QUOTE(gabute @ 2007 03 29, 12:49)
Sveikos,
Neturiu tikslo Jusu gąsdinti, bet noriu paraginti. Po gimdymo būtinai išsireikalaukite onkocitologinio tyrimo, jei netinkate pagal amžių darykites mokamą, nepagailėkite pinigų. Kaip pavyzdį papasakosiu savo istorija: nuo senų laikų turiu žaizdelę ir ŽPV virusą(,man 25 metai), prieš gimdymą viso onkocitologiniai tyrimai būdavo geri. Po gimdymo išsireikalavau, kad vėl padarytų tyrimą, nors gydytoja atkalbinėjo, kad žaizdeles čia visos beveik turi ir t.t., tyrimas parodė CIN1 neva tai gali būti infekcija, maža ka neva po gimdymo gal. Po 3 mėn. vėl pasidariau tyrimus (nors man rekomendavo po 6 mėn ateiti), sako jau CIN3 (tai reiskia paskutinis laiptelis iki vežio). Aisku gavau siuntima i onkologini, ten nieko nedare, taip mėnesį prasistumdžiau, gavau kita siuntima ir tiesiu taikymu i gimdymo namus(tyzenhauzų g.),o ten iš karto konizaciją (vietoj gydytojos rekomenduotos biopsijos)/ Ir pasirodo, po viso ko, kad jau 0 vėžio stadija.
O po gimdymo nepraejo net 7men, taigi faktiskai per 3-4 men nuo lengvos infekcijos iki 0 stadijos vežio. Palatoje aš ne viena tokia buvau.
Taigi kas turite rizikos laipsni šiai ligai nelaukite, cia net amžius įtakos neturi, juk paprastai sakoma, kad vėžys nuo 30m. atsiranda, net juokinga per ašaras
Mylėkite ir rūpinkitės savimi, raskite laisvą minutę pasirūpinti savo sveikata.
Labukas,
nusprendziau parasyti, nes turejau labai panasiu problemeliu, o po tavo laiskelio ir visai ne kaip pasijutau
Keturi menesiai pries pastojant buvo daryta gimdos kaklelio konanizacija (buvau tik atsventus 23 gimtadieni
), nes aptiko cin3, po operacijos paaiskejo, kad panasu, jog visdelto buvo cin2, bet ir tai dar visiskai neaisku
...Kaip ir pridera, 3 menesiai po operacijos nuejau pasitikrint onkocitologiniam tyrimui, atsakymai buvo geri. Tada privalejau pasirodyti po 6 menesiu, bet kadangi jau turejau po truputi bepradedanti augti pilvuka, kazkaip nusprendziau nenervuoti saves, nes nestumas ir taip nebuvo visiskai sklandus, teko ne karta paguleti ligoninej,todel nusprendziau sia procedurele atideti po gimdymo. Jau eina 4-as menuo po gimdymo, vis ruosiuos nukeliauti pasitikrint, bet ir kazkaip vis neprisiruosiu, taip bijau, kad sakes
Jei, tfu tfu tfu..., ka nors rastu, juk net operuotis gulti dar taip greit nenoreciau, nes dukryte maitinu pati ir ta cezario operacija dar taip neseniai daryta...Kazkaip norisi tiketi, kad dabar bus viskas gerai, bet vat gaila, kad yra galimas ir kitas variantas, ypac, kai dar esi rizikos grupej
Na, bet va sulauksiu "savo dienu" ir po ju turbut ilgai nelaukus teks pasitikrint, kiek cia taip betempsiu...
Dar turiu toki klausimeli, turbut girdejai, apie nauja vakcina, pries gimdos kaklelio vezi? Kaip jau ir paciai teko atkest operacijas, tai gal kalbejaisi su daktarais ir klausei, ar ji padetu tokioms kaip mums, esancioms padidintoj rizikos grupej, ir jau turejusioms tokiu problemeliu?Parasyk, jei ka girdejai,buciau dekinga ( siaip vakcina tai nepigi, bet jei tai ne vien tik reklaminis blefas o tikrai padetu, tai gal kaip nors ir susitaupytume).