Help help!!!
Turiu beda! Praeita savaitgali vaikinai NETYYYYCIA prigirde upes vandeny mano CANON powershot S2 IS fotika. Per siandien man reikia apsispresti kokio naujo noriu, tai padengs suma uz maniski paskendusi + kazkiek prisidesiu ir turesiu geresni. Dazniausiai fotografuoju zirgus, varzybas,vadinasi judancius objektus, megstu pazaist su macro rezimu. Mano buves modelis siose srityse manes nelabai tenkino. Patarkit koki pirkt? Gal geriau visai tada skaitmenini veidrodini? Bet tuo atveju turbut ir atskirus objektyus reiks pirktis?
sveiki,
labai reiktu patarimo... renkuosi fotoaparata - noreciau nedideles "muilines", kaina apie 1000 Lt, kad butu geros kokybes nuotraukos + greitai fotkintu.
Svarstau gal visai neblogi Panasonic DMC FX30 arba Canon Digital IXUS 850 IS? Kaip manot? Gal galit dar ka nors rekomenduoti pagal mano isvardintu kriterijus?
Labai didelis dekui
labai reiktu patarimo... renkuosi fotoaparata - noreciau nedideles "muilines", kaina apie 1000 Lt, kad butu geros kokybes nuotraukos + greitai fotkintu.
Svarstau gal visai neblogi Panasonic DMC FX30 arba Canon Digital IXUS 850 IS? Kaip manot? Gal galit dar ka nors rekomenduoti pagal mano isvardintu kriterijus?
Labai didelis dekui
QUOTE(Simiva @ 2007 08 23, 13:52)
sveiki,
Labai didelis dekui
Labai didelis dekui
Pries pora dienu nusipirkau Canon IXUS 850 ir esu juo labai patenkinta , nors ruosiaus 950-a pirkt... Bet pardavejas sake, kad neverta pinigus i bala mest
Sveiki,
Gal kas apšviestų mane, kaip būtų su garantija, jei nuspręsčiau parsisiųst fotiką iš kokios nors nelietuviškos internetinės parduotuvės? Ar ji čia galios?
Ir apskritai kur Lietuvoj atlieka garantinį fotoaparatų remontą? Ar reikia nešt pardavėjui, o šis jau siunčia jį kur reikia?
Gal kas apšviestų mane, kaip būtų su garantija, jei nuspręsčiau parsisiųst fotiką iš kokios nors nelietuviškos internetinės parduotuvės? Ar ji čia galios?
Ir apskritai kur Lietuvoj atlieka garantinį fotoaparatų remontą? Ar reikia nešt pardavėjui, o šis jau siunčia jį kur reikia?
QUOTE(androhidra @ 2007 08 26, 02:57)
Paprastai duodami tarptautinė europinė garantija, kuri galioja visose šalyse Garantinį aptarnavimą atlieka ne pardavėjas, o garantinis servisas (jie būna nurodyti garantijose), juk nusipirkusi fotiką pvz TopoCentre, neneši jo taisyti ten pat
Paprastai duodami tarptautinė europinė garantija, kuri galioja visose šalyse
tai gerai, nuraminai
dar norečiau paklausti labiau patyrusiųjų nuomonės. Nusižiūrėjau tokį variantą Ricoh Caplio R6. Bendras savybių rinkinys pagal kainą atrodo neblogai. Bet firma kažkokia negirdėta ir šiaip atsiliepimų internete nedaug (nors tie, kuriuos radau, visai geri). Vilioja platus kampas (28 mm), bet nėra diafragmos ir išlaikymo prioritetų.. Tiesa, mano senukas (4 m.) Sony nė iš tolo tokių pribumbasų neturi, tai nežinau, ar jie man labai reikalingi būtų.
Šiaip fotoaparatas man daugiausiai reikalingas buitiniams ir kelioniniams vaizdams, bet kartais ir šiokį tokį mėgėjišką "meną" norėtųsi išgaut. Svarbu, kad būtų optinis stabilizavimas, nes dabartinis fotikas kuo labiausiai nervuodavo, tai kad nufotografuot naktinius vaizdus laikant aparatą rankose buvo beviltiškas reikalas. Beje, ką reiškia Shift-Type stabilizavimo sistema? Čia gerai ar blogai? Gal kas esat turėję reikalų su tuo mistiniu Ricoh Caplio R6?
Dar galvoju apie šią alternatyvą - Canon PowerShot A710 IS. Jo kampas mažesnis (35 mm), bet yra diafragmos ir išlaikymo prioritetai. Tačiau neturi tokio gražaus raudono korpuso, kaip Ricoh Caplio R6. Čia juokauju, aišku
Gal pakomentuotumėt šiuos mano pasirinkimus ar pasiūlytumėt ką geresnio už kainą aplink 1000 lt (na jei fotikas tikrai to vertas, galėčiau ir dar 200-300 lt primest)?
Pries kokius 4 metus pirkom Ricoh.......... niekam nerekomenduociau , dabar genda ir genda..... ir nuotrauku kokybe , tai labai nekokia....
Del garantijos galiojimo Lietuvoje reikia klausti cia esancio atstovo. Pvz perkant is JAV aparatas irgi tures garantija, tik esant reikalui teks savininkui ji siusti atgal i JAV. Perkant EU e-shopuose problemu neturetu buti, bet visgi - geriau iskamantinet vietini atstova. Gali maivytis noredamas kad pirktumet cia, bet iskvoskit.
Uz 1000Lt galima 'eiti su minia' ir pirkti zinomesniu gamintoju, bet jei uzsikabliavot uz Ricoh - patys paciupinekit ir ivertinkit kaip jisai _jums_. Platu kampa ir/ar stabilizavima ne tik Ricoh turi. Beje, norint fotografuoti neisplaukusias naktines nuotraukas itin svarbi ir galimybe naudoti auksta iso. Stabilizatorius aisku gelbes, bet dazniausiai ne tiek, kad issiverstum be atramos/stovo. Siaip jis geras dalykas, bet ziurekit kad butu optinis/mechaninis, nes gamintoju marketingistai prigalvoja ivairiu bajeriu, kuriuos pavadina skambiais stabilizavimo vardais, nors daznai ten buna elementarus iso uzkelimas, arba uzkelimas plius 'elektroninis' stabilizatorius.
Jei nezinot ka reiskia diafragmos ir islaikymo prioritetai ar ju neprireike anksciau, tai turbut neverta del ju sukti galvos ir dabar? Is esmes net jei aparatas tu galimybiu neturi, jis gali jas is dalies simuliuoti portrait/sport/landscape ir kt. rezimais (naudodamas atidaryta diafragma/trumpas islaikymas/uzdaryta diafragma ir pan.).
Canon neseniai paskelbe serija atnaujinamu aparatu, taigi galite tiketis dabartinius isigyti kiek pigiau, arba neilgtrukus naujuosius paimti dabartine [tikiuosi] kaina.
Uz 1000Lt galima 'eiti su minia' ir pirkti zinomesniu gamintoju, bet jei uzsikabliavot uz Ricoh - patys paciupinekit ir ivertinkit kaip jisai _jums_. Platu kampa ir/ar stabilizavima ne tik Ricoh turi. Beje, norint fotografuoti neisplaukusias naktines nuotraukas itin svarbi ir galimybe naudoti auksta iso. Stabilizatorius aisku gelbes, bet dazniausiai ne tiek, kad issiverstum be atramos/stovo. Siaip jis geras dalykas, bet ziurekit kad butu optinis/mechaninis, nes gamintoju marketingistai prigalvoja ivairiu bajeriu, kuriuos pavadina skambiais stabilizavimo vardais, nors daznai ten buna elementarus iso uzkelimas, arba uzkelimas plius 'elektroninis' stabilizatorius.
Jei nezinot ka reiskia diafragmos ir islaikymo prioritetai ar ju neprireike anksciau, tai turbut neverta del ju sukti galvos ir dabar? Is esmes net jei aparatas tu galimybiu neturi, jis gali jas is dalies simuliuoti portrait/sport/landscape ir kt. rezimais (naudodamas atidaryta diafragma/trumpas islaikymas/uzdaryta diafragma ir pan.).
Canon neseniai paskelbe serija atnaujinamu aparatu, taigi galite tiketis dabartinius isigyti kiek pigiau, arba neilgtrukus naujuosius paimti dabartine [tikiuosi] kaina.
Sveiki,
norejau profesionalu paklausti, ka manote apie fotoaparata Canon Digital IXUS 950 IS? Ar jis daug geresnis uz Canon Digital IXUS 850 IS. Neapsisprendziu.
Dekui
norejau profesionalu paklausti, ka manote apie fotoaparata Canon Digital IXUS 950 IS? Ar jis daug geresnis uz Canon Digital IXUS 850 IS. Neapsisprendziu.
Dekui
QUOTE(Simiva @ 2007 08 29, 10:34)
Sveiki,
Dekui
Dekui
Niekuo negeresnis, netgi manyciau kad 850is geresnis.
norėčiau patarimo
niekaip neapsisprendziu kuri iš šiu pirkti
Panasonic DMC-FZ8 ar Sony DSC-H9
Gal turit kas kuri iš šiu??? Patarkit
niekaip neapsisprendziu kuri iš šiu pirkti
Panasonic DMC-FZ8 ar Sony DSC-H9
Gal turit kas kuri iš šiu??? Patarkit