Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 4

labas rytas

susidūriau su šiokia tokia problema, gal galit padėt, kaip nustatyti Canon'e IXUS 860 datą ir laiką, kad matytųsi nuotraukose?date stamp net neaktyvus, negaliu ten įjungti g.gif gal dar koks nustatymas būna, kurį pirmiausia reikia sutvarkyt? data ir laikas pas mane sutvarkyti, viskas gerai, ar čia brokas koks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JoanaS: 23 gruodžio 2007 - 10:11
QUOTE(saulutem @ 2007 04 18, 08:42)
Kadangi turejom fuji fine pix f30, bet ji sudauzem sad.gif tai tam kad panaudoti tai kas liko is jo (atminties kortele, akumas), uzsisakem vel fujika biggrin.gif tik kad butu idomiau pasirinkom f31d.
tikiuosi sia savaite ji gauti, tai parasysiu atsiliepimus wink.gif
uzsisakinejau per pixmania.com, su pristatymu 814, o lt jis dabar... aaaaa verksiu ohmy.gif kai uzsakinejau, tai skirtumas buvo daugiau nei 100 lt, o dabar fotofabrikas ji siulo dar pigiau ohmy.gif na bet ka padarysi... saukstai po pietu...

o galima per pixmania.com užsisakyti ir atveža? g.gif Aš blaškausi beieškodama fuji fine pix f30/ f31- niekur nerandu.... o kiek prisikaičiau šitas yra geresnis už naujesnį F50 g.gif
Atsakyti
Sveiki,

Pagaliau nusipirkom ir mes tą žaislą. Tik dabar tiksliai modelio nepamenu... Berods, canon S5... Jei ne, patikslinsiu. Rinkausi tarp šio ir canon G9, nes G7 jau prekyboje nebuvo, o ieškoti nesinorėjo, nes Kaledos ant nosies, tai labai jau rūpėjo pafotografuot...

Parduotuvėje, čiupinėjant, nieko nesupratau, nes tokį technikos stebuklą savo rankose pirmą kartą varčiau... Ir atsitiko man taip, kaip su naujais batais: nusiperku, užtenka nueit iki stotelės ir tik tada galiu pasakyt nešiosiu aš juos, ar ne.

Taigi, fotkinant man pasirodė, kad fotikas labai ilgai "galvoja". Su juostine muiline buvo paprasčiau. Paspaudi, ir viskas, o šitas gi dar mąsto... Tik dabar sužinojau, kad mano rankos dreba, ir kai kurios nuotraukos gaunasi "išplaukusios". Be to, net ir fotografuojant tarp kadrų reikia ilgokai palaukti, kol jis vėl "atsigauna".

Čia gal jie visi šitaip?..Aš dar turbūt daug ko nemoku, gal dėl to man taip pasirodė. Bet šiaip tai man patiko. Ėjau ir "pleškinau" viską, kas patiko, o paskui tryniau. Smagus užsiėmimas.

Ale įgavom dar vieną bėdą. Kadangi mūsų artimieji tokio daikto taip pat rankose nėra turėję, visi labai domėjomės ir kitą dieną pastebėjau, kad visi įmanomi paviršiai (ekranai- ar kaip juos vadinti), nučiupinėti. Aišku, prie šitos "gerovės" prisidėjau ir aš pati. Juk ir aš turiu nagus.

Rašau dėl to, kad nežinau, kaip tuos paviršius nuvalyti. Teko girdėti, kad tos "akies", kuri tiesiogiai atsakinga už vaizdą, negalima niekuom valyt, nebent tik dulkes nupūst, o pas mane ten aiškus piršto antspaudas (galima ir ekspertizę atlikt). Tai ką dabar daryt? Puikiai nučiupinėtas ir atlenkiamas ekranėlis. Kuom valyt?

Vakar fotografavau apšerkšnijusius medžius. Nuotraukos fantastiškos. Nežinau kaip bus, kai įkelsiu į kompą. Bet per visų vidurį toks išplaukęs plėmas- kaip rūkas. Taigi čia tas nelemtas kažkieno piršto anspaudas.
Atsakyti
o aš norėjau paklausti tų, kurie užsisakinėjo fotoaparatus per pixmania.com, tenai nesuprantu reikia už garantiją ir galimybę grąžinti prekę papildomai mokėti? g.gif Nes šiaip tai pasirenki fotoaparatą, rašo lyg ir normalią kainą, bet paskui dar už kažką prideda g.gif
Atsakyti
Klumpe> aparato 'galvojimas' tikriausiai normalus, tiesiog jam uztrunka sufokusuoti pries fotografuojant, paskui irasyti i kortele. Iprasi. Jei reikia padaryti kelis kadrus is karto - isijunk fotografavimo serijomis rezima, dar galima nuolatini fokusavima pabandyti. Objektyva nuvalyti gali mikrofibros servetelemis, kurias optikoje parduoda akiniams valyti. Svelniai, nespaudziant, sukamais judesiais ir nuvalai. Ir aisku visus prigrasini elgtis atsargiai. O lcd ekraniuka galima valyti paprastom servetelem, vatos gumulu ir pan., jis dazniau tepasi, bet ne toks jautrus.
Atsakyti
QUOTE(Klumpė @ 2007 12 27, 09:56)
Rašau dėl to, kad nežinau, kaip tuos paviršius nuvalyti. Teko girdėti, kad tos "akies", kuri tiesiogiai atsakinga už vaizdą, negalima niekuom valyt, nebent tik dulkes nupūst, o pas mane ten aiškus piršto antspaudas (galima ir ekspertizę atlikt). Tai ką dabar daryt? Puikiai nučiupinėtas ir atlenkiamas ekranėlis. Kuom valyt?

Šiaip nuvalymui tinka ir paprasta akiniams servetėlė
O ekranėliui apsaugoti priklausomai nuo ekrano dydžio apsauginė plėvelė tiktų

QUOTE(Laimė @ 2007 12 27, 11:04)
o aš norėjau paklausti tų, kurie užsisakinėjo fotoaparatus per pixmania.com, tenai nesuprantu reikia už garantiją ir galimybę grąžinti prekę papildomai mokėti? g.gif Nes šiaip tai pasirenki fotoaparatą, rašo lyg ir normalią kainą, bet paskui dar už kažką prideda g.gif

Kokį konkrečiau fotoaparatą?

P.S. Su šventėm supermamos ir tėčiai! drinks_cheers.gif tongue.gif
Atsakyti
klumpe mano irgi toks fotikas-ilgai galvojantis ir visų nustatymo fnkcijų dar nežinau g.gif
pvz,kokį nustatyti skaitmeninį zomm ir kada būtent:
1,6*
2*
standartinis
išjungtas

Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 12 27, 20:32)
klumpe mano irgi toks fotikas-ilgai galvojantis ir visų nustatymo fnkcijų dar nežinau g.gif
pvz,kokį nustatyti skaitmeninį zomm ir kada būtent:
1,6*
  2*
  standartinis
  išjungtas 

Išjungtas, niekam tas skaitmeninis nereikalingas, čia tas pats kaip kompiuteryje su lupa pasididinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Simasss @ 2007 12 27, 20:07)
Išjungtas, niekam tas skaitmeninis nereikalingas, čia tas pats kaip kompiuteryje su lupa pasididinti doh.gif

kartais kompe lupą naudoju ,kai sėdžiu toliau nuo ekrano ir nelabai prižlebiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Simasss @ 2007 12 27, 16:47)
Kokį konkrečiau fotoaparatą?

P.S. Su šventėm supermamos ir tėčiai!  drinks_cheers.gif  tongue.gif

Labas rytas,

irgi su šventėm 4u.gif ! Renkuosi ir renkuosi ir žiūriu šiuos abu. Prašau prabalsuoti, nes aš jau nusikaliau visai doh.gif :

1) user posted image
user posted image
Canon PowerShot SX100 IS
Fotoaparato tipas Fotoaparatai su didesnėmis galimybėmis
Efektyvūs vaizdo taškai 8,3 milijonai
Matricos dydis/tipas 1/2.5 " CCD
Rankinio fokusavimo galimybė Yra
Jautrumas ISO Auto, 80 ,100, 200, 400, 800, 1600
Objektyvo židinio nuotolis 36 mm - 360 mm
Optinis/skaitmeninis artinimas 10x / 4x
Vaizdo stabilizavimas Yra, Optinis
Maksimalus nuotraukos dydis 3264 x 2448
Auto fokuso tipas TTL
Makro fokusavimas 1 cm
Diafragma F2.8 - F4.3
Išlaikymas 1/2500 sek - 15 sek
Blykstė Integruota, iššokanti
Rankiniai nustatymai Yra
Fotografavimo greitis serijomis Yra, 1.3 kps
Filmavimas Yra, 640 x 480 @ 30 kps, 320 x 240 @ 30 kps, 160 x 120 @ 15 kps
Atminties kortelės tipas SD/SDHC/MMC
Išsaugomų failų formatai JPEG (EXIF 2.2)
Vaizdo ieškiklis Nėra
LCD ekrano dydis (Taškai) 2.5 " vartomas (172.000)
USB/TV jungtys USB 2.0, AV
Baterijos tipas AA (2) baterijos (rekomanduojame NiMH )
Svoris 316 g

2)user posted image
user posted image
Fujifilm FinePix F50 fd
Fotoaparato tipas Kompaktiškas fotoaparatas
Efektyvūs vaizdo taškai 12 milijonų
Matricos dydis/tipas 1/1.6 " Fujifilm SuperCCD HR
Rankinio fokusavimo galimybė Nėra
Jautrumas ISO Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400
Objektyvo židinio nuotolis 35 mm - 105 mm
Optinis/skaitmeninis artinimas 3x / 8,2x
Vaizdo stabilizavimas Yra
Maksimalus nuotraukos dydis 4000 x 3000
Makro fokusavimas 7 cm
Diafragma F2.8 - F8
Išlaikymas 1/2000 sek - 8 sek
Blykstė Integruota
Rankiniai nustatymai Yra
Fotografavimo greitis serijomis Yra
Filmavimas Yra, 640 x 480 / 320 x 240, 30 kps
Atminties kortelės tipas xD, SD + vidinė atmintis
Išsaugomų failų formatai JPEG (EXIF 2.2)
Vaizdo ieškiklis Nėra
LCD ekrano dydis (Taškai) 2.7 " (230,000)
USB/TV jungtys USB 2.0, AV
Baterijos tipas Lithium-Ion (NP-70)
Svoris 205 g
Dydis 93 x 59 x 23 mm
Spalva Sidabrinė arba juoda
Fotoaparatas anonsuotas 2007-07-26
Garantija 12 mėnesių
Pastabos Face Detection 2.0

Pliusai ir minusai:
-pirmasis yra didesnis, bet gaunasi gražesnės nuotraukos, nes 10x optinis skaitmeninis artinimas. BET, kaip galvojant, ar nebus tokį sunku tampytis? g.gif Svoris skiriasi- 111g., ir dydis- jau kelionėje į mažą rankinuką neįsidėsi g.gif

- antrasis- kompaktiškas, bet kiek man aiškino nuotraukos nebus tokios gražios kaip pirmojo.

Kainos abiejų daugmaž vienodos, skiriasi 70Lt.
Dar kiek suprantu prie pirmojo man reikėtų papildomai nusipirkti: kraunamas baterijas ir kroviklį. Abiems- atminties korteles. Pardavėjas sakė, kad pirmajam tinka ir pigesnės atminties kortelės. Bet man pasiūlė kažkokią greitą 8GB, kaina- 160Lt. mastau.gif

Ką rinktumėtės jūs?

Fotoaparatas man reikalingas kaip ir daugeliui paprastų vartotojų: vakarėliams, kelionėms ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 28 gruodžio 2007 - 08:30
Ir dar:
Optinis/skaitmeninis artinimas 10x / 4x
Optinis/skaitmeninis artinimas 3x / 8,2x
Niu nezinau ka reiskia tas antras skaicius, pas pirma jis mazesnis o pas kita didesnis kas tai yra? g.gif
Atsakyti
Laime> jei renkiesi tik is dvieju, tai apsispresti labai padeda abieju aparatu paciupinejimas ir papyskinimas bent parduotuvej. Nes is parasymo supratau, kad tau tik 'kazkas kazka sake' ir net nezinai ar SX100 tau ne per sunkus ir ar i rankinuka telpa. Abu aparatai kaip aparatai, o didesnis optinis artinimas tikrai negarantuoja grazesniu nuotrauku. Siulau parduotuveje pafotografuoti, paziureti kaip tau guli rankoje, ar patogus valdymas, padaryk kelis kadrus su blykste, be blykstes, priartinus ir atitolinus, nuotraukas susimesk i usb raktuka ir namie pastudijuok. O befotografuodama pamatysi ar greitai isijungia, greitai fokusuoja, ar greitai blykste uzsikrauna, ir kuris tau apskritai mielesnis. Jei bus salia Canon Ixus 850/860 - pasibandyk ir ta. Del visa ko.

Gaila kad anksciau aktyviai klausineje ir komentaru reikalave laimingi pirkejai veliau nebepasidalina savo ispudziais - butu idomu isgirsti ar pirkiniai pateisino lukescius, galbut kazkas erzina ar kaip tik ypac patinka.
Atsakyti