Įkraunama...
Įkraunama...

Sumuštiniai - 1 tema

o cia mano "pagerinti dietiniai sumustiniai" . ypac lengvi ir skanus wub.gif
user posted image

ant batono riekeliu (as labiausiai megstu perpjautas bagetes) dedame toki idara: smulkiai pjaustytas svogunas, kubeliais pjaustyti 2-3 pomidorai (nulupame odele ir pasaliname seklas, kad butu maziau skyscio. nors jei pomidorai mesingi seklas galima ir palikt), kubeliais pjaustyta mocarela, bazilikas (sviezias ar dziovintas), pipirai, druska pagal skoni. viska kisame i orkaite, ir pakepame kol suris pradeda lydytis... smile.gif

kas bijo koloriju, tai i idara gali nedeti mocarelos. bus labai gaivus sumustiniai su pomidorais. tiesa, as megstu bazilika keisti kalendra (pastaroji turi specifini skoni, kuris ne visiems patinka) ar petrazolem. tiesa, kepti nereikia ilgai, tiesiog batonas turi paskrusti, o pomidorai susilti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 09 rugpjūčio 2006 - 21:19
QUOTE(lanaa @ 2006 08 09, 23:11)
o cia mano "pagerinti dietiniai sumustiniai" . ypac lengvi ir skanus 

Ohoho kaip skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Iš pirmo žvilgsnio pasirodė,kad tai sumuštiniai su lašiša.Galvoju,na ir dietiniai rolleyes.gif blush2.gif

Labai gardžiai atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
sumustiniai atrodo thumbup.gif bet mano yra megstamiausi karsti sumustiniai, su majonezu ir kecupu, desryte ir suriukas plius prieskoniai (paprika arba pipiriukai) pagal skoni. rolleyes.gif
Atsakyti
Skanūs ir paprasti karšti sumuštiniai: sutarkuoji sūrį, dedi majonezą, išspaudi česnako. Gautą masę tepi ant batono riekelių ( jas galima patepti ketšupu ) ir kepi orkaitėje
Atsakyti
man tai patinka tokie , gal ir ne i tema, prie alaus g.gif
supjaustai pagaliukais juoda duona apkepini aliejuj, tada ja istrini cesnaku ir druskyte ir greitai kol karsta apvolioji smulkia tarka tarkuotame fermentiniame suryje. o kai buna sveciu tai is situ lazdu dar sudelioju toki kaip sulini. thumbup.gif tourist5.gif
Atsakyti
as darau toki:ant megstamos duonos uztepi tepamo surio,dedi lasisa ir sviezio agurko su pomidoru.skanu ir gaivu..
Atsakyti
O man tai labai patinka skrudinta batoo riekute sviestukas su prieskoniais storesnis fermentinio surio gabaliukas ir vynuoges pusele...mmmm..iam niam..smile.gif
Papildyta:
O man tai labai patinka skrudinta batoo riekute sviestukas su prieskoniais storesnis fermentinio surio gabaliukas ir vynuoges pusele...mmmm..iam niam..smile.gif
Atsakyti
Siūlau sumuštinius su duoniukais.Užtepam ant jų sviesto ir uždedam silkės gabaliukus.Pusryčiams tai gal ir silkė nelabai tinka,bet šventėm,ar šiap pasisedėjimui pats tas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Medeina @ 2004 02 10, 17:43)
Vakar tvarkiau spintukę virtuvėj ir radau el.sumuštinių keptuvę clap.gif Jau buvau ir pamiršus tongue.gif
Kiek pamenu darydavau tik...
Kokius įdarus jūs darot karštiems sumuštiniams?

Darau dar su mantingos sluoksniuota tešla, o įdarui - konc. persikų puselės. Niam niam kaip skanu, tik pakepti ilgiau reikia, kad vidus iškeptų ir išorė apskrustų tongue.gif

QUOTE(Bureja @ 2004 05 05, 23:24)
dar vienas, nezinau, gal kas ir rashet
varshke ishtrinti, ideti shaukshta grietines, krapu ir nemazai cesnaku, tepti nat duonos  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

ir tiesiai darban pas kolegas ir klientus lotuliukas.gif
O šiaip jaučiu skanu turėtų būt rolleyes.gif

QUOTE(smike @ 2004 05 26, 20:35)
Siandien "atradau" bent jau man super pusrycius! Ir viskas tik del to kad saldytuvas buvo tuscias...  biggrin.gif  Tai va, juoda duona aptepiau dzemu ir pabarsciau sezamo seklomis!  thumbup.gif  manau lygiai taip pat butu skanu ir su kokiais kapotais riesutais ar pan.  Ir greita, ir skanu! Skanaus!  essen.gif

ypatingai kepinta ar skrudinta juoda duona su slyvų uogiene tongue.gif Ir sveika, nekoloringa ir skanu tongue.gif

Dar mes kartais darom tokius egzotiškus sumuštinukus, t.y. paprasti sumuštiniai su dešrytėm, tik vietoj pomidoro ar agurko dedam kivi ar apelsino girežinėlius. Atrodo įdomiai, skonis irgi savotiškas, bet mums patinka cool.gif
Atsakyti
Galiu pasiulyt pigius ir paprastus sumustinukus...
Tinka sulaukus netiketu sveciu, ar siaip vakare ziurint teliko... ax.gif

Batono riekeles pjaustytos (geriausiai atrodo ir skanu, mazytes kvadratines formos batonas)
Pomidorai
Tepamas varškės kremas su žalumynais "Rama Creme Bonjour"
user posted image
Pipiriukas

Uztepam ant riekeles Rama kremo, uzdedam riekele pomidoro ir pabarstom pipiriukais ir druskyte..SUPER drinks_cheers.gif

Atsakyti
mano tai firminai sumuštiniai tokie (juos darau tik tada kai svečių laukiu blush2.gif ):
apkepi aliejuje duonytę arba batoną (batoną kepant aliejaus labai mažai, nes susigeria, duona ne taip). Tada susitarkuoji morkas (stambiau, ne taip kaip bulves), įtarkuoji česnako, viską sumaišai su majonezu. paruoštą masę tepi ant pakepintos duonytės ir uždedi šprotą biggrin.gif kol kas niekas neišpeikė thumbup.gif
Atsakyti