Įkraunama...
Įkraunama...

Skaitmeninis fotoaparatas - 4

QUOTE(Eveliina @ 2007 12 19, 14:49)
4u.gif  drinks_cheers.gif o gal galetum kokia fotke imest kaip lauke atrodo  rolleyes.gif man visgi norisi isbandyt ta sony rolleyes.gif , ne del LCD teliko, nes ir ta reiktu dasipirkt hihihi.gif bet nesamone, kiek klausiu centruose visiu nuomones skirtingos  unsure.gif  elektromarkete sake kad canon visiskas sh, pirmauja sony, olympus, pentax, BMS sake kad pentax sh made in china, o canon tikrai geras pasirinkimas thumbup.gif , ale dar kitoj parduotuvej tarp canon ir sony butent tu modeliu visgi sony rinktusi, nors kai pavardino tai ir ten ir ten yra minusu  doh.gif

Čia fotegrafavau pro savo langa blush2.gif user posted image bet paplaukusi dėl fotografės kaltės blush2.gif
Atsakyti
wikonda> ta nuotrauka patalpoj mano akim atrodo visai normaliai. Esant viduje musu akiai viskas atrodo 'pakankamai sviesiai', bet aparatas daug kvailesnis sutverimas, ir jam tikrai viskas zymiai tamsiau. Jei nervina tamsus fonas, tai galima ji pasviesint redagavimo programomis, 'istraukiant' seselius. O fotografuojant siulau nustatyti 'naktinio portreto' rezima. Jei tokio nera, tai jo analogija rankiniu nustatymu - ilginti islaikyma (buitiskai tariant - tam kad antras planas butu labiau apsviestas, bet ten gali atsirasti sujudesiu/isplaukusiu objektu), atitinkamai paderinti blykstes stipruma, kad pirmas planas nebutu persviestas su 'zombiniais' veidais. Nes jei tik stiprinsi blykste, turesi problemu su pirmu planu.

Klumpe> iki 2000Lt jau gali dairytis ir i veidrodinius aparatus. Kokybe lenks bet kuria muiline, bet mums neaisku kiek pvz jums svarbu aparato dydis ir svoris. Jei norit, kad nuolat kabetu ant kaklo, tai tada galima ziureti tokias muilines kaip Canon Ixus 850/860 ar Fuji F40/F50. Jei tinka ir truputi didesnis - galima galvoti apie tuos, kuriu zoom'as 8-12x (Canon SX100, S5; Fuji S5800, 8000; Panasonic TZ3, FZ18; Olympus SP-560) ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 12 19, 16:13)
wikonda> ta nuotrauka patalpoj mano akim atrodo visai normaliai. Esant viduje musu akiai viskas atrodo 'pakankamai sviesiai', bet aparatas daug kvailesnis sutverimas, ir jam tikrai viskas zymiai tamsiau. Jei nervina tamsus fonas, tai galima ji pasviesint redagavimo programomis, 'istraukiant' seselius. O fotografuojant siulau nustatyti 'naktinio portreto' rezima. Jei tokio nera, tai jo analogija rankiniu nustatymu - ilginti islaikyma (buitiskai tariant - tam kad antras planas butu labiau apsviestas, bet ten gali atsirasti sujudesiu/isplaukusiu objektu), atitinkamai paderinti blykstes stipruma, kad pirmas planas nebutu persviestas su 'zombiniais' veidais. Nes jei tik stiprinsi blykste, turesi problemu su pirmu planu.

Tikrai labai dėkui už išsamų paaiškinimą aciuks.gif Tiesiog dabar mąstau ar yra pas mane tokia funkcija yra ženkliukas tik portretam ir yra toks su mėnuliu, eifelio bokštu ir dar žmogeliukas pavaizduotas g.gif Tikiuosi neteršiu temos blush2.gif nes nėra kur pasikonsultuoti ax.gif O ką reiškia tokios raidelės ant nustatymų P Tv Av M ir kuom skiriasi ночная сьемка nuo ночной сюжет (SCN) g.gif irgi ant to ratuko blush2.gif
Atsakyti
Ka reiskia kokios raideles skaitykit instrukcijoj. O jei neturit lietuviskos - kelkit triuksma pas pardavejus arba ieskokit inete.
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 12 19, 17:42)
Ka reiskia kokios raideles skaitykit instrukcijoj. O jei neturit lietuviskos - kelkit triuksma pas pardavejus arba ieskokit inete.

Dėkui unsure.gif ieškosiu nete, o lietuviška turima instrukcija tas pats kas nieko doh.gif nėr nė vieno ženkliuko paaiškinimo verysad.gif
Atsakyti
Nu labadiena, neraso instrukcijoje... P, jei gerai pamenu, reiskia automatini rezima, Av - diafragmos prioritetas, Tv - islaikymo prioritetas, M - rankinis nustatymas. Apie rezimu ratuko naudojima raso naujam zurnale Foto, bet fotografijos pagrindams mes gi turim ir nemokama google, ar ne?
Atsakyti
Gal kas turit kokiu atsiliepimu apie Sony Cybershot DSC-T70 g.gif
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2007 12 20, 08:41)
Nu labadiena, neraso instrukcijoje... P, jei gerai pamenu, reiskia automatini rezima, Av - diafragmos prioritetas, Tv - islaikymo prioritetas, M - rankinis nustatymas. Apie rezimu ratuko naudojima raso naujam zurnale Foto, bet fotografijos pagrindams mes gi turim ir nemokama google, ar ne?

Vakar išnaršiau visą netą thumbup.gif oi kiek sužinojau bigsmile.gif blush2.gif Dėkui dar karteli drinks_cheers.gif
Atsakyti
Paskaičiau čia keleta postu ir pagalvojau visai būtu pravartu jei kas turit fotikus pirkot naujus tarkim ymestumem keleta fotkiu kad būtų perkantiems maždaug aišku kaip fotkina.. smile.gif

Galiu aš irgi kelias įkelti Canon Digital Ixus 960 IS

http://img.photobuck...inejimas061.jpg

http://img.photobuck...inejimas058.jpg

http://img.photobuck...inejimas041.jpg

http://img.photobuck..... IS/as002.jpg

http://img.photobuck.../weekend013.jpg
Atsakyti
QUOTE(DarkMind @ 2007 12 20, 14:36)
Paskaičiau čia keleta postu ir pagalvojau visai būtu pravartu jei kas turit fotikus pirkot naujus tarkim ymestumem keleta fotkiu kad būtų perkantiems maždaug aišku kaip fotkina.. smile.gif

Galiu aš irgi kelias įkelti Canon Digital Ixus 960 IS

Sveikutė mintis labai gera thumbup.gif O tavo foto dar geresnės tongue.gif
Ypač šita man patinka lotuliukas.gif jos techninė pusė blush2.gif
user posted image
Liuks, kad pas tave diafragma f 2.0 o mano fotoaparato tik nuo 4.0 ir dabar mąstau mastau.gif ar man kas gautusi su tiek. Dar tik mokinuosi susidraugauti su savuoju, bet nelabai išeina hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2007 12 21, 02:29)
Sveikutė mintis labai gera thumbup.gif O tavo foto dar geresnės tongue.gif
Ypač šita man patinka lotuliukas.gif jos techninė pusė blush2.gif
user posted image
Liuks, kad pas tave diafragma f 2.0 o mano fotoaparato tik nuo 4.0 ir dabar mąstau  mastau.gif ar man kas gautusi su tiek. Dar tik mokinuosi susidraugauti su savuoju, bet nelabai išeina  hihihi.gif

Pas mane tai palyginus su senuoju kuris su batakėm tai šis nelabai ilgai laiko.. gal dar kad tik trecia kartą 16val krausiu.. Tai dėl to aš ir niekaip nesusidraugauju biggrin.gif
Atsakyti
laukiu komentaru apie si fotika
http://www.fotoapara...m_FinePix_S8000 biggrin.gif doh.gif
Atsakyti