Įkraunama...
Įkraunama...

Moterys nedelskite

Man ir tepineli paeme,tai visa savaite vaiksciojau kaip ant adatu,nes mano drauge yra veziniu lasteliu ir ji mano metu,tai persigandau,bet kai suzinojau atsakyma apsidziaugiau,atsakymas kad vezio ner smile.gif smile.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, po gimdymo kada jau galima citopatologini tepineli daryti ?
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2008 11 26, 17:16)
Gal kas zinot, po gimdymo kada jau galima citopatologini tepineli daryti ?

Tikrai ne anksciau nei po 6sav.
Atsakyti
Kai buvau grįžus į LT pasidariau tyrimus, ir atsakymą gavau, kad viskas tvarkoje thumbup.gif , tai taip ramu pasidarė. Na, kaip sakoma ant lauro lapų užmigti negalima, reikia tikrintis kiekvienais metais.
Atsakyti
QUOTE(Rita_M @ 2008 11 28, 01:36)
...reikia tikrintis kiekvienais metais.

Sveiki
Kiek aš žinau, tai iki 35 metų tepinėlį rekomenduojama atlikti kas 2 metai, vėliau - kasmet. O dėl ginekologo apžiūros - rekomenduojama 2 kartus per metus, rečiausiai - kartą per metus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as irgi turiu zaizdele, pagimdzius negerai susiuvo,ir va jau du su virs metai kaip su ja vaikstau irgi turiu ZPV, amzinai uzdegimai ir uzdegimai,kai buvau pries kokius 5men, tai buvo rade cista gan didele, bet po savaites vaistu vartojimo,kaip ir dingo... dabar kita savaite ruosiuosi vel keliauti pas gydytoja, darysiuos visus kiek imanoma tyrymus ir ziuresiu... esu rizikos grupej, juolab,kad mama nuo gimdos kaklelio vezio mire verysad.gif pastoviai isskyros, nebegaliu... sakiau bandysiu tartis del operacijos,kad persiutu normaliai ta kakleli,man nesenai 23m suejo, tai nezinau ar darys ta operacija, sakau tom kurios dar gimdys nerekomenduoja, bet taip gyventi nebesinori...
Atsakyti
visko dabar as cia nesuskaiciau, bet yra skiepas nuo kaklelio vezio g.gif
apie 400lt berods kainuoja..
sakiau, gal reikes pasidaryt.. kita savaite anyway einu pas gine, tikrintis del vezio g.gif
Atsakyti
na del to skiepo tai nezinau, teko girdeti,kad jis labiau veiksmingas, dar nekaltoms mergaitems, kurios neturejo lytiniu santykiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Yyy @ 2008 11 28, 15:38)
visko dabar as cia nesuskaiciau, bet yra skiepas nuo kaklelio vezio g.gif
apie 400lt berods kainuoja..
sakiau, gal reikes pasidaryt.. kita savaite anyway einu pas gine, tikrintis del vezio g.gif

Mano gal gana skeptiska nuomone, bet su tai skiepais schmoll.gif be to geriausia skiepyti mergaites, neturejusias santykiu, tada skiepas apsaugo nuo ZPV ir kiek zinau lyg skiepas maximum iki 26 metu, aisku sumokejus padarytu ir 60-metei, be to skiepijama tris kartus tai kaina gaunasi ~ 1200lt. aisku tai niekis palyginus su liga, bet ar tas skiepas is ties yra toks geras, o be to dar po 10 metu paaiskes, kad zinotes visai ne tie nelemtieji ZPV 16, 18 ir nnn. genotipai pagrindiniais ligos sukelejai doh.gif Cia zinoma tik mano nuomone, tikrai linkiu visom nesirgti, stiprinti imuniteta, ir netureti to baubo savyje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2008 11 28, 14:39)
Sveikos, as irgi turiu zaizdele, pagimdzius negerai susiuvo,ir va jau du su virs metai kaip su ja vaikstau irgi turiu ZPV, amzinai uzdegimai ir uzdegimai,kai buvau pries kokius 5men, tai buvo rade cista gan didele, bet po savaites vaistu vartojimo,kaip ir dingo... dabar kita savaite ruosiuosi vel keliauti pas gydytoja, darysiuos visus kiek imanoma tyrymus ir ziuresiu... esu rizikos grupej, juolab,kad mama nuo gimdos kaklelio vezio mire verysad.gif pastoviai isskyros, nebegaliu... sakiau bandysiu tartis del operacijos,kad persiutu normaliai ta kakleli,man nesenai 23m suejo, tai nezinau ar darys ta operacija, sakau tom kurios dar gimdys nerekomenduoja, bet taip gyventi nebesinori...

Operacija jei reikalinga padarys -nesvarbu kokio amziaus.
Saunuole, kad priziuri save, o ne apleidi sveikata, blogiausiu atveju gydytojai negales pasakyti: OI, O KUR JUS BUVOTE PRIES 10 METU doh.gif nes tu uzbegsi visai tai velniavai pries akis.
O jei kartojasi grybeliai-pagydyk vyra, nes jie nejaucia, o mums apsigydzius vel atgal parnesa doh.gif Man po vaiko gimino nei karto tfu,tfu nebuvo nieko(o anksciau vargau,vargau) bet aisku islindo ponas didenybe Ca In Situs(cia jie taip israsuose vadina musu bauba)
Atsakyti
Na bet kad man nei karto apie joki grybeli nebuvo uzsiminusi g.gif blush2.gif na stengiuosi rupintis, su vyro pagalba, nes tas lankymasis pas ginekologe, mane jau vemti vercia ir kartais taip norisi spjauti ir nebeiti...bet va vyras vis nugruda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2008 11 28, 15:04)
na del to skiepo tai nezinau, teko girdeti,kad jis labiau veiksmingas, dar nekaltoms mergaitems, kurios neturejo lytiniu santykiu g.gif

QUOTE(gabute @ 2008 11 28, 15:08)
Mano gal gana skeptiska nuomone, bet su tai skiepais  schmoll.gif  be to geriausia skiepyti mergaites, neturejusias santykiu, tada skiepas apsaugo nuo ZPV ir kiek zinau lyg skiepas maximum iki 26 metu, aisku sumokejus padarytu ir 60-metei, be to skiepijama tris kartus tai kaina gaunasi ~ 1200lt. aisku tai niekis palyginus su liga, bet ar tas skiepas is ties yra toks geras, o be to dar po 10 metu paaiskes, kad zinotes visai ne tie nelemtieji ZPV 16, 18 ir nnn. genotipai pagrindiniais ligos sukelejai  doh.gif  Cia zinoma tik mano nuomone, tikrai linkiu visom nesirgti, stiprinti imuniteta, ir netureti to baubo savyje  mirksiukas.gif

g.gif
na nelabai zinau, as tai supratau, kad amzius neturi reiksmes ir pakanka 1karto g.gif ir kad nekaltom veiksmingiau, tai logiska, bet man atrode, kad veiksminga ir kaltom biggrin.gif
bet jei ji reik kartot, tai suma susidaro blink.gif
Atsakyti