Įkraunama...
Įkraunama...

Sumuštiniai - 1 tema

QUOTE(organizatore @ 2008 03 25, 18:35)
siandien kepiausi ryte tuos sumustinukus ir tikrai apsivalgiau  blush2.gif

aha sitie sumustinukai tikrai skanumelis, tik as dar cesnako idedu ir kartais smulkiai pjaustytu krapiuku thumbup.gif
Papildyta:
beje prisiminiau dar viena labai skaniu sumustinuku recepta, nzn gal ir buvo minetas cia, neperskaiciau visos temos blush2.gif
tai va: reikia viena batono puse istepti margarinu, kita puse pamirkyti plaktam kiausiny, deti ant skardos margarinu zemyn, o ant tos puses kur kiausinis deti tarkuoto surio ir kepti orkaitej kol paskrus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutia @ 2008 03 18, 18:31)
Nezinau ar tokiu jau siulete, bet galiu parasyti labai tinka svecius pavaisinti:

Batonas, sviestas, avokadas ir tunas aliejuje: Ant batono uztepi sviesto uzdedi riekele plonai pjaustyto avokado, o ant virsaus tuno aliejuje, nu man tai labai skanu tongue.gif

nu reiks paragaut bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vitule @ 2008 02 26, 14:16)
gal tokie sumuštinukai sudomins, dariau karnavalui daržely tai  thumbup.gif
user posted image
reikės:
mažų bandelių (pirkau IKI)
dešrytės
sūrio
pikantiško padažo
ikrų

bandelę perpjaut per pusę, dėti dešrą, sūrį, užpilti padažo, galima ir salotų ar agurko įdėti, ausytės ir uodega daryta iš dešrytės akys ir nosytė iš ikrų
vaikams labai patiko  wub.gif

Labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
Mūsų šeimoje mėgstamiausi desertiniai sumuštinukai su varške ir obuoliais. Gal pusryčiams ir nelabai tinka, nes reikia šiek tiek padirbėti, bet įtraukiu į procesą vyrą, svečius, jei yra, ir viskas labai greitai pasigamina.
Sumuštiniai kepami orkaitėje, vienai skardai reikia:
1 batono, geriausiai pjaustyto
sviesto užtepti ant batono
2 pok liesos varškės
cukraus pagal skonį
2 kiaušinių
obuolių, maždaug 6 vidutinio dydžio
Visų pirma ištrinu varškę su kiaušiniais ir cukrumi (jei obuoliai rūgštesni, cukraus daugiau), tada per burokinę tarką susitarkuoju obuolius (galima su odele ir be). Tuo metu vyras aptepa batoną sviestu, susidėlioju batoną į skardą, skardos niekuo netepu. Ant batono šaukšteliu uždedu varškės ir tolygiai paskirstau, o ant varškės kraunu obuolius. Ir kepu 200 laipsnių temp, viduriniame aukšte, programa "kepimas iš viršaus ir apačios", maždaug 10 min, kol batonas iš apačios apskrunda.

Skanaus!
Atsakyti
Mano megstamiausi:
Paskrudinto batono riekeles (2vnt)
Neriebus majonezas,
salotos lapai,
darzoves pagal skoni (agurkas, ridikas, poras, svogunas, pomidoras, paprika ir pan)
vistienos krutinele,
Suris,
priekoniai smile.gif

Ant paskrudintu riekeliu tepu majoneza, pabarstau priekoniais, ant vienos is ju sudedu suri, vistiena, darzoves ir kita riekele "uzvoziu" smile.gif
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Gal sumuštiniais ir nepavadinsi,bet mano vaikai pusryčiams dažnai valgo (padarau iš vakaro):

Reikės:
baronkyčių, faršo, ir sūrio.

Baronkytes prikimšti faršo ir kepti.Kai apversit uždėti sūrio,ir dar pakepti. O ant iškeptų uždėti lašelį ketčiupo.
P.S girdėjau,kad ir varške taip daro (bus desertui smile.gif )
Atsakyti
VITULE, gražuolės tavo pelytės thumbup.gif
Atsakyti
[I]Prisiujungsiu ir ašsmile.gif Sorry, jei jau buvo toks receptukas, bet man labai skanūs tokie:

Lašišiukai smile.gif

Paskrudinam sumuštinių duoną tosteryje, keptuvėje truputėlį apkepibnam svogūnus, supjaustytus griežinėliais. Tada aptepam paskrudintą duoną sviestu (ypač skanu naminis kaimiškas sviestas pasūdytas,jei yra galimybė tokio gauti smile.gif ) ant viršaus dedam svogūniuko ir plonai pjaustytos lašišos.

Skanaus thumbup.gif
Papildyta:
Oj, dar prisiminiau, kad kepu skanius sumuštinius orkaitėje, kuriuos labai mėgsta visa šeima. Labai paprasti, gal jau net ir buvo tokie.

Karšti sumuštiniai

Pirmiausiai pasidarau tokia masę sumuštiniams, į kurią dedu, ką tuo metu turiu šaldytuve, bet pagrindiniai ingridientai yra tokie: virta dešra, svogūnai, rauginti arba marinuoti agurkai, paprika, alyvuogės, sūris, pievagrybiai. Galima keisti juos pagal kiekvieno skonį. Visa tai supjaustau mažyčiais kubeliais, sūri sutarkuoju. Tada dedu kečiupo ir majonezo pagal skonį ir pagal tirštumą. Turi būti ne skysta masė, kad su šaukštu lengvai teptūsi ant batono riekelių. Tada "šaunu" į orkaitę ir kepu, kol išsilydo sūris.

Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mažulka @ 2003 11 28, 11:48)
Na sumuštinių tai jau žinau keletą receptėlių.

Sumuštiniai su krabų lazdelėmis ir pomidorais. Ant batono(bent jau man skaniausia) užtepti sviesto, uždėti krabų lazdeles(perpjautas per pusę) ir uždėti pomidoro griežinėlį.

Mano draugė davė paragaut ne su pomidoru,o su kyvi.Laabai skanu thumbup.gif .Pradžioj tai net bijojau paragaut biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(jusumarykay @ 2007 12 12, 21:58)
As noriu pasiulyti greitai paruosiamu, nuostabaus skonio susmustinuku recepta, kuriais puikiai tinka pavaisinti svecius. Sumustiniams reikia:
1. Baltos formines duonos (arba mazu kvadrateliu speciliai sumustinukams, arba jeigu naudojate iprastine skrudinimui skirta duona, galima riekute perpjauti istrizai ir turesite 2 grazius trikampius)
2. Krabu lazdeliu
3. Pomidoro
4. Agurko
5. Skilteles cesnako
6. Majonezo

Duona paskrudiname ant ikaitusios keptuves, bet ne ant riebalu - tiesiog tam, kad
gabaleliai sudziutu, vos vos apskrustu.
Kai duona atsala, itriname ja cesnaku. Ant vienos riekeles puses tepame siek tiek majonezo (jis isigeria i sausa duonele ir suteikia puikaus skonio).
Ant virsaus dedame supjaustytas krabu lazdeles. Padekoruojame agurko ir pomidoro juostelemis/skiltelemis.

Skanaus! Pirstukus galima pasilaizyti:)

labai skanūs sumuštinukai-kas valgė-visiems labai labai patiko. beja, aš ant viršaus dedu marinuotų agurkėlių (pirktų parduotuvėse) griežinėlius. Aš juos labai mėgstu blush2.gif
Atsakyti
Noriu psidalinti su jumis, savo atradimais
As kartais perku juoda duona sumustiniams.Idedu i skrudintuve,dar karsta aptepu alyvu aliejumi.Sudedu idubineli uzdengiu maistine plevele,kol atvesta.Isemus duonele buna skrudinta,bet minksta.Labai gero skonio.Tuomet dedu salotos ja aptepu tepamu suriu ji butinai apibarstau mairunu sausu.Ant virsaus dedu pomidoro. 4u.gif
Atsakyti
aš tai svečiams greit užkąsti darau tokius sumuštinukus:
„kvadratinę“ baltą duoną (spėju, tiktų ir kitokia 4u.gif ) perpjaunu įstrižai, o ant jos dedu tokį užtepėlį: susmulkinta silkės filė (skaniausiai dūmo skonio, bet ir paprasta gerai), keli kietai virti kiaušiniai (taip pat smulkiai kapoti), smulkiai pjaustytas svogūnas (gali būti paprastas, gali būti raudonas, o vieną kartą ir su svogūnų laiškais dariau). Visus čia nurodytus smulkiai pjaustytus ar kapotus ingredientus sumaišau su pipiriukais, druskyte ir majonezu. Tada užtepu ant duonos ir skanaus. Puošybos klausimas kiekvienai asmeniškai pagal skonį: smulkinti krapai, petražolė ar kas kito biggrin.gif
Atsakyti