuveje su aliejumi,baigus kepti duonos riekems vestant galima isvirtus kiausinius nulupti ir sutrinti i juos ideti prieskonius ir majoneza.padarius viska ant duonos tapamas kecupas ir ant jo dedamas kiausiniu tepinys
10-15min. ir uzkandis paruostas skanu ir prie alaus ar seip prie kito gerymo
Papildyta:
tarkim liko vakarykstes vistienos keptos taigi karsti sumustiniai su vistiena
nuimti mesa nuo kauliuku
bulka
kecupas
majonezas
prieskonei pagal skony
padazus su prieskoneis sumaisyti uztepti ant bukos uzdeti vistiena ir ant virsaus dar viena bulkos rieke,patarina kaepti sumustiniu kepintuvuos jei ne viena puse darant galima pakepti mikrobangu krosnele
puse kepalo keptos duonos
3-4 virtu kiausiniu
2-3š. majonezo
kečupo
druska,pipirai, krapai ir kitos zoleles pagal skony
taigi pirmiausiai perjaunamos per puse duonos riekes(uzkaiciavi virti kiausiniai),iskepamos keptuveje su aliejumi,baigus kepti duonos riekems vestant galima isvirtus kiausinius nulupti ir sutrinti i juos ideti prieskonius ir majoneza.padarius viska ant duonos tapamas kecupas ir ant jo dedamas kiausiniu tepinys
10-15min. ir uzkandis paruostas skanu ir prie alaus ar seip prie kito gerymo
Papildyta:
tarkim liko vakarykstes vistienos keptos taigi karsti sumustiniai su vistiena
nuimti mesa nuo kauliuku
bulka
kecupas
majonezas
prieskonei pagal skony
padazus su prieskoneis sumaisyti uztepti ant bukos uzdeti vistiena ir ant virsaus dar viena bulkos rieke,patarina kaepti sumustiniu kepintuvuos jei ne viena puse darant galima pakepti mikrobangu krosnele
Rudeniniai sumuštiniai
Reikės:
kelių riekelių Ciabata duonos
Česnako skiltelės
Virto arba orkaitėje kepto burokėlio
Fetos sūrio
Kmynų
Rukolos lapelių
Paskrudiname Ciabata, patrinam česnako skiltele, tada dedame riekelę arba tepame Fetos sūrį, ant viršaus dedame burokėlio gabalėlį ir Rukolos šakelę, pabarstome kmynais. Skanaus
Reikės:
kelių riekelių Ciabata duonos
Česnako skiltelės
Virto arba orkaitėje kepto burokėlio
Fetos sūrio
Kmynų
Rukolos lapelių
Paskrudiname Ciabata, patrinam česnako skiltele, tada dedame riekelę arba tepame Fetos sūrį, ant viršaus dedame burokėlio gabalėlį ir Rukolos šakelę, pabarstome kmynais. Skanaus
Mėgstu štai tokius sumuštinius-smulkesne negu burokine tarka sutarkuoju virtą kiaušinį,dedu majonezo,smulkai supjaustytų krabų lazdelių,svugūnų laišku,krapų,druskos jei reikia.Kartais dar patarkuoju sūrio.Išmaišius tepu ant batono riekelių,ant viršaus dar uždedu krabų lazd.raudonesne puse,krapo ar petražolės šakelę.
Varskes uztepas sumustiniams.
Istriname varske su majonezu.Iberiame druskos,zalumynu (jei norisi).I varskes-majonezo mase suberiame smulkiais kubeliais pjaustyta kumpi ir sviezia agurka.Viska tepame ant skrudintos duonos
Labai skanu
Istriname varske su majonezu.Iberiame druskos,zalumynu (jei norisi).I varskes-majonezo mase suberiame smulkiais kubeliais pjaustyta kumpi ir sviezia agurka.Viska tepame ant skrudintos duonos
Labai skanu
Sveikos
Mano pusrytiniai sumuštiniai
Dubinėlyje su smulke trintuve sutarkuoju pora skiltelių česnako,po to sutarkuoju dešros{šlapionkės galima kumpinės,kokios turime šaldytuve}
Tuomet sutarkuojame gabalėlį sviesto+įdedame varškės+suberiame mairūno+krapų+jūros druskos.
Viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Tepame ant batono ant duonos
Man skanu pabandykite ir jūs
Mano pusrytiniai sumuštiniai
Dubinėlyje su smulke trintuve sutarkuoju pora skiltelių česnako,po to sutarkuoju dešros{šlapionkės galima kumpinės,kokios turime šaldytuve}
Tuomet sutarkuojame gabalėlį sviesto+įdedame varškės+suberiame mairūno+krapų+jūros druskos.
Viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Tepame ant batono ant duonos
Man skanu pabandykite ir jūs
Sumuštiniai su tunu
Nesmulkinta tuna savo sultyse sumaišau su majonezu, druska, juodaisiais pipirais.
Ant paskrudintos duonos dedu salotos lapa, tepu tuna, dedu pomidoro riekelę, uždengiu antra paskrudintos duonos riekele patepta tunu.
Skanūs, gaivūs sumuštiniai.
Nesmulkinta tuna savo sultyse sumaišau su majonezu, druska, juodaisiais pipirais.
Ant paskrudintos duonos dedu salotos lapa, tepu tuna, dedu pomidoro riekelę, uždengiu antra paskrudintos duonos riekele patepta tunu.
Skanūs, gaivūs sumuštiniai.
QUOTE(regna @ 2011 11 13, 13:43)
Sveikos
Mano pusrytiniai sumuštiniai
Dubinėlyje su smulke trintuve sutarkuoju pora skiltelių česnako,po to sutarkuoju dešros{šlapionkės galima kumpinės,kokios turime šaldytuve}
Tuomet sutarkuojame gabalėlį sviesto+įdedame varškės+suberiame mairūno+krapų+jūros druskos.
Viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Tepame ant batono ant duonos
Man skanu pabandykite ir jūs
Mano pusrytiniai sumuštiniai
Dubinėlyje su smulke trintuve sutarkuoju pora skiltelių česnako,po to sutarkuoju dešros{šlapionkės galima kumpinės,kokios turime šaldytuve}
Tuomet sutarkuojame gabalėlį sviesto+įdedame varškės+suberiame mairūno+krapų+jūros druskos.
Viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Tepame ant batono ant duonos
Man skanu pabandykite ir jūs
super sumustiniai
QUOTE(mamakarolina @ 2011 11 22, 17:35)
super sumustiniai
Labai greit paruosiami karsti sumustiniai.
Ant prancuziskos duonos riekeles dedu jelapeno pipiro griezineli ir mazzarelos surio griezineli. Ir i orkaite kol issilydis suris ir graziai apskrus.
Dar ta pati kartais darau ant sluosniuotos teslos, pries tai ja supjauscius norimo dydzio gabaliukais (vyras paprastai dar uztepa sviesto sumaisyto su cesnaku ir krapais) irgi skanu.
Kepti sumustiniai su pievagrybiais
200g pievagrybiu,
10 batono riekeliu,
100g sviesto kepimui,
svogunas,
kiausinis,
2-3v.s.grietines,
ermentinio surio,
maltu pipiru,druskos.
Pievagrybius supjaustyti siaudeliais,juos pakepinti su smulkintu svogunu ant sviesto,skaninti druska ir pipirais.Kai ataus i juos kresti plakta kiausini su grietine.Viska sumaisyti,misini tepti ant batono riekeliu,isdelioti ant skardos,virsu pabarstyti tarkuotu suriu.Kepti vidutinio karstumo orkaitej iki graziai apskrus.
200g pievagrybiu,
10 batono riekeliu,
100g sviesto kepimui,
svogunas,
kiausinis,
2-3v.s.grietines,
ermentinio surio,
maltu pipiru,druskos.
Pievagrybius supjaustyti siaudeliais,juos pakepinti su smulkintu svogunu ant sviesto,skaninti druska ir pipirais.Kai ataus i juos kresti plakta kiausini su grietine.Viska sumaisyti,misini tepti ant batono riekeliu,isdelioti ant skardos,virsu pabarstyti tarkuotu suriu.Kepti vidutinio karstumo orkaitej iki graziai apskrus.
QUOTE(jurga r @ 2011 12 01, 12:33)
Kepti sumustiniai su pievagrybiais
Jau kepa!