QUOTE(naitas @ 2010 06 17, 13:08)
gal galėtumėt padėt surasti receptūrą kaip daro tokius "sumuštinius" - į iškeptus plikytus "pyragaičius" pridedama įvairių skonių mišrainės. Na kažkaip taip apibūdinu. O kaip jie vadinas ir kaip juos daro?
dėkui iš anksto
plikytiniai su sūriu ir kumpio įdaru.
tešlai:
4 kiaušiniai,
100g. sviesto,
1 stiklinė miltų,
1stikline vandens,
Įdarui:
250g,lydytų sūrelių,
apie 150g. virto kumpio{aš ,naudoju dešrą}
1šaukštas citrinų sulčių,truputėlis petražolių,
Plikytą tešlą paruošiame{tikiu žinote,kaip ruošti}
Į sviestu pateptą skardą dedame po arbatinį šaukštelį tešlos,palikdami tarpus.
Pikytinius kepame iki220.C.įkaitintoje orkaitėje.
Virtą kumpį sumalame,petražoles susmulkiname.
Sūrelį sumaišome su kumpiu{šiuo atveju su dešra},petražolėmis,ir citrinų sultimis.
Plikytinių šonus įpjauname ,prikimšame įdaro,papuošiame petražolėmis.
Cia receptukas rodos
regnos
bet as galvoju iskepus plikytus pyragelius galima idaryti ir pikantiskom salotomis,turetu buti skanu
plikyti su grybais
plikyti su rukyts zuvies kremu