Įkraunama...
Įkraunama...

Moterys nedelskite

QUOTE(Ingusia31 @ 2007 12 06, 17:53)
Nu paskaičiau aš čia tai apakau biški..... cool.gif  Tai man turbūt iškart reikėtų save pasilaidoti... Nes aš po gimdymo (tiesiai nuo gimdymo stalo) pas ginekologą nebuvau jau beveik 8 metai ir man jau virš 30  4u.gif . Paskaičiau ir jaučiu kad jei dar 8 metus nenueisiu tai nieks ir nepasikeis, o jei nueisiu tai tikrai bus baisu  blink.gif  laukti, o kad ką nors ras tai beveik neabejoju  verysad.gif  nes tie gydytojai juk tokie.... Ir nežinai kas geriau ar žinoti ar nežinoti... Čia aš tik šiaip pamastymui. O jei rimtai, tai norejau paklausti, ar tos, kurios turi kokių nors problemų, jaučia kad joms atsiranda kažkokie pojūčiai ar pasikeitimai organizme, ar visos ginekologinės ligos yra labai tylios be požymių?

blink.gif Laidot dar nesilaidok, bet gal gali pasakyt kodel taip bijais pas gydytoja eit g.gif ? Tikiuos, kad bent pas dantista reguliariai eini. Nes man tiek ginekologas, tiek stomotologas yra vienodai svarbus sveikatai ir asmeniniai higienai 4u.gif .
O del to ka ras, tai radimas radimui nelygu: kur zaizdele su cistologiniais pakitimais, o kur tik pvz., pienlige... Kaip mama turetum jausti atsakomybe pries dukra, juk tau ja dar uzaugint reikia, ir koki tu pavyzdi jai ateityje rodysi g.gif ?

Atsakyti
Pas mane irgi po gimdymo yra zaizdele. Citologini darau kas puse metu ir dazniau, o svieciu kakleli karta per metus. Kol kas viskas gerai, bet ka gali zinoti, geriau pastoviai sekti. Taip pat ir krutine profilaktiskai pastoviai tikrintis reikia manau.
Atsakyti
As tai po pirmo gimdymo tikrinausi po 6 savaiciu, viskas buvo gerai. Dabar po antro gimdymo pasitikrinus, sake, kad rado maza zaizdele, atseit likusia po pirmo gimdymo. Bet viskas gerai, citologinis neigiamas. smile.gif
Mano ginekologe sake, kad reikia tikrintis tepineliu 1 kr. metuose. Bet ar to uztenka? g.gif
O nuo kada galima skiepyti dukra? Girdejau, kad nuo 9 m., bet daug gydytoju skeptiskai i tai ziuri... Ka manote? g.gif
Atsakyti
[quote=Šauni mama,2007 12 10, 11:28]
Mano ginekologe sake, kad reikia tikrintis tepineliu 1 kr. metuose. Bet ar to uztenka? g.gif

Man ne vienas daktaras yra pasakes, kad kai yra zaizdele, rekomenduojama tikrintis kas puse metu. Kai nera, manau uztenka karta per metus.
Atsakyti
Na va, radau pagaliau, kur diskutuojama man aktualiu klausimu, o tai prie "gimdymo" užvedžiau atskirą temą, o jokio atsakymo nesulaukiau sad.gif
Mano istorija prasidėjo prieš porą metų - prisidariau kr0vas onkocitologinių, kiekvienas rodė vis daugiau ir daugiau CIN, finalas - operacija onkologiniam ir 0 vėžio stadija sad.gif Pablioviau gerokai....
Dabar laukiuosi antro vaikelio, gimdyti po keletos savaičių, labai laukiu patirties tų, kurios gimdė po tokios operacijos - daktarė lyg ir siūlo cezarį, aš taip bijau prapjauto pilvo, kad jau mieliau pati išgimdyčiau g.gif , bet kiek pats gimdymas atsilieps jau ir taip apipjaustytam kakleliui? Dar karta apsilankyti onkologiniam ir laukti skambučio iš ten visai nenuriu schmoll.gif
Pasidalinkit savo patirtim, o tai tuoj gimdyti, o aš niekaip neapsiprendžiu per kur g.gif ir kankinuosi...
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2007 12 11, 14:29)
Na va, radau pagaliau, kur diskutuojama man aktualiu klausimu, o tai  prie "gimdymo" užvedžiau atskirą temą, o jokio atsakymo nesulaukiau sad.gif
Mano istorija prasidėjo prieš porą metų - prisidariau kr0vas onkocitologinių, kiekvienas rodė vis daugiau ir daugiau CIN, finalas - operacija onkologiniam ir  0 vėžio stadija sad.gif Pablioviau gerokai....
Dabar laukiuosi antro vaikelio, gimdyti po keletos savaičių, labai laukiu patirties tų, kurios gimdė po tokios operacijos - daktarė lyg ir siūlo cezarį, aš taip bijau prapjauto pilvo, kad jau mieliau pati išgimdyčiau g.gif , bet kiek pats gimdymas atsilieps jau ir taip apipjaustytam kakleliui? Dar karta apsilankyti onkologiniam ir laukti skambučio iš ten visai nenuriu schmoll.gif
Pasidalinkit savo patirtim, o tai tuoj gimdyti, o aš niekaip neapsiprendžiu per kur g.gif  ir kankinuosi...

aisku darykis cezari, nieko baisaus tas pjautas pilvas, padarys ir pamirsi kad pjove, niekada nerizikuociau tavo atveju...
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2007 12 11, 13:36)
aisku darykis cezari, nieko baisaus tas pjautas pilvas, padarys ir pamirsi kad pjove, niekada nerizikuociau tavo atveju...

Jaučiu, kad jau krypstu link to..bet vis dar galvoju, o gal kakleliui kaip tik naudingiau butu "prasimankstinti".. g.gif Nors itariu, kad greičiausiai ne verysad.gif
O pirmą vaikelį gimdžiau taip sklandžiai, po keletos valandų jau ėjau į dušą, po dviejų dienų - namo, o čia kaip pasiskaitai apie savaitės gulėjimą kraujo klanuose po cezario blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2007 12 12, 16:03)
Jaučiu, kad jau krypstu link to..bet vis dar galvoju, o gal kakleliui kaip tik naudingiau butu "prasimankstinti".. g.gif Nors itariu, kad greičiausiai ne verysad.gif
O pirmą vaikelį gimdžiau taip sklandžiai, po keletos valandų jau ėjau į dušą, po dviejų dienų - namo, o čia kaip pasiskaitai apie savaitės gulėjimą kraujo klanuose po cezario blink.gif

O ka daktarai sako?? Galima ar ne? nepalieka juk paciam zmogui spresti?
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2007 12 12, 17:03)

gulejau 5 dienas, jau kita diena ejau iki tuliko pati, zodziu kiekvienam skirtingai, bet man cezaris paliko labai gerus prisiminimus, nieko baisaus niebuvo
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2007 12 12, 18:03)

Tikrai nereikia savaite gulet lovoj ,po savaites ,jei viskas gerai namo vaziuoji .Galiu lygint , nes du kartus gimdziau naturaliai , o treciaji karta dare cezari , nes pati nebesugebejau pagimdyt . Gulet reikia para po operacijos , o paskui kelies ir eini ir i tualeta , ir i dusa ...Tad jei gydytojai pataria daryt cezari ,nebijok ...
Atsakyti
Ačiū visoms už palaikymą - visgi apziurejo gydytoja, sakė, kad kaklas gražiai ruošiasi ir atsidarineja - bandysiu gimdyt. pazadėjo, jei tik mažiausias nesklandumas - darys cezarį. na tai ir gerai, nebesiblaškau daugiau ir nebebijau nei vieno nei kito mirksiukas.gif Jei kam bus įdomu -papasakosiu, kaip baigsis.
Tik neseniai paskabino pusseserė, tai dabar esu įpykus kaip penki velniai mad.gif mad.gif mad.gif Žinau, kad čia ne ta tema, bet truputį pasiputosiu..
Nieko jinai nežino apie mano kaklelį, klausia ar apskritai su epidūru gindysiu?- sakau - aišku, net nesvarstau kitaip, o ji - tai gal šį kartą natūraliai išdrįsk blink.gif
šiaip iškalba nesiskundžiu, bet jau kaip supykau mad.gif kad net kalbą praradau.
Viską galima pakesti, bet žmonių tamsumas sumaišytas su netaktu, netolerancija ir nesupratimu mane varo į neviltį...
Žodžiu, su newyear.gif , supratimo , tolerancijos ir sveikatos!!! Ir nuoširdžiai raginu visas tikrintis gimdos kaklelį smile.gif
Atsakyti
radau tikrai gera vietele kur galiu pakalbeti apie zaizdeles. Pas mane zaizdele buvo jau pries gimdyma, kai buvau pas gydytoja tai sake kad ateiti po puses metu ir vel reiks daryti kazkoki tyrima. na man ju tikrai jau daug yra dare tik ju pavadinimu nezinau, nes labai sunkiai issigydziau uzdegimus verysad.gif tai dabar lauksiu kada bus puse metu ir leksiu pas gydytoja kad darytu tyrimus net tikrai manau kad nereikia laukti kada jau bus labai blogai. o siaip as eidavau tirtis kasmet, palaikykime viena kita ir viskas bus gerai biggrin.gif
Atsakyti