Baisiai paprasti ir skanus -bent jau man: "bočiu" duonytė+sviestukas+bananas. Kai isgirdau - negalejau patiketi, kad gali buti skanu...
Dar ant smugio tokie - duonyte, vietoj sviesto tirsta grietine ir pomidoriuko riekeles. KAm reikia dar druskytes Niam niam.
Beje, kazkuri raset, kad labai megstat lasisa - ja galima ir paciai susisudyti, nereikes taip brangiai moketi. Jei idomu - paskykit, parasysiu. Tingiu be reikalo rasinet.
QUOTE (nerez @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 14:21) |
Baisiai paprasti ir skanus -bent jau man: "bočiu" duonytė+sviestukas+bananas. Kai isgirdau - negalejau patiketi, kad gali buti skanu... Dar ant smugio tokie - duonyte, vietoj sviesto tirsta grietine ir pomidoriuko riekeles. KAm reikia dar druskytes Niam niam. Beje, kazkuri raset, kad labai megstat lasisa - ja galima ir paciai susisudyti, nereikes taip brangiai moketi. Jei idomu - paskykit, parasysiu. Tingiu be reikalo rasinet. |
tai aisku kad idomu parasyk ka nes kaina sudytu kosmine o zaliyu tai ketvirtadaliu mazesne
Reikia nusipirkti lasisa, jei pasitikit kad sviezia galima ir saldyta, as dazniausiai perku atsaldyta. Nuplaunu ir visa ta gabala itrinu misiniu is druskos ir cukraus. Pusei kg as imu nubraukta sauksteli druskos ir Truputi maziau cukraus. Siaip pirma karta siulau deti maziau, priklauso nuo skonio kaip megstat. Vienaip ar kitaip veliau lengviau dadeti, jei truks. Istrinam abi puses su siuo misiniu , dedu i lekste, uzdengiu maistine plevele ir i saldytuva parai (ne i kamera). Ir galima valgyti. Ai, pries tai reikia nuplauti. Pjaustyti gabaliukais pabarstyti krapiukais, jei norit paslakstyt konjakeliu ir niam niam
P.S. as ant batoniuko tepu ne sviesta ( kai sumustiakai su lasisa) o toki kremuka is varskes, grietines, majonezo ir citrinos sulciu. Visko reikia po sauksta. Isplaku su mikseriu, jei tingiu ji tept ir siaip sumakaluoju kokiam indeli ir viskas. Skanaus
P.S. as ant batoniuko tepu ne sviesta ( kai sumustiakai su lasisa) o toki kremuka is varskes, grietines, majonezo ir citrinos sulciu. Visko reikia po sauksta. Isplaku su mikseriu, jei tingiu ji tept ir siaip sumakaluoju kokiam indeli ir viskas. Skanaus
O aš tai darau tokius sumuštinius, baltą duoną supjaustau riekėmis, lydytą sūrį sutarkuoju, dedu smulkiai spjaustytą svogūną, įmušu kiaušinį, tepu ant duonos riekeliu. Riekeles dedu į aliejų , kad būtų sūris į apačią kai apkepa apveriu ir apkepu kitą duonos riekę. viskas kepama keptuvėje, ne orkaitėje.
o aprasti sumuštiniai man labai skanu su panemunės pievu sūriu, dar galima dešrytes uždet ir kokią daržove
o aprasti sumuštiniai man labai skanu su panemunės pievu sūriu, dar galima dešrytes uždet ir kokią daržove
Oj kaip idomu pasiskaitineti receptuku,.... Taip skaniai rasot... niamniam...
Okay, as irgi pora geru zinau.
1. toms, kas megsta cesnaka. Trinta cesnaka sumaisom su majonezu, tepam and batono ir uzdedam pomidoro riekute. Sunku isivaizduot, bet tikrai NEPAKARTOJAMAI skanu!!!
2. Isverdam kiausini, sujaustom pievagrybius (zalius), tarkuojam suriuka, desryte (arba krabukus), paprika, majonezas. Viska sumaisom, tepam ant batono. Dar galima kepti "sumustininej".
skanaus!
Okay, as irgi pora geru zinau.
1. toms, kas megsta cesnaka. Trinta cesnaka sumaisom su majonezu, tepam and batono ir uzdedam pomidoro riekute. Sunku isivaizduot, bet tikrai NEPAKARTOJAMAI skanu!!!
2. Isverdam kiausini, sujaustom pievagrybius (zalius), tarkuojam suriuka, desryte (arba krabukus), paprika, majonezas. Viska sumaisom, tepam ant batono. Dar galima kepti "sumustininej".
skanaus!
Prisiminiau dar vieną receptuką, kažkada jis "firminis" pas mane buvo. Sumuštiniai su šprotais. Reikia kietai išvirti 4 kiaušinius, juos supjaustyti kubeliais, pridėti prieskonių, druskytės ir smulkintų porų arba svogūno laiškučių ir sumaišyti su trupučiu majonezo. Sutepti sviestu duoną ar batoną. Ant duonos dėti po žuvelę(galima dvi ir tris) iš šprotų dėžutės, o šalia tos kiaušinių masės. Žinot skonis geras ir atrodo gražiai. Dar galima šprotus su kiaušinių mase sumaišyti (šakute sutrinti), bet vaizdas jau nebe tas. Skanaus!
QUOTE (mazulka @ Penktadienis, 28 Lapkričio 2003, 22:06) |
Prisiminiau dar vieną receptuką, kažkada jis "firminis" pas mane buvo. Sumuštiniai su šprotais. Reikia kietai išvirti 4 kiaušinius, juos supjaustyti kubeliais, pridėti prieskonių, druskytės ir smulkintų porų arba svogūno laiškučių ir sumaišyti su trupučiu majonezo. Sutepti sviestu duoną ar batoną. Ant duonos dėti po žuvelę(galima dvi ir tris) iš šprotų dėžutės, o šalia tos kiaušinių masės. Žinot skonis geras ir atrodo gražiai. Dar galima šprotus su kiaušinių mase sumaišyti (šakute sutrinti), bet vaizdas jau nebe tas. Skanaus! |
Aš panašiai darau, tik kiaušinio trynį ir baltymą atskirai sutrinu, užtepu ant keptos duonos majonezo, užbarstau pusę riekelės baltai (baltymu), pusę geltonai (tryniu), per vidurį dedu šprotuką, o jei vasarą tai iš vienos šprotuko pusės uždedu krapo šakelę, iš kitos salotos lapelį - labai spalvingai atrodo
megstu sumustinius su tunos salotom .
tunos salots: tunos koncervai aliejuje (alieju nupilu lauk),petrazole,svogunas, majonezas/grietine,prieskoniai. viska sumaisyt ir tepti ant duonos/batono.
o lasisa sudau kitaip
tunos salots: tunos koncervai aliejuje (alieju nupilu lauk),petrazole,svogunas, majonezas/grietine,prieskoniai. viska sumaisyt ir tepti ant duonos/batono.
o lasisa sudau kitaip
Mano topiniai sumustiniai:
Ant keptos duonos tepamas majonezas su smulkiais cesnakais ir dedamas pomidoras.
Arba dar megstu tokius sumustinukus:
Ant batono uztepamas sviestas ir aplipdomas tarkuotom kokoso drozlem.Niam niam
Ant keptos duonos tepamas majonezas su smulkiais cesnakais ir dedamas pomidoras.
Arba dar megstu tokius sumustinukus:
Ant batono uztepamas sviestas ir aplipdomas tarkuotom kokoso drozlem.Niam niam
QUOTE (Sfinxute @ Sekmadienis, 30 Lapkričio 2003, 15:30) | ||
tai kaip? |
nuplaunu lasisos file gabaliuka. paimu inda, priberiu ant dugno daug stambios druskos. tada dedu file ir dar ant virsaus pilu daug ir zinoma sonus apklijuoju.uzdedu truputi pipiru ir dziovintu krapu. po paros viska nuplaunu ir dar truputi druskos . tada antra kart nuplaunu ir tik krapu uzberiu, niam niam