nesuprantu ar as pas bloga gydytoja papuoliau ar kaip. kai nuejau pasitikrinti po antro leliuko ginekologe pasake, kad pas mane yra zaizdele ir viskas.. jokiu tyrimu, jokiu vaistu, o kai sia temele pasiskaiciau tai ir persigandau. gal reik privaciai eit.
baisus padetis - buvau pas gydytoja, kaip ir priklauso, bet niekas net nepaeme jokio tepinelio, apskritai jokiu komentaru... Tik "papleksnojo" per peti ir pasake "sekemes gyvenant"... Kaip dabar zinoti ar nieko blogo pas mane ten nera?? Gal kas Vilniuje zinote kokia gera ginekologe, nes baisingai bijau, kad nieko blogo nebutu, nes su tokia prieziura, kokia yra pas mane, tai... Dekosiu
Jeigu norite privaciai, tai nebloga gydytoja dirba Kardiolitoje, Laisves pr., bet nepigiai kainuoja. Bet man patinka dar, kad gali patekti ta pacia diena ir viskas greit praeina, nereikia laukti eileje, o jei tyrimas blogas tai ir i namus paskambina.
QUOTE(future @ 2007 06 26, 13:50)
Jeigu norite privaciai, tai nebloga gydytoja dirba Kardiolitoje, Laisves pr., bet nepigiai kainuoja. Bet man patinka dar, kad gali patekti ta pacia diena ir viskas greit praeina, nereikia laukti eileje, o jei tyrimas blogas tai ir i namus paskambina.
as ir einu i privatu, Medicinos stebuklas pas Miklaseviciene
nei brangu nei pigu pas ja, nezinau gal normaliai
bet va vis neturiu kada apsilankyti pas ja reiks nueit, nes man ir zaizdele rado, dariausi ZPV ir tipacija, ZPV tai rado, bet del tipacijos aciu dievui neigiami atsakymai, tai nezinau ar cia dziaugtis ar ne
reiks nueit ir istikint, nes antram leliui noriu but pasiruosus
o kur gera gydytoja rasti Kaune?
sveikos, man uz pusantro men bus 21. kai tapau nescia, apsilankiau pas privacia gydytoja, ji sake kad turiu zaizdele kaklelyje (nors as dar negimdziusi, cia mano pirmas nestumas), ir kad turiu ZPV... tik kitam pavidale na jei suprantat ka turiu omeny. sake gal tai savaime praeis tai galiu nesijaudint.
ar sitie du dalykai gali kaip nors paankstinti gimdos kaklelio vezi ar ji sukelti, kas zinot? virusas tas pats, tik kad pasireiskimo budas kitas nei vezio.
ar sitie du dalykai gali kaip nors paankstinti gimdos kaklelio vezi ar ji sukelti, kas zinot? virusas tas pats, tik kad pasireiskimo budas kitas nei vezio.
QUOTE(saturno_sesely @ 2007 06 29, 09:33)
sveikos, man uz pusantro men bus 21. kai tapau nescia, apsilankiau pas privacia gydytoja, ji sake kad turiu zaizdele kaklelyje (nors as dar negimdziusi, cia mano pirmas nestumas), ir kad turiu ZPV... tik kitam pavidale na jei suprantat ka turiu omeny. sake gal tai savaime praeis tai galiu nesijaudint.
O kas tai ZPV????
Kadangi pati neseniai tyriausi ir domėjausi, gal atsakysiu į keleto ankstesnių komentarų klausimus. Žaizdelė kaklelyje būna nuo gimimo, ji atsiranda ne visai tinkamai formuojantis epiteliui gimdos kaklelio srityje. Taip kad gimdžiusi moteris ar ne, nėra skirtumo, žaizdelė gali būti. Ją stebint ir tiriant reguliariai, bėdos išvengiama. Kolposkopiją pataria daryti kas pusę metų, onkocitologinį tyrimą - kartą metuose. Tokiu dažnumu tiriantis vėžio formavimasis būtų laiku aptinkamas ir gydomas (žaizdelė operuojama). ŽPV yra vienas iš galimų vėžio sukėlėjų. Jis plinta lytiniu keliu. Jei su partneriu esate vienas kitam pirmi ir paskutiniai, ŽPV neturėsite.
Dėl skiepo medikai nesutaria. Kai kas tvirtina, kad pasiskiepijus, apsauga nėra šimtaprocentinė. Be to, skiepytis reikėtų jauname amžiuje (berods iki 26 m.).
Dėl skiepo medikai nesutaria. Kai kas tvirtina, kad pasiskiepijus, apsauga nėra šimtaprocentinė. Be to, skiepytis reikėtų jauname amžiuje (berods iki 26 m.).
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 07 18, 22:52)
o jei jau turi ZPV tai nebera prasmes skiepytis? o gal tai nuo vezio apsaugotu?
QUOTE(saturno_sesely @ 2007 07 18, 23:34)
o jei jau turi ZPV tai nebera prasmes skiepytis? o gal tai nuo vezio apsaugotu?
Šito nežinau. Spėju kad nėra prasmės, nes kaip suprantu, skiepijama būtent nuo ŽPV. Bet galiu ir klysti, geriausia pasitarti su medikais
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 07 19, 01:09)
Šito nežinau. Spėju kad nėra prasmės, nes kaip suprantu, skiepijama būtent nuo ŽPV. Bet galiu ir klysti, geriausia pasitarti su medikais
vieni sako taip kiti kitaip
tie kas parduoda skiepa - sako skiepykis ir bus lengviau kovoti su zpv bet mano ginekologe sake, kad kartas tas zpv pats pranyksta kai stiprus imunitetas ir organizmas ji pats sunaikina, tik nezinau kiek tame tiesos