Musus savaitgalio pusrytiniai sumustiniai
Imu formine sumustiniu duona(perku maximoje, pacios maximos kepimo ji plonesne ir buna traskesne), ja iskloju kepimo skarda(pries tai skaroje patiesiu kepimo popieriu) o tada jau gaunasi improvizacija ir saldytuvo valymas nuo ivairiausiu likuciu
patepu majonezu sumaisytu su keciupu, sukraunu ant virsaus visokias desreles, desras, mesos likucius, smulkinto poro, pjaustytu pievagrybiu, jei turiu pasmulkinu paprikos, pabarstau picos prieskoniais, uztarkuoju suriu ir kepu orkaiteje, kol suris net apskrunda. gaunasi tokia didele pica
bet labai patogiai issiima is skardos - kvadraciukais
Laukiant sveciu darau tokius uztepus sumustiniams:
Smulkiai tarkuotas suris+cesnakas+majonezas, aptepu skrudinta duona apibarstau kariu ir uzdedu po griezineli pomidoro. (sitie patys paciausi pas mus, nes pirmieji isnyksta nuo stalo
)
***
Smulkinta silke+smulkintas poras+smulkintas kiausinis+tarkuotas obuolys+majonezas.
***
Tarkuotas suris+tarkuota slapdesre(galima smulkinta kumpeli deti)+tarkuotas kietai virtas kiausinis+majonezas+truputis cesnako+bazilikas
***
Smulkintas sviezias agurkas+krabu lazdeles+svoguno laikai(galima ir pora deti)+smulkinti krapai+majonezas pusiau su grietine arba naturaliu jogurtu+prieskoniukai salotoms (siti buna gaivus toki
)
***
Kepta duona patrinu cesnaku, ant virsaus patepu mojanezo+krienu uztepu, ant virsaus griezinelis rukyto lieziuvio ir ant virsaus sviezias agurkas(siti prie alaus gerai "eina")
Paprastiems sumustiniams dazniausiai naudoju skrudinta sumustiniu duona. Jei perku didele, tai pjaustau kokiom nors formom, pries tai paskrudinus skrudintuve, arba perku tokiais mazyciais kvadrateliais, ji vadinasi "sumustinuku duona". Sita tai superine sumustiniams