Įkraunama...
Įkraunama...

Moterys nedelskite

O ar tiesa, kad pasiskiepyti nuo gimdos kaklelio vezio galima tik iki 26 metu??? Man drauge taip sake... g.gif Nes man dabar 27 neseniai sukako, vaikeli pries keleta menesiu pasigimdziau, ir galvoju kad reikia pasiskiepyti...bet tai jau pavelavau taip iseina??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 03 25, 18:19)
O ar tiesa, kad pasiskiepyti nuo gimdos kaklelio vezio galima tik iki 26 metu??? Man drauge taip sake... g.gif  Nes man dabar 27 neseniai sukako, vaikeli pries keleta menesiu pasigimdziau, ir galvoju kad reikia pasiskiepyti...bet tai jau pavelavau taip iseina???  g.gif

labiausiai rekomenduotinas amzius skiepytis yra paauglyste,kol zmones dar negyvena aktyvaus lytinio gyvenimo. Po to jau skiepai dazniausiai buna neefektyvus. Dabar kai jau esi gimdziusi,pasikonsultuok su gydytoju apie tuos skiepus,nes,manau,kad nerekomenduos. Pirmiausia dabar tau svarbiausia pasitikrinti nuo gimdos kaklelio vezio, ir tik jei viskas gerai ir esi sveika - tada jau apie skiepus galvoti galima.
Pati neseniai dariausi ta tyrima - irgi rado kazka,bet cia Anglijoj nesako nei ka nei kaip - tik kad tai ne vezio stadija dar ir nera del ko jaudintis. Po pusmecio pakartotina tyrima paskyre. Ir svarbiausia,kad nei as nei vyras 'na lieva' netraukiam. Atrodytu,nera is kur uzsikrest kuo nors,bet sitos infekcijos matyt po gimdymo suaktyveja; uztat ir daro tuos tyrimus gimdziusioms arba nuo 26m.
Prisidedu prie raginimu visas tikrintis,nes tikrai bjaurus dalykas tas gimdos kaklelio vezys - jokiu pozymiu neturi,savijautos niekaip neitakoja ir atrandamas tik butent si tyrima darantis. Tai reiskia,kad net vaikstant pas ginekologa reguliariai,bet nedarant sito tyrimo,neimanoma zinoti ar nera rizikos susirgti gimdos kaklelio veziu.
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 03 25, 22:19)
O ar tiesa, kad pasiskiepyti nuo gimdos kaklelio vezio galima tik iki 26 metu??? Man drauge taip sake... g.gif  Nes man dabar 27 neseniai sukako, vaikeli pries keleta menesiu pasigimdziau, ir galvoju kad reikia pasiskiepyti...bet tai jau pavelavau taip iseina???  g.gif

Labas,

Rekomenduojama skiepytis iki 26 metų, tik dėl to, kad atlikti tyrimai tokioje amžiaus grupėje, t.y. nuo 16 iki 26 metų. Aš asmeniškai skiepijausi 30 metų. Reikia tik pasidaryti tyrimą, ar nesi užsikrėtusi ŽPV.
Atsakyti
QUOTE(Teta Anna @ 2009 03 10, 08:30)
UK daro tyrimus nuo 25 metų, atsiunčia kvietimą. Tikrinausi, prieš metus  ax.gif .

Sveika,
kiek supratau jus dabar anglijoje, o gal galima suzinoti nuo ko pradeti cia anglijoje norint pasitikrinti del gimdos kaklelio vezio, nors anglijoje jau 3 metai bet dar nei karto nebuvau pas daktaru nes to paprasciausiai nereikejo (aciu Dievuliui) bet siaip tai noreciau pasitikrinti, nes kai labai senai buvau lietuvoje tai sake kad zaizdele yra ir siaip reiktu tyrimus pasidaryti, na bet tada ne tas buvo galvoje, o dabar visai noreciau pasitikrinti kad ramiau gyventi butu.

Ir is viso negimdziusios moterys ar gali susirgti veziu???
Aciu uz komentarus
Atsakyti
Ir negimdziusios moterys gali susirgti veziu, netgi vezys gali padaryti taip, kad daugiau ta moteris niekada negales pati susilaukti vaiku.
Atsakyti
QUOTE(mukuki @ 2009 04 09, 20:12)
Sveika,
kiek supratau jus dabar anglijoje, o gal galima suzinoti nuo ko pradeti cia anglijoje norint pasitikrinti del gimdos kaklelio vezio, nors anglijoje jau 3 metai bet dar nei karto nebuvau pas daktaru nes to paprasciausiai nereikejo (aciu Dievuliui) bet siaip tai noreciau pasitikrinti, nes kai labai senai buvau lietuvoje tai sake kad zaizdele yra ir siaip reiktu tyrimus pasidaryti, na bet tada ne tas buvo galvoje, o dabar visai noreciau pasitikrinti kad ramiau gyventi butu.

Ir is viso negimdziusios moterys ar gali susirgti veziu???
Aciu uz komentarus

Zinoma, ir negimdziusios gali susirgti.
UK uzsiregistruoji pas GP ir pasakai, kad nori pasidaryti smear test. Moketi uz tai nereikia. Jei turesi dar kazkokiu klausimu, parasyk man az.
Atsakyti
QUOTE(valkiria @ 2009 05 01, 22:30)
Zinoma, ir negimdziusios gali susirgti.
UK uzsiregistruoji pas GP ir pasakai, kad nori pasidaryti smear test. Moketi uz tai nereikia. Jei turesi dar kazkokiu klausimu, parasyk man az.

smear tai yra iprastas tepinelis, o butent del vezio tai vadinasi PAP test
Atsakyti
labai naudinga informacija cia radau, dekui merginos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~mama mia~: 04 gegužės 2009 - 11:42
As gimdos kalelio tyrimus darau kas metai, nes musu seimos moterims gimda yra jautri vieta. Buvau dar jauna, negimdziusi, bet zaizda ant gimdos kaklelio turejau. Nors turejau ir turiu tik viena lytini partneri, bet polinomos virusas prie mano zaizdeles prisikabino. Buvo rastas net lasteliu pakitimas, suragejimas. Buvau issigandusi, nes tai jau kelias vezio link. Kazkokio stebuklo budu, po gimdymo viskas susitvarke. Darau tyrimus kas metai savo lesomis, nes nepatenku i amziaus grupe, kurioms tyrimai daromi nemokamai.
Atsakyti
Ačiū, kad priminėte apie šį tyrimą 4u.gif . Eisiu pasitikrinti ir visas raginu tai padaryti dėl savo stebuklų, dėl savo artimų žmonių ir dėl savęs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hytka @ 2009 05 04, 13:42)
As gimdos kalelio tyrimus darau kas metai, nes musu seimos moterims gimda yra jautri vieta. Buvau dar jauna, negimdziusi, bet zaizda ant gimdos kaklelio turejau. Nors turejau ir turiu tik viena lytini partneri, bet polinomos virusas prie mano zaizdeles prisikabino. Buvo rastas net lasteliu pakitimas, suragejimas. Buvau issigandusi, nes tai jau kelias vezio link. Kazkokio stebuklo budu, po gimdymo viskas susitvarke. Darau tyrimus kas metai savo lesomis, nes nepatenku i amziaus grupe, kurioms tyrimai daromi nemokamai.

Ir man buvo rastas lasteliu pakitimas tai patare per metus pastot ir po pusmecio pasidaryt tyrima is naujo, dabar mano mazuciui jau 4.5men tai iki tyrimo kartojimo liko 1.5men, baisiai neramu laukt unsure.gif Kad ir man toks stebuklas kaip Jums ivyktu....
Atsakyti
As dabar laukiu atsakymo rolleyes.gif

Raginu visas nuolat darytis si tyrima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 31 gegužės 2009 - 08:56