Įkraunama...
Įkraunama...

Moterys nedelskite

QUOTE(Diana L-B @ 2008 05 10, 22:50)
Neperskaičiau visos temos labai atidžiai, bet neužtikau, ar žinot, kad dabar vyksta akcija nežinau, ar tik Kaune, ar ir visoje Lietuvoje - papilomos virusas tiriamas NEMOKAMAI. Reikia tik siuntimo iš savo ginekologo, tyrimą paima KMUK, 22 kab. Reikia registruotis telefonu. Skubėkit  rolleyes.gif , nes sake, kad vyks jau neilgai!
Šiaip apie tai aš pati perkaičiau šeimos gydytojų klinikoje (KMUK), bet man atrodo, yra info visose gydymo įstaigose.

kas tai per virusas??? g.gif
Atsakyti
Skaityk temos pradžioje.
Yra 2 jo formos, agresyvios, iš kurių išsivysto gimdos kaklelio vėžys. Kitos formos mažiau kenksmingos.
Atsakyti
Merginos pasidalinsiu dziugiomis naujienos, pasirodo ZPV ir agresyviosios formos gali pranykti drinks_cheers.gif As jau buvau save nurasiusi nes turiu 16 genotipa ir kai gydytoja primigtynai siule dar karta pasidaryti tyrima vis sakiau, o kam pinigus mesti visvien turiu, o pasirodo nerado nei 16 nei 18, paskaiciau straispnius ogi raso, kad galimas isgyjimas
„ Jeigu stiprus imunitetas, per vienerius metus 70 proc., o per dvejus metus – 90 proc. ŽPV iš užsikrėtusiųjų organizmo pasišalina savaime. Metams bėgant išnykimo tikimybė mažėja, nes imunitetas silpnėja. Kuo jaunesnė moteris užsikrėtė, tuo didesnė tikimybė, kad virusas išnyks savaime. Jeigu moteris vyresnė nei 30 m., tikimybė, kad jos organizmas apsivalys, sumažėja,“ – aiškino gydytoja. "
http://www.sveikaszm...r...&subtema=12
Aisku tai nereiskia, kad virusas neatsinaujins pakeitus partneri ar nusilpus organizmui. Taigi ir toliau visos rupinames savimi 4u.gif ir neapsileidziame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2008 04 30, 09:08)
Labas,

Kuri vėžio stadija tau buvo? Kaip gydė?

Labas.Turejau 6 kursus chemijos ir 25 svitinimo.Tai pat du kartus svitino is vidaus.Bet gimdos nepasalino...
Atsakyti
sveikos,gal kas zinote ka reiskia suragejimas lasteliu,atsakyma perskaiciau isvadose.dabar niekaip neiseina ta mintis is galvos.
Atsakyti
Gal kas bandete gimdos kaklelio pakitimus salinti radiochirurgijos metodu? Pasidalinkite patirtimi.
Gydytoja pasiule si metoda, bet niekur nerandu atsiliepimu apie ji.
Atsakyti
Tik pradejau skaityt tema ir nebenoriu testi, citologija butina darytis
Gimdziau sausio gale (del kilusiu komplikaciju cezaris) , po dvieju menesiu nuejau pas gine pasitikrinti, viskas gerai tik jauciau diskonforta smileysex.gif: metu ir skundziausi isskyromis gelsvos spalvos paeeme citologini tepineli, ir itare maksties uzdegima israse zvakuciu, po savaites taip ir nenuejau atsakymo i poliklinika , po poros dienu skambino ir ieskojo manes is poliklinikos, susirado net per mano tevus ! Citologinis parode sunkia priesvezine bukle ! (po gimdymo vos 2.5 men praeje ) , paskyre gydyma zvakutemis , kartojo citologini, atsakymas nepakito, kreipiausi i AK (ten ir gimdziau) visi baisiai nustebo kad man taip greit viskas prasidejo, atliko konizacija, dabar sedziu kaip ant adatu ir laukiu atsakymo is ju, o dar ilgos dvi savaites...
Paskubekit , niekad gyvenime ne nebuciau pagalvojus apie toki dalyka, ir kad teks eit per ta pragara...
Atsakyti
Labutis, taip reiketu butinai pasitikrinti del ZPV.
As apie zaizdele suzinojau pries tris metus. Daktaras, nezinau kaip, bet nustate, kad turiu zpv. Du metus kankinausi zinodama, kad galiu uzkresti kita partneri ir apskritai baiminausi lytiniu santykiu be apsaugos priemoniu. Po to pasidariau privaciai onkocitologini tyrima, jis rode kazkokius negerus pakitimus kaklelyje, bet konkreciai del zpv nebuvo aisku. Tada pasidariau del 16 ir 18. Aciu dievui jie buvo neigiami (tai pavojingiausia zpv rusis). Veliau vel pakeiciau daktare, kuri pradejo mane tikinti, kad pas mane nera jokio zpv ir is kur as cia prisigalvojau. Jau net nebezinojau ka toliau ir manyti. Kas yra teisus? Na bent jau daktare patikino, jog visu pirma tyrimu del zpv poliklinikose dar kolkas nemokamai nedaroma, todel daktaras ir negalejo nustatyti sios diagnozes, tai yra mokami tyrimai. Zinoma kartojau onkocitologinius tyrimus, jie rode pakitimus ne i gera puse, bet dar ne cin2. Veliau isisityriau nuo lytiniu ligu- buvau visiskai sveika, taip, kad galima tureti zaizdele, bet visiskai nieko nejausti, jokiu pokyciu organizme ir tos kurios abejojate, kad galite sirgti, patarciau butinai reguliariai tikrintis, nes to zpv greiciausi taip ir nepajusite, kol nebus per velu... Siuo metu laukiuosi vaikucio ir visi tyrimai daktares rekomendacijomis buvo nutraukti... tikiuosi ji teisi, kad nereik bereikalingai kapstytis ligose ir ieskot problemu, bent kol esi nescia.
Beje kiek zinau, tai ZPV yra uzkreciama lytiniu budu. Mano busimas vaikucio tevelis sios ligos neturi. Taip, kad jei turite kazkokia zaizdele, tai nesibaiminkite is anksto, kad tai kazkokia ZPV rusis, kaip mane tikino buves daktaras, tik sreso ivare be reikalo. Tai gali buti nusilpusios imunines sistemos pasekmes, nes turejau pries tai kelis uzdegimus, tai ir onkocitologiniai tyrimai buvo ne itin palankus.
Linkiu visoms sekmes ir nebijoti tu zaizdeliu, tiketi, jog viskas susitvarkys, butinai sekti savo sveikata ir neleisti uzdegimams uzkariauti jusu gimdos, nes nuo ju gali ir prasideti visos liudnos pasekmes, kai apsileideziam ir 10 metu neapsilankom pas ginekologa. net baisu skaityti, kai moterys nesirupina savo sveikata. Manau bent jau karta i metus, tai tikrai reikia apsilankyti pas ginekologa, bent jau profilaktiskai. o jau nuo jo kompetencijos priklausys ar patars issamiau tirtis del zaizdeliu(jei ja pamatys).
Papildyta:
QUOTE(Jūržolė @ 2008 04 09, 11:10)
Pradžioje nieko nejaučiama, tik gydytojas gali nustatyti apžiūros metu paėmęs tyrimą, todėl yra labai svarbi profilaktika. Moterims mažiausiai vieną kartą metuose reikia pasitikrinti pas ginekologą.

Pritariu, kad butina tikrintis, kas metus, o tuo labiau, kad to ZPV pradzios pati tikrai nepajusi. Tik daktaras gali kazka izvelgti ir tada rekomenduoti onkocitologini tyrima, kuris issamiau parodys zaizdeles bukle.
Atsakyti
Sveikos,as ir turiu zaizdele,po pirmo gimdymo,eidavau pas daktare reguleriai,veziniu lasteliu nerasdavo vis,prasiau operacijos,nes visos zinot,kad uzdegimai daznai kartojasi,isskyru padaugeja(bent man) ir kas be ko didesne tikimybe susirgt gimdos kaklelio veziu,bet daktare atsisako mane siust operuotis,kadangi gal dar sugalvosiu gimdyt g.gif .Bukit geros paaiskinkit man kokios itakos,tai turi?Tai va,pas daktarus nebuvau metai laiko(nezinau kodel g.gif )kita savaite einu tyrimui del veziniu laste

liu,kuris jei kas nezino nuo25m moterims nemokamas.Tikiuosi geru atsakymu 4u.gif
Beje,man daktare sake,kad zaizda turi savaime gyt(nes klausiau ar yra kokiu priemoiu skatint gijima),bet man ji su laiku tik dideja.Galvoju gal dar kreiptis pas kita gydytoja nuomones? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laurink @ 2008 06 15, 14:43)
Sveikos,as ir turiu zaizdele,po pirmo gimdymo,eidavau pas daktare reguleriai,veziniu lasteliu nerasdavo vis,prasiau operacijos,nes visos zinot,kad uzdegimai daznai kartojasi,isskyru padaugeja(bent man) ir kas be ko didesne tikimybe susirgt gimdos kaklelio veziu,bet daktare atsisako mane siust operuotis,kadangi gal dar sugalvosiu gimdyt g.gif .Bukit geros paaiskinkit man kokios itakos,tai turi?Tai va,pas daktarus nebuvau metai laiko(nezinau kodel g.gif )kita savaite einu tyrimui del veziniu laste

liu,kuris jei kas nezino nuo25m moterims nemokamas.Tikiuosi geru atsakymu 4u.gif
Beje,man daktare sake,kad zaizda turi savaime gyt(nes klausiau ar yra kokiu priemoiu skatint gijima),bet man ji su laiku tik dideja.Galvoju gal dar kreiptis pas kita gydytoja nuomones? rolleyes.gif

operuoti rizikinga jei dar noresi tureti vaiku,gyd.nenori prisiimti tokios atsakomybes.ji galima suprasti,reikia tesiog pastoviai tikrintis.
Atsakyti
Man buvo taip... smile.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, as jau siandien pasitikrinau tai sake yra zaizdele, bet man keista kodel taip ilgai reikia laukti tyrimu rezultatu, per toky laika ir susirkti galima smile.gif kazkodel Marijampoleje sis tyrimas kainuoja tik 15lt smile.gif
Atsakyti