Įkraunama...
Įkraunama...

Sumuštiniai - 1 tema

QUOTE(aksom @ 2010 05 24, 20:37)
Nežinau ar temoje nebuvo tokio, bet mes labai mėgstam tokius sumuštinukus:
vaškė pakelis
avokadas
pomidoras
česnakų kuo daugiau
grietinė
pipiriukai
druskytė
skrudintas arba ne batonas

Išbandyta thumbup.gif nu jau kaip skanu thumbup.gif
Atsakyti
gal galėtumėt padėt surasti receptūrą kaip daro tokius "sumuštinius" - į iškeptus plikytus "pyragaičius" pridedama įvairių skonių mišrainės. Na kažkaip taip apibūdinu. O kaip jie vadinas ir kaip juos daro?

dėkui iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 06 17, 13:08)
gal galėtumėt padėt surasti receptūrą kaip daro tokius "sumuštinius" - į iškeptus plikytus "pyragaičius" pridedama įvairių skonių mišrainės. Na kažkaip taip apibūdinu. O kaip jie vadinas ir kaip juos daro?

dėkui iš anksto  4u.gif

plikytiniai su sūriu ir kumpio įdaru.
tešlai:
4 kiaušiniai,
100g. sviesto,
1 stiklinė miltų,
1stikline vandens,
Įdarui:
250g,lydytų sūrelių,
apie 150g. virto kumpio{aš ,naudoju dešrą}
1šaukštas citrinų sulčių,truputėlis petražolių,
Plikytą tešlą paruošiame{tikiu žinote,kaip ruošti}
Į sviestu pateptą skardą dedame po arbatinį šaukštelį tešlos,palikdami tarpus.
Pikytinius kepame iki220.C.įkaitintoje orkaitėje.
Virtą kumpį sumalame,petražoles susmulkiname.
Sūrelį sumaišome su kumpiu{šiuo atveju su dešra},petražolėmis,ir citrinų sultimis.
Plikytinių šonus įpjauname ,prikimšame įdaro,papuošiame petražolėmis.

Cia receptukas rodos regnos 4u.gif

bet as galvoju iskepus plikytus pyragelius galima idaryti ir pikantiskom salotomis,turetu buti skanu blush2.gif

plikyti su grybais

plikyti su rukyts zuvies kremu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 17 birželio 2010 - 14:23
QUOTE(naitas @ 2010 06 17, 14:08)

dėkui iš anksto  4u.gif

Dar juos vadina lygtai eklerais g.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 06 17, 16:13)
plikytiniai su sūriu ir kumpio įdaru.

QUOTE(Mayfly @ 2010 06 17, 17:04)
Dar juos vadina lygtai eklerais  g.gif

panos, Jūs fantastiškos 4u.gif oro_buckis.gif AČIŪ.
aš valgiau su pikantišku įdaru. Kaip man patiko wub.gif na bet va viską sudėlioti į vieną vietą nepajėgiu... taigi, laukia niamniškas savaitgalis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 06 17, 15:45)
panos, Jūs fantastiškos  4u.gif  oro_buckis.gif AČIŪ.
aš valgiau su pikantišku įdaru. Kaip man patiko  wub.gif  na bet va viską sudėlioti į vieną vietą nepajėgiu... taigi, laukia niamniškas savaitgalis  wub.gif

prasom prasom kad tik padetu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano labai mėgstami sumuštinukai:
imu prancūzišką batoną, ant jo tepu sviesto (permatomai) biggrin.gif tada riekelėm pjaustytas President sūris su graikiškais riešutais ir ant viršaus per pusę pjaustytos žalios vynuogės rolleyes.gif

Dėl tikslumo, pažiūrėjau šaldytuve sūrio pilną pavadinimą, jei kas ieškotų smile.gif Vadinasi minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais ir graikiniais riešutais Brie President, atrodo va taip, kainuoja kelis litus, yra visose parduotuvėse biggrin.gif :
user posted image
Atsakyti
Šiandien mane vaišino tokiais sumuštiniais-tunas(geriau aliejuje) mėlynas svogūnas,sūris,majonezas,batonas,mėgstamų prieskonių.
Svogūnus ir tuną sublenderiuot iki vientisos masės,dėti majonezą ir prieskonius.
Masę tepti ant batono ,apibarstyti tarkuotu sūriu ir pašauti į orkaitę + - 20min.
Skanumėlis wub.gif
Atsakyti
Sveikutės, o koks batonas skaniai apskrusta sumuštinių keptuvėje. Nes kai kurie batonai kepa bet nei trupučio neapskrusta ir yra balti.
Atsakyti
QUOTE(iquana @ 2010 06 18, 08:44)
Sveikutės, o koks batonas skaniai apskrusta sumuštinių keptuvėje. Nes kai kurie batonai kepa bet nei trupučio neapskrusta ir yra balti.

man skaniausias Toste (formine duona) ir "Vilniaus duonos"kuri skirta skrudinimui thumbup.gif
Atsakyti
Siūlau tokius sumuštinius -suvožtinius.

Jeigu namuose turime keptų pusryčių bandelių{galima jų nusipirktiP.C.}

Perpjauname bandelę perpus,vieną pusę aptepame "Pesto" padažo sluoksniu.
Avokadą supjaustome ir sudėliojame griežinėlius ant apatinių bandelių puselių.
Ant avokado užklojame bryzelį kumpio{jeigu turime kepto kalakuto,vištienos ,ką turime šaldytuve}
Ant mėsytės klojame pokelias juosteles saulėje džiovintų pomidorų.
Pabarstome truputėliu druskos,pipirų.
Užvožiame likusia bandelės dalimi.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Mano GREITUKAI: per retą tarką sutarkuoju obuolį, apibarstau cinamonu ir cukriuku. Tepu sumuštinį plonai sveisetuku, dedu ant jo tą sutarkuotą ob... su viskuo kitkuo ir trumpam į karštą orkaitę bigsmile.gif
Atsakyti