Įkraunama...
Įkraunama...

Moterys nedelskite

QUOTE(Simpatiaska @ 2008 02 25, 07:56)
Gydytojau nuo kiekvieno skepo gauna nemazus procentus,tesiog nesmagu kai neperspeja,nes neaisku ar pades negimdziusiai o gimdziusiau jau nera prasmes skepeti,ir amzius turi itakos

na man tada 22m buvo. g.gif
Atsakyti
Paskaiciau net baisu pasidare.
Onkocitologini tyrima dariausi pries keleta metu. Aisku, turejau "nervu", kol sulaukiau atsakymo. Uzsalde zaizdele (jau salde 2 kartus). O dabar vel po gimdymo pasirodo ji vel atsivere. Gydytoja siule palaukt 6 men ir ateit pasidaryt onkocitologini tyrima ir jei viskas tvarkoje operuoti zaizdele. Gal jau man nebelaukti tu 6 men Taip nesinori tos operacijos, bet turbut saldymas nepadeda. O dar beto po gimdymo atsirado kazkokios sviesios isskyros blink.gif
Atsakyti
QUOTE(simba3 @ 2008 02 26, 12:15)
Paskaiciau net baisu pasidare.
Onkocitologini tyrima dariausi pries keleta metu. Aisku, turejau "nervu", kol sulaukiau atsakymo. Uzsalde zaizdele (jau salde 2 kartus). O dabar vel po gimdymo pasirodo ji vel atsivere. Gydytoja siule palaukt 6 men ir ateit pasidaryt onkocitologini tyrima ir jei viskas tvarkoje operuoti zaizdele. Gal jau man nebelaukti tu 6 men Taip nesinori tos operacijos, bet turbut saldymas nepadeda. O dar beto po gimdymo atsirado kazkokios sviesios isskyros blink.gif

Simba3, siulau palaukti, kadangi esi ka tik po gimdymoir tavo hormonaline sistema dar neatsistate. Tas terminas 6 menesiai yra duotas ne siaip sau! mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi pasidariau ta tyrima,viskas ok. Tik del zaizdeles man kazkaip neaisku,gydytoja pasake,kad nieko nereik daryt,nes tipo visvien dar kada nors gimdysiu. O as maniau kad jei jau gimdei viena karta tai ja galima jau tvarkyti.
Atsakyti
man irgi pries gimdyma buvo ir ta zaizdele ir tas zpv bet nieko nedare sake laukti zaizdeles tvarkyti nerekomendavo nes man ja reikia jau operuoti nes ji yra didele ir jau nebesaldoma tik operuojama bet jei issioperuociau sutrumpetu gimdos kaklelis tai nebegaleciau daugiau vaiku tureti nu butu labai sunku isnesioti.. tai siule pasigimdyti gal susitvarkys pati(buna stebuklu).. del tos zaideles neatsigindavau infekciju vis uzdegimai ir uzdegimai.. dbar po gimdymo 5 savaites ir nekaip jauciuosi skauda pilvo ir nugaros apacia zadu apsilankyti pas daktare ir jauciu jei jau koks uzdegimas tai vel kogero ta zaizdele padejo ji pasigauti.. verysad.gif noreciau antro vaikelio bet kadangi viena jau turiu dabar reikia ziureti saves, nes kas uzaugins mano auksa.. wub.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gabute @ 2007 03 29, 13:49)
Sveikos, 
Neturiu tikslo Jusu gąsdinti, bet noriu paraginti. Po gimdymo būtinai išsireikalaukite onkocitologinio tyrimo, jei netinkate pagal amžių darykites mokamą, nepagailėkite pinigų. Kaip pavyzdį papasakosiu savo istorija: nuo senų laikų turiu žaizdelę ir ŽPV virusą(,man 25 metai), prieš gimdymą viso onkocitologiniai tyrimai būdavo geri. Po gimdymo išsireikalavau, kad vėl padarytų tyrimą, nors gydytoja atkalbinėjo, kad žaizdeles čia visos beveik turi ir t.t., tyrimas parodė CIN1 neva tai gali būti infekcija, maža ka neva po gimdymo gal. Po 3 mėn. vėl pasidariau tyrimus (nors man rekomendavo po 6 mėn ateiti), sako jau CIN3 (tai reiskia paskutinis laiptelis iki vežio). Aisku gavau siuntima i onkologini, ten nieko nedare, taip mėnesį prasistumdžiau, gavau kita siuntima ir tiesiu taikymu i gimdymo namus(tyzenhauzų g.),o ten iš karto konizaciją (vietoj gydytojos rekomenduotos biopsijos)/ Ir pasirodo, po viso ko, kad jau 0 vėžio stadija.
O po gimdymo nepraejo net 7men, taigi faktiskai per 3-4 men nuo lengvos infekcijos iki 0 stadijos vežio. Palatoje aš ne viena tokia buvau.
Taigi kas turite rizikos laipsni šiai ligai nelaukite, cia net amžius įtakos neturi, juk paprastai sakoma, kad vėžys nuo 30m. atsiranda, net juokinga per ašaras  blink.gif 
Mylėkite ir rūpinkitės savimi, raskite laisvą minutę pasirūpinti savo sveikata.

Jo šiek tiek baugu , kad taip greitai gali išsisvystyti 0 vėžio stadija g.gif Aš tai leliaus dar neturiu, nors jau norėčiau, bet kad vis gandrai neskrenda, sakiau sueis metai nuo to kai stengiamės ir reiks eit pasitikrint . Aš pati turiu tą problemėlę jau gal kokius keturis metus , tai kas met du kartus į metus einu tikrintis, bet onkocitologinį daro tik kartą į metus, kol kas be pakitimu, bet kiekvieną kartą neramu, kad tos ląstelės nepradėtų vežėt. Kiekvienas apsilankymas pas ginekologą prasideda klausimais : gimdėt, ruošiatės, na tada jei onkocitologinis bus geras dar nieko nedarysim... Žadėjo daryt biopsiją, bet vis dar nedarė... Bet kad ta vadinamoji žaizdelė lyg tais nedidėja, bet niekur ir needingsta , baugu, bet tikiuosi , kad viskas bus gerai. O dabar žinosiu, kad po gimdymo būtina nedelsiant pasitikrinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimulytė: 28 kovo 2008 - 14:56
o kas ta biopsija? unsure.gif ax.gif ir kiek onkocitologinis kainuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TheSweetest: 03 balandžio 2008 - 13:49
Sveikos merginos.Turiu siek tiek patirties sitoi srity.Pries metus buvo diagnozotas gimdos kaklelio vezys verysad.gif O viskas prasidejo nuo nekaltos zaizdeles atsiradusios po gimdimo
Atsakyti
Apie šį tyrimą galima pasiskaityti čia:

http://www.pylimas.l...s,id.52,sid.146
Atsakyti
Gal kas zinote kokie yra gimdos kaklelio vezio pozymiai?
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2008 04 08, 17:07)

Man tai menesiniu metu vietoi kraujo pradejo begti skysti neaiskios spalvos.Kreipiausi pas gyditoja iskarto.Ir dar labai strenas skaudejo...Jei kas turi daugiau klaisimu-atsakysiu,tik klauskit,nes dabar jau daug sitoi srity zinau...
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2008 04 08, 18:07)

Pradžioje nieko nejaučiama, tik gydytojas gali nustatyti apžiūros metu paėmęs tyrimą, todėl yra labai svarbi profilaktika. Moterims mažiausiai vieną kartą metuose reikia pasitikrinti pas ginekologą.
Atsakyti