Pritariu, bet siandien turi viena partneri, o ryt, poryt ar kai tau bus 30 gal turesi du, ar atvirksciai, tavo partneris gali tureti du, nes del NIEKO gyvenime negali buti garantuotas...o kaip tada...negi nagus grausies kad tada nepasiskiepyjai...
Gaila, kad as jau negaliu pasiskiepyti, nes man jau virs 30...
Nepykit uz nuomone...
Idomu . Kazkaip su tokia informacija nebuvau sudurusi. O jeigu 26 ir daugiau, tai skiepai jau neveiksmingi
man daktaras sake kad iki 26metu, skiepas veiksmingas 5metus, o poto vel skiepitis.... nezinau ar verta savo organizma nuodyti visokiu vakcinu.... o be sios vakcinos dar kiek ju visokiu yra.... ir zinok kad nori
QUOTE(Verseckiukai @ 2007 05 29, 09:25)
man daktaras sake kad iki 26metu, skiepas veiksmingas 5metus, o poto vel skiepitis.... nezinau ar verta savo organizma nuodyti visokiu vakcinu.... o be sios vakcinos dar kiek ju visokiu yra.... ir zinok kad nori
esu skaiciusi straipsni sia tema, skiepai tinka tik iki 26, bet efektyviausias jis tada kai paskiepijama dar lytinio gvenimo nepradejus paaugle
vienu zodziu trumpai, tai reik skiepytis vos ne 12-15 metu kad ateity butu tai veiksminga
bet is esmes esu skeptiskai pries sia vakcina nusiteikus, cia gi ne nuo gripo skiepai, kuriais pasiskiepijus vistiek sergi
sveikos panos noriu pasakyt kad irgi turejau zaizdele iki pastojimo bet su vaistais pridegino.paskuj kai pagimdziau vel atsirado zaizda tai kai vaikui buvo 9men.padare onkocitologini ir buvo jau CIN 2 lb issigandau verkiau nes pamaniau kad vezys,bet gyd.nuramino padare man ta vadinama konizacija,bet po jos sake sunku vaikeli isnesiot maximum 5-7men.gal kas girdejo ar tai tiesa,nes planuoju 2 vaikeli tai bijau rizikuot?gal dar kas susidure su sia problema?
QUOTE(juliukas888 @ 2007 06 06, 20:25)
sveikos panos noriu pasakyt kad irgi turejau zaizdele iki pastojimo bet su vaistais pridegino.paskuj kai pagimdziau vel atsirado zaizda tai kai vaikui buvo 9men.padare onkocitologini ir buvo jau CIN 2 lb issigandau verkiau nes pamaniau kad vezys,bet gyd.nuramino padare man ta vadinama konizacija,bet po jos sake sunku vaikeli isnesiot maximum 5-7men.gal kas girdejo ar tai tiesa,nes planuoju 2 vaikeli tai bijau rizikuot?gal dar kas susidure su sia problema?
Tai gerai, kad iskarto konizacija dare, o del pastojimo ir mano gydytoja sake, kad gali buti sunkiau isnesioti, bet cia kitos ir be to sunkiai isnesioja, tik negalima 6 men po proceduros pastoti, pries tai pasidaryk dar onkocitologini tyrima.
O as kaip suprantu CIN 2 ..tai jau rodo odos pakitimus....tai visai negerai....
Ar as neteisi
Nenoriu gasdinti nes ir pati dar laukiu rezultatu
Na taip isejo, kad man metai iki pastojimo buvo atlikta gimdos kaklelio konizacija. Nestumo pabaiga buvo gana sunki, kadangi pirma diena dekretiniu atostogu atsiduriau ligonineje del gresiancio prieslaikinio gimdymo. Beveik du su puse menesio pragulejau lovoje - jokiu fiziniu darbu,jokiu pasivaiksciojimu, maista tik pasisildydavau mikrobangineje. Turejau gimdyti sausio 17 d., bet vaikelis gime sausio 2 d.
Po konizacijos sutrumpeja gimdos kaklelis ir jis gerokai silpnesnis, todel ir sunku vaikeli isnesioti.
na as taip pat buvau pas gydytoja ir man pasake kad yra aizdele, paeme tepineli, ir sake kad reiks tikrintis kiekvienais metais. dabar dar laukiu atsakymo bet labai jau neramu. pries gimdyma viskas buvo lyg ir gerai
Laba,
Visai netycia radau sia tema, paskaiciau ir susimasciau, kad ir man reiktu pasitikrinti, kadangi po pirmo nestumo nebuvau beveik 4 metus, o antrakart pastojus irgi nieks netikrino. Pasiskambinau gydytojai ir kita diena jau buvau pas ja. Ir kagi, pas mane rado didele zaizda, iskart padare kolposkopija ir siandien skambina gydytojos sesele ir sako, kad tepinelis blogas, reik vel pas gydytoja Jauciau, kad bus kazkas negerai, nes gydytoja kol neapziurejo buvo tokia linksma, juokavo, o kai tik paziurejo, sypsena is veido tik dingo, visa surimtejo. Blyn, rytoj vaziuoju ilsetis prie juros, o nuotaikos nera visai. Gydytoja minejo, kad reiks dar viena tyrima daryti, tik nepasake koki, nes atseit po kolposkopijos jo iskart negalima daryti, galima daryti tik po savaites. Gal kas zinot koki tyrima man dar gali daryti?
Visai netycia radau sia tema, paskaiciau ir susimasciau, kad ir man reiktu pasitikrinti, kadangi po pirmo nestumo nebuvau beveik 4 metus, o antrakart pastojus irgi nieks netikrino. Pasiskambinau gydytojai ir kita diena jau buvau pas ja. Ir kagi, pas mane rado didele zaizda, iskart padare kolposkopija ir siandien skambina gydytojos sesele ir sako, kad tepinelis blogas, reik vel pas gydytoja Jauciau, kad bus kazkas negerai, nes gydytoja kol neapziurejo buvo tokia linksma, juokavo, o kai tik paziurejo, sypsena is veido tik dingo, visa surimtejo. Blyn, rytoj vaziuoju ilsetis prie juros, o nuotaikos nera visai. Gydytoja minejo, kad reiks dar viena tyrima daryti, tik nepasake koki, nes atseit po kolposkopijos jo iskart negalima daryti, galima daryti tik po savaites. Gal kas zinot koki tyrima man dar gali daryti?