Įkraunama...
Įkraunama...

Sumuštiniai - 1 tema

QUOTE(papua @ 2008 10 09, 17:12)
siandien dariausi, super tiesiog thumbup.gif  o siaip bevalgydama prisiminiau, kad butent tokius sumustinius ir as gaudavau darzelyje priespieciams ar pavakariams. ir kmynu arbatos + biggrin.gif

o as tokiu pirma karta Vienoje paragavau, uzejau isalkus i kavinuke kavos ir staiga pamaciau juos.....
Atsakyti
as tai megstu: juoda duona(labiausiai amn patinka ajeru"vichy" firmos, arba ajergu "gardesio") sviestas, ens margarinas nelabai tinka. smile.gif tada surio(labiausiai tinka zementalio) , sviezio pomidoro riekele i pipiriuku be druskytes. 4u.gif
Atsakyti
Gal kada ir buvo pasiūlytas šis receptas, bet aš nemačiau, tai jei užrašysiu ir pasikartosiu, nepykite. Mano pasiūlyti sumuštinukai labai tinka alaus stalui. Pirmiausia duoną supjaustykite nedideliais kvadratėliais, ar juostelėmis ir ją pakepkite aliejuje (kaip įprasta). Kol duona auš, ruoškite aptepą. 200 g varškės, 2 skiltelės česnako, 1 - 2 žalios morkos, majonezo, truputį druskos. Varškę ištrinkite, morkas sutarkuokite smulkiai ir sudėkite į varškę, įspauskite česnako, įdėkite majonezo, jei reikia, truputį druskos ir gerai išmaišykite. Turite gauti kremo tirštumo masę. Ją dėkite į konditerinį maišelį ir užspauskite gėlytes ant duonos. Šie sumuštinukai labai puošia stalą ir noriai valgomi.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Siūlau tokį sumuštinių receptuką
Batono riekeles plonai aptepti sviestu,uždėti ant jų stambiai sutarkuotų obuolių ir po sūrio riekelę.Įdėjus į orkaitę kepti,kol sūris ims lydytis.Tada viršų dar apiberti susmulkintais migdolo riešutais ir dar porą minučių palaikyti orkaitėje 4u.gif
Atsakyti
Skrebučiai
batoną su grūdais supjaustome riekelėmis.Gerai sumaišykite rikotos tarkuotą sūrį susmulkintas žalias alyvuoges,pelėtrūną,česnako laiškus galima svogūno,mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę,pagardinkite pipirais.
Batono riekeles apskrudinkite testryje.Tuomet įtrinkite perpjauta česnako skiltele.
Ant batono galima uždėt sūrio padažo.Ir atskirai dubenėly pateikti pomidorų padažo.Galima pateikti atskirai indeliuose sūrio padažą ir kitame indelyje pomidorų padažą.Šis padažas siūlomas pikantiško skonio mėgėjams.
Atsakyti
Man tai labai skanu orkaitėj kepti, arba dar tokie-

Riekelė juodos (bet kokios) duonos
Sviestas
Česnako skiltelė
Druska

Užtepi sviesto ant duonos, užberi druskos ir aš su svogūno spaustuve išspaudžiu česnaką, apibarstau (galima ir pjaustyt mažais gabalėliais). Skanaus! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mažulka @ 2003 11 28, 12:48)
Na sumuštinių tai jau žinau keletą receptėlių.

Sumuštiniai su krabų lazdelėmis ir pomidorais. Ant batono(bent jau man skaniausia) užtepti sviesto, uždėti krabų lazdeles(perpjautas per pusę) ir uždėti pomidoro griežinėlį.

labai skanu. tikrai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Matti, per visas temas kopini ta pati sakinuka? g.gif lotuliukas.gif
"labai skanu. tikrai smile.gif"
Atsakyti
Pomidorais ir česnakai gardinti duonos skrebučiai
mums reikės juodos duonytės keleto riekučių.
fermentinio sūrio,
porą mėsingų pomidorų,svogūno, pora skiltelių česnako, alyvuogių aliejaus ,bazliko, maltų juodų piprų,druskos
pomidorus palakykite pasūdytame vandeny,tuomet perlikite šaltu vandeniui ir niimame odeles,o minkštimą supjaustome kūbeliais Svogūną sukapojame ,įkaitiname šaukštą aliejaus sudedame pomidorus gardiname pipirais ,druska, pakepiname išimame ir atidedame Česnaką susmulkiname ,į kaitiname likusį aliejų sudedame česnaką,kol apskrus, dedame duonos riekeles.,pakepame iš abiejų pusių ir išimame .
Ant riekelių viršaus tepame pomidorų ir snogūnų .Apibarstome sūrio tarkiais ir puošiame bazilikų lapeliais. g.gif
Atsakyti
as nezinau ar buvo jau tokie sumustiniai, bet musu namuose juos valgom kelis kartus i savaite. Man jie patys skaniausi. Nerasysiu as cia kiekiu, nes manau kiekviena dedam pagal skoni smile.gif
Tai va, siam sumustiniui paruosti reikes:
Sumustiniu duonos,
Grietines,
Majonezo,
Svoguno,
Pomidoru,
Agurko (gali buti zalias marinuotas abra raugintas),
Kiniskos salotos lapu,
Pjaustytos mesytes (man skaniausia su kiauliena),
Virtu kiausiniu.

Ant abieju duonos riekeliu uztepti sumaisyta majoneza su grietine, na ir tada visus kitus produktus galima sudeti thumbup.gif

Siaubelis, vien tik apie si sumustini galvojant man jau seile tysta biggrin.gif
Atsakyti
parasysiu savo neiprasta seimos megstamiausia recepta karstu sumustiniu:

ant sumustiniu duonos tepam sviesto, dedam surio, ir - visa esme - RUDUDU (na toks saldus ir rudas, buna parduotuvese), o ant virsaus dar viena rieke duonos ir kepam sumustiniu keptuvej.

laba skanu, kai noris pakeist nusibodusius sumustinius:))
Atsakyti
QUOTE(ramuneles @ 2008 12 07, 18:39)
parasysiu savo neiprasta seimos megstamiausia recepta karstu sumustiniu:
laba skanu, kai noris pakeist nusibodusius sumustinius:))

g.gif o ta sRududdu kepant nesukietėja??
Atsakyti