Įkraunama...
Įkraunama...

Moterys nedelskite

QUOTE(Tomassella @ 2010 02 11, 18:20)
labas  smile.gif  tas skiepas sudarytas is dazniausiai gimdos kaklelio vezi sukelianciu virusu, bet ne visu, o kuris butent virusas gali sukelti GKV neaisku, kaip loterijos bilietas, vakcina pades ar ne. Mano gine tai skeptiskai ziuri i situos skiepus ir nerekomendavo skiepytis, kai uzklausiau, papasakojo kame esme. Sako cia daugiau farmacininku triukas. Ir tiesa, kad jis naudingas gali buti tik lytiniu santykiu neturejusioms merginoms.

Pas mus deja pries skiepijant nepatikrina koki virusa moteris nesioja (ir/ar isvis yra uzsikretusi), todel dalis skiepu ir yra neveiksmingi 4u.gif
O GKV dazniausiai sukelia ZPV viruso 16 ir 18 tipai.
Papildyta:
QUOTE(Swetty @ 2010 03 20, 14:12)
As pagimdzius jau virs 5 menesiu, bet esu anglijoj ir nezinau net kaip prasyti, kad atliktu toki tyrima..ir isviso ar jie cia tai atlieka.. doh.gif

Anglijoj atlieka, nemokamai 4u.gif
Atsakyti
Pasitikrinti kiekviena turėtų, nepriklausomai po gimdymo, ar prieš gimdymą. Man blogi pakitimai (carcinoma in situ) atsirado tik praėjus 12 metų po gimdymo. Turėjau operaciją, išpjovė kas negerai ir toliau gyvenu ir tikiuosi, kad niekas neatsinaujins. Dar ir vaikelį planuoju turėti wink.gif
Dėl skiepų prisiklausiau taip pat daug nuomonių dėl komercinių triukų. Geriausia skiepytis iki lytinių santykių pradžios. Vėliau, manau jau nelabai kas ir padės, juolab, kad net 80 procentų turi ŽPV virusą. Net jei abu partneriai jo neturi, jo atsiradimą gali įtakos ankstesni partneriai. Šie virusiukai tai užmiega, tai atsibunda ir pradeda "darbuotis". Aš pati turiu tokį virusą, todėl labai abejoju ar skiepas man padės juo atsikratyti. Nesu radusi nei vieno rimto mokslinio straipsnio dėl skiepų naudos ŽPV profilaktikai. ŽPV kolkas nepagydomas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 21 rugsėjo 2010 - 13:15
O čia tai prigąsdinai...pas mane yra viena LABAI didelė žaizda, man daktarė yra liepusi privalomai tikrintis. Neseniai pagimdžiau ir net pamiršau, kad man reikia pasitikrinti... Grįšiu į Lietuvą, būtinai lėksiu pas gydytojos..
Atsakyti
kada po gimdymo gali daryt taa tyrima? g.gif
Atsakyti
Man 23 metai, dar negimdžiusi. Turiu žaizdelę. Aš dariausi PAP tepinėlį ir atsakymas, kad viskas gerai. Tai ar reiktų darytis dar dėl ŽPV?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amatevi: 03 lapkričio 2010 - 18:14
sveikutes smile.gif rasau cia, kadangi nezinau kur daugiau kreiptis, isskyrus gydytoja, zinoma smile.gif uzpuole mane netiketai, mano nuomone, pienlige, kadangi pasidomejus internete visi pozymiai atitinka unsure.gif zodziu, ryte atsikelus eme ziauriai niezteti, persteti, susirupinau kodel taip yra, o gi pasiziuriu, ten viskas istine, paraude ir po kiek laiko eme ir skaudeti stipriai, negaliu net vaikscioti normaliai, atsisesti taip pat, net kelnaiciu nesidedu, kad maziau dirgintu. gal pacios esate su kazkuo panasaus susidurusios ir galbut galetumete informuoti kaip tai gydetes.. buciau dekinga smile.gif na, o as laukiu pirmadienio ir visomis keturios leksiu pas ginekologa doh.gif
Atsakyti
Zvakutes nuo pielniges arba tepalas (tik tepalas leciau suveikia), o geriamus vaistus israso tik gydytojai. Bet kiek teke zvakutes visuomet padeda, kokios - gali patarti vaistininke (esme kainoje kuri svyruoja nuo 15 iki ....) , kartais perku ir pigiausias GYNALGIN. As tai tikrai neiskesciau iki pirmadienio sad.gif
Atsakyti
dabar kaip tik ruosiuosi keliauti pas gydytoja smile.gif iskesti nebuvo sunku, nes vakar tinimas praejo ir geriau del to jauciausi, skausmo nebejauciau.. tai kad savaitgaliais nerasi dirbanciu gydytoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2010 09 29, 19:55)
O čia tai prigąsdinai...pas mane yra viena LABAI didelė žaizda, man daktarė yra liepusi privalomai tikrintis. Neseniai pagimdžiau ir net pamiršau, kad man reikia pasitikrinti... Grįšiu į Lietuvą, būtinai lėksiu pas gydytojos..

Pas mane irgi yra ta zaizdele, bet kadangi maitinu pati, tai del onkocitologinio tyrimo sake pasirodyti tik po 6 men. Nezinau kodel, bet sake, kad dabar rezultatai butu netikslus.
Atsakyti
tepineli nemokamai daro jau nuo 25m., kokiu periodiskumu galima nemokamus tyrimus gauti, nzn, bet tikrai daro.
Atsakyti
QUOTE(G.A.M.A. @ 2011 01 15, 23:59)
tepineli nemokamai daro jau nuo 25m., kokiu periodiskumu galima nemokamus tyrimus gauti, nzn, bet tikrai daro.

Kas 3 metus finansuoja valstybė, jei nori dažniau poliklinikoje ~20 lt. privačiai nuo 60 lt.
Atsakyti
o man jau gal kokius 5kartus eme citologini tyrima,ir netgi trecia nestumo menesi ir 2,5 men. po gimdymo,aciu dievuliui pakolkas viskas gerai.okaip savo noru norejau pasidaryt tai mokejau 8lt
nestumo metu ir po gimdymo tyrima eme KMUK nemokamai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zvimbute: 24 sausio 2011 - 13:15