Man labiausiai patinka ir sumuštinai su lašiša. Sūdau visada pati. Dar skanu upėtakis, sudymas toks pats kaip ir lašišos. Tik apskutiniu metu sumuštiniams naudoju lavašą. Man labai skanu. Plonai supjaustyti lašišą, žalumyno kokio ideti, citrinos gabaliuka, susukti ir skanaus. O dar megstu ruosti tokias tepamas makaliuzes sumuštiniams. Labai patogu, primakaloji, sudedi i užsukamus indelius, ir padedi į šaldytuva.Po to tik trauk ir tepk. Na pvz. suris+virtas kaiušinis + česnakas+ žalumynai+majonezas. Gakima tarkuoti, bet geriau per mesmalė.Dar: virtas kaiušinis+karšto rukymo žuvis+žalumynai+majonezas. Dar: sviestą išsukti su biški ketčupo kad butu graži ružava masė+ smulkiai supjaustyta silkės file. Na karoče galima fantazuoti.
Labai aciu uz tiek daug receptu. Mano vyras kazkaip itartinai siandien ryte pasake: "tu kazko vis skirtingus sumustinius pradejai daryt". Niekada nesuzinos
QUOTE (asara @ Antradienis, 02 Gruodžio 2003, 8:18) |
Labai aciu uz tiek daug receptu. Mano vyras kazkaip itartinai siandien ryte pasake: "tu kazko vis skirtingus sumustinius pradejai daryt". Niekada nesuzinos |
po sio skyrelio atsiradimo ir maniskis nesuprato kas nutiko su mano kulinariniais sugebejimais. tiek skanestu prigaminu, ypac kol vaiko nebuvo
Patys tie chebrytei prie alaus:ant keptos duonos su česnaku (būtų geriau vieno kąsnio sumuštinukai),užtepti nedaug majonezo,uždėti nedidelę juostelę "dūmo skonio" (būtent tokios) silkės file ir griežinuką svogūno.Nu skanu,pasaka.Kas valgė-tas žino ir dar paprašo.
Vakar tvarkiau spintukę virtuvėj ir radau el.sumuštinių keptuvę Jau buvau ir pamiršus
Kiek pamenu darydavau tik
1)su "šlapianke",sūriu,majonezu,kečupu
2)su "pikantiška" mišraine (ferm.sūris,česnakas,kiaušinis,majonezas)
3)su medum
4)su tunu (konservas,svogūnas,pipiras,druskelė ir majonezas)
Kokius įdarus jūs darot karštiems sumuštiniams?
Kiek pamenu darydavau tik
1)su "šlapianke",sūriu,majonezu,kečupu
2)su "pikantiška" mišraine (ferm.sūris,česnakas,kiaušinis,majonezas)
3)su medum
4)su tunu (konservas,svogūnas,pipiras,druskelė ir majonezas)
Kokius įdarus jūs darot karštiems sumuštiniams?
o kaip ten su duo medum ??
QUOTE (meduza @ 2004 02 10, 13:45) |
o kaip ten su duo medum ?? |
Elementariai patepi medum tą baltą duoną ir kepi Čia aš sau darydavau,kai užsimanydavau saldaus, o namie nieko kito nebūdavo .Su uogiene-turėtų gautis kaip "bandukai"
Su uogiene ir suriu
Su kepintais smulkiai pjaustytais sampinjonais, svoguniukais + suris
Su kepintais smulkiai pjaustytais sampinjonais, svoguniukais + suris
burokine tarka sutarkuotas obuolys + cukrus+ cinamonas + grietine
tai galima ne tik desra su suriu deti....
as darau ir su kaisiniu, pomidoro, desros.....
dedu varskes pertrintos si grietine ir cukrumi, gaunasi kaip bandeles....
na kita karta ka turiu ta dedu jei tik tinka ir patinka......
as darau ir su kaisiniu, pomidoro, desros.....
dedu varskes pertrintos si grietine ir cukrumi, gaunasi kaip bandeles....
na kita karta ka turiu ta dedu jei tik tinka ir patinka......
Man labai skanu ant batono riekutes truputi sviestuko uztepti, ant jo skiltelemis pjaustyta be zieveles obuoliuka ir uzdeti fermentinio surio. Saunu i orkaite. Idomaus skonio gaunasi, bet maniskiams tai Karta vienu prisedimu tokiu 10 sukirtau...
Mano receptukai
1)juoda duona(plonai), truputi margarino, ir griezinelis agurko, vel duona, margarinas ir agurkas...ir taip kol nusibosta:)Man skaniausi.
2)Bunant Vokietijoje teko matyti ir tokiu sumustiniu
duonine bandele pjauti per puse, tepti sviestuku, uzdeti negro bucini ir is virsaus uzspausti likusia bandeles dalimi. Sako skanu
3)su ta pacia duonine bandele(pvz Mantingos ar kitokia). Piauti per puse, tepti sviestuko, deti mozarellos gabaleli, pomidora, vel mozarelos, uzdengti likusia dalimi ir porai minuciu ikisti orkaiten.
4)Sumustinis vyrui. Nusiperku prancuziska batona. Pjaustau 15 20cm gabaleliais, pianu pusiau, i vidu sluoksniuoju suri, desryte darzoves, padaziuka. Grazu ir skanu..
1)juoda duona(plonai), truputi margarino, ir griezinelis agurko, vel duona, margarinas ir agurkas...ir taip kol nusibosta:)Man skaniausi.
2)Bunant Vokietijoje teko matyti ir tokiu sumustiniu
duonine bandele pjauti per puse, tepti sviestuku, uzdeti negro bucini ir is virsaus uzspausti likusia bandeles dalimi. Sako skanu
3)su ta pacia duonine bandele(pvz Mantingos ar kitokia). Piauti per puse, tepti sviestuko, deti mozarellos gabaleli, pomidora, vel mozarelos, uzdengti likusia dalimi ir porai minuciu ikisti orkaiten.
4)Sumustinis vyrui. Nusiperku prancuziska batona. Pjaustau 15 20cm gabaleliais, pianu pusiau, i vidu sluoksniuoju suri, desryte darzoves, padaziuka. Grazu ir skanu..