Valgiau svečiuose, tai labai patiko O gaminau namuose, tai namiškiams
nežinau, gal kuri jau minėjote šitą receptą
Reikia:
Batono arba sumuštinių duonos
lašišos gabaliukų, rukytų (galima ir sūdytų manau)
sviesto, citrinos
Supjaustyti batoną nedideliais gabaliukais, aptepti sviestu (plonai), dėti po nedidelį gabaliuką lašisos ir ant viršaus uždeti plonai atpjautos citrinos mažą gabaliuką
Norėčiau ir aš pasidalinti vienu sumuštinių receptu.
Reikia batoną supjaustyti riekutėmis, riekutes per pusę. Apkepinti aliejuje. Apkepintas riekeles ištrinti nesmarkiai česnaku iš vienos pusės. Išvirti kietai kelis kiaušinius. Atšaldyti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Imama viena riekutė batono, tepame šaukšteliu majonezo, ir verčiame į tarkuotą kiaušinį (kad prikibtų). Imame pomidorą, supjaustome griežinėliais. Ant kiekvienos riekelės dedame po griežinėlį pomidoro, apibarstome šviežiais smulkiai supjaustytais krapais, barstome druskos ir pipirais.
Skanaus...
Reikia batoną supjaustyti riekutėmis, riekutes per pusę. Apkepinti aliejuje. Apkepintas riekeles ištrinti nesmarkiai česnaku iš vienos pusės. Išvirti kietai kelis kiaušinius. Atšaldyti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Imama viena riekutė batono, tepame šaukšteliu majonezo, ir verčiame į tarkuotą kiaušinį (kad prikibtų). Imame pomidorą, supjaustome griežinėliais. Ant kiekvienos riekelės dedame po griežinėlį pomidoro, apibarstome šviežiais smulkiai supjaustytais krapais, barstome druskos ir pipirais.
Skanaus...
QUOTE(rasazar2 @ 2011 02 22, 16:37)
Norėčiau ir aš pasidalinti vienu sumuštinių receptu.
Skamba gardžiai
Papildyta:
QUOTE(Velma @ 2011 01 25, 16:37)
nezinau ar buvo toks receptukas bet man patiko kai paragavau dabar daznai darau.paskrudinti toste sumustiniu duona ir deti mase is sumaltos zalios morkos,fermentinio surio ir cesnako sumaisyto su majonezu man net skaniau valgyt kai truputi pastovi suris apsilydo
Aš su tokiu užtepu kepu sumuštinukus orkaitėje, tai MB lb patinka prie alaus, o man skanu su balta kava
Sveikos Mano mėgstamiausi tai tokie: per burokinę tarką sutarkuoju morką, sūrį, įspaudžiu skiltelę česnako, užpilu plaktu kiaušiniu, išmaišau viską, tada tą masę ant forminio batono ir į orkaitę
Redaguota: Tik dabar pamačiau, kad kažkas jau minėjo šį receptą, bet labai skanu
Redaguota: Tik dabar pamačiau, kad kažkas jau minėjo šį receptą, bet labai skanu
QUOTE(skujiene @ 2011 01 29, 03:52)
Odeta sumustekai buvo
Smagu,kad patiko
Ieskau ideju,gal kuri galit pasidalint sumustinuku receptais,kuriais butu galima papuost stala ir,kad butu skanu.
Kitokie karsti sumustiniai
Abu sumustiniu duonos kvadratelius aptepti lydytu suriu (as su kumpiu tepiau).Ant vieno is apteptu kvadrateliu deti pomidoro griezineli,pabarstyti juod.pipirais ir sezamo seklomis.Ant virsaus uzdeti antra aptepta kvadrateli ir kepti sumustinineje.
Abu sumustiniu duonos kvadratelius aptepti lydytu suriu (as su kumpiu tepiau).Ant vieno is apteptu kvadrateliu deti pomidoro griezineli,pabarstyti juod.pipirais ir sezamo seklomis.Ant virsaus uzdeti antra aptepta kvadrateli ir kepti sumustinineje.
Ant skrudinto batono tepame medų,ir barstome saulėgrąžų branduolius paprasta,ir labai skanu
QUOTE(rasazar2 @ 2011 02 22, 16:37)
Norėčiau ir aš pasidalinti vienu sumuštinių receptu.
Reikia batoną supjaustyti riekutėmis, riekutes per pusę. Apkepinti aliejuje. Apkepintas riekeles ištrinti nesmarkiai česnaku iš vienos pusės. Išvirti kietai kelis kiaušinius. Atšaldyti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Imama viena riekutė batono, tepame šaukšteliu majonezo, ir verčiame į tarkuotą kiaušinį (kad prikibtų). Imame pomidorą, supjaustome griežinėliais. Ant kiekvienos riekelės dedame po griežinėlį pomidoro, apibarstome šviežiais smulkiai supjaustytais krapais, barstome druskos ir pipirais.
Skanaus...
Reikia batoną supjaustyti riekutėmis, riekutes per pusę. Apkepinti aliejuje. Apkepintas riekeles ištrinti nesmarkiai česnaku iš vienos pusės. Išvirti kietai kelis kiaušinius. Atšaldyti, nulupti, sutarkuoti burokine tarka. Imama viena riekutė batono, tepame šaukšteliu majonezo, ir verčiame į tarkuotą kiaušinį (kad prikibtų). Imame pomidorą, supjaustome griežinėliais. Ant kiekvienos riekelės dedame po griežinėlį pomidoro, apibarstome šviežiais smulkiai supjaustytais krapais, barstome druskos ir pipirais.
Skanaus...
vakar isbandziau, labai patiko ir pasidare zymiai greiciau ir lengviau nei galvojau
QUOTE(Laugh_Cry @ 2011 03 14, 21:45)
Sveikos Mano mėgstamiausi tai tokie: per burokinę tarką sutarkuoju morką, sūrį, įspaudžiu skiltelę česnako, užpilu plaktu kiaušiniu, išmaišau viską, tada tą masę ant forminio batono ir į orkaitę
Redaguota: Tik dabar pamačiau, kad kažkas jau minėjo šį receptą, bet labai skanu
Redaguota: Tik dabar pamačiau, kad kažkas jau minėjo šį receptą, bet labai skanu
As tai labai panasu darau tik be kiausinio - sutarkuota morka, suris ir cesnaka sumaisau su majonezu ir tepu ant skrudinto batono - taip pat be galo skanu
Kiti megiamiausi - batonas + philadelphia + pomidoras ir siek tiek druskytes
Is karstu - batona patepam majonezu, uzdedam tuno (geriausia nesmulkinto, konservuoto aliejuje), ant virsaus geltono surio ir i orkaite. Kas megsta dar i vidu po svoguno riekele galima ikisti. Tikrai labai skanu
Nezinau gal jau buvo ir toks receptas, tada pasikartosiu. Kolkas man tokie megstamiausi:
Pailgom juostelem( apie 1-1.5 cm ilgio), ne visai plonai supjaustau aukstaiciu kepsi arba panevezio file, sutarkuoju olandisko surio, tada daug krapu ir petrazoliu ( ziema dejau saldytu, vasara su svieziom) viska sumaisau su majonezu, dar pipiru galima ant virsaus pabarstyt. visa gauta mase tepu ant batono ir dedu i orkaite. Kepam kol apskrunda.
Pailgom juostelem( apie 1-1.5 cm ilgio), ne visai plonai supjaustau aukstaiciu kepsi arba panevezio file, sutarkuoju olandisko surio, tada daug krapu ir petrazoliu ( ziema dejau saldytu, vasara su svieziom) viska sumaisau su majonezu, dar pipiru galima ant virsaus pabarstyt. visa gauta mase tepu ant batono ir dedu i orkaite. Kepam kol apskrunda.
QUOTE(ColdAngel @ 2011 04 13, 20:33)
Nezinau gal jau buvo ir toks receptas, tada pasikartosiu. Kolkas man tokie megstamiausi:
Pailgom juostelem( apie 1-1.5 cm ilgio), ne visai plonai supjaustau aukstaiciu kepsi arba panevezio file, sutarkuoju olandisko surio, tada daug krapu ir petrazoliu ( ziema dejau saldytu, vasara su svieziom) viska sumaisau su majonezu, dar pipiru galima ant virsaus pabarstyt. visa gauta mase tepu ant batono ir dedu i orkaite. Kepam kol apskrunda.
Pailgom juostelem( apie 1-1.5 cm ilgio), ne visai plonai supjaustau aukstaiciu kepsi arba panevezio file, sutarkuoju olandisko surio, tada daug krapu ir petrazoliu ( ziema dejau saldytu, vasara su svieziom) viska sumaisau su majonezu, dar pipiru galima ant virsaus pabarstyt. visa gauta mase tepu ant batono ir dedu i orkaite. Kepam kol apskrunda.
niam
Neseniai prisiminiau vaikystės pusryčių sumuštinius
Sutarkuojame fermentinį sūrį, imušame kiaušinį, galima idėti šaukštą majonezo, prieskonių ir gautu mišiniu aptepame batono riekeles, tada į kaitiname keptuvėje aliejų ir dedame batoną užtepu į apačią, t.y sūrio mišinys į aliejų, pakepame iš abiejų pusių ir valgome
Sutarkuojame fermentinį sūrį, imušame kiaušinį, galima idėti šaukštą majonezo, prieskonių ir gautu mišiniu aptepame batono riekeles, tada į kaitiname keptuvėje aliejų ir dedame batoną užtepu į apačią, t.y sūrio mišinys į aliejų, pakepame iš abiejų pusių ir valgome